3/8/19

Αγώνας Δρόμου Τιμής και Μνήμης στο Μάτι

Ένας ιδιαίτερος ξεχωριστός μη αγωνιστικού χαρακτήρα αγώνας δρόμου απόστασης 5.500μ πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που μας στάλθηκε.
Την Κυριακή 21 Ιουλίου δυο ημέρες πριν την μεγάλη καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, αθλητές φίλοι συναθλητές αλλά και πολλοί  κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης προς τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας. Μέσα σε ένα βαθύ κλήμα συγκίνησης από τις πρωινές ώρες όπου και τελέσθηκε Μνημόσυνο στην εκκλησία της Παναγίας στο Μάτι και μετέπειτα στην παραθαλάσσια περιοχή της Αργυρής Ακτής, ερχόντουσαν στο νου μας μνήμες πόνου και οδύνης για εκείνη την Μαύρη Δευτέρα. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την μνήμη των συνανθρώπων μας ήταν αυτός ο ξεχωριστός αγώνας Μνήμης και Τιμής με εκκίνηση και τερματισμό το Λιμανάκι του Ματιού και συγκεκριμένα στον Ναυτικό Όμιλο της περιοχής.
Με οικοδεσπότες και με την πολύτιμη βοήθεια του Ναυτικού Ομίλου του Ματιού των μελών της διοίκησης καθώς και των προπονητών του, καθώς και με την στήριξη και βοήθεια φίλων εθελοντών, ο Τελμησσός έχοντας όλη την επιμέλεια και την ευθύνη καθώς και την εθελοντική του πάντα προσφορά στην κοινωνία, τίμησε με αυτή την πρωτοβουλία τους συνανθρώπους μας στην ευρύτερη πληγέντα περιοχή . Θεωρώντας ως φόρο τιμής λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι φίλοι αθλητές συναθλητές σχεδόν από όλη την Ελλάδα αλλά και από την περιοχή, πραγματοποιήθηκε μια ρίψη στεφάνου και λίγα λουλούδια στην Θάλασσα προς την μνήμη των συνανθρώπων μας που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και σιγά σιγά όλοι μαζί έτρεξαν στην ευρύτερη πληγέντα περιοχή χωρίς ανταγωνισμό πάρα μόνο τιμή προς τους νεκρούς μας. Στον τερματισμό περίμενε όλους ένα δροσερό  κέρασμα  προσφορά χορηγών. Επιθυμία όλων των φίλων συναθλητών καθώς και των προέδρων των συλλόγων που τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και του Τελμησσού και του Ναυτικού Ομίλου Ματιού είναι να κάνουμε κάθε χρόνο αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης μη αγωνιστικού χαρακτήρα φυσικά για να τιμούμε την μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Ο Τελμησσός θα ήθελε να εκφράσει τις βαθιές του ευχαριστίες για την παρουσία όσων παρευρέθησαν την ξεχωριστή ημέρα αυτή, καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν για τον Αγώνα Δρόμου Τιμής και Μνήμης.Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε πως  Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ!