11/9/19

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΄΄ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ 2019΄΄


                                               ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ  ΄΄ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ 2019΄΄

OΔήμος Κορινθίων διοργανώνει αθλητική- τουριστική εκδήλωση τον 2ο περιπατητικό αγώνα Δρόμου 22km και παράλληλα δύο ¨αγώνες¨ 5,1km και 1,100m τα Διογένεια, αφιερωμένα στον φιλόσοφο Διογένη που έζησε τον 4ο αιώνα Π.Χ. στην πόλη της Κορίνθου. Ήταν μαθητής του Αντισθένη και του Σωκράτη όπου ξεπέρασε σε φήμη τους δασκάλους του. Ο Διογένης πίστευε πως ο άνθρωπος είναι από τη Φύση εφοδιασμένος με όλα όσα χρειάζεται και δεν έχει ανάγκη από περιττά πράγματα. Για τον Διογένη μόνο η ικανοποίηση των φυσικών αναγκών οδηγεί στην ευτυχία και καμία σωματική ανάγκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ανήθικη, αφού η φύση τις δημιουργεί όλες


ΣΚΟΠΟΣ: Είναι η ανάδειξη της πόλης μας, τα παραδοσιακά χωριά,  μοναδικά τοπία  και αρχαιολογικούς χώρους πανελλήνιας σημασίας.

Ο ¨αγώνας¨ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.
  Στην κυνική φιλοσοφία και στο πνεύμα του  ΔΙΟΓΕΝΗ θα μας μυήσει ο ομιλητής ΑΝΕΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ –ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ πρόεδρος- ιδρυτής του παγκόσμιου δικτύου ¨κοινών Ελλήνων¨.

·       ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 22 km                                                                                

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:Τέρμα Γ. Παπανδρέου –άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ παραλία Καλάμια.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 10:00πμ

Απόσταση αγώνα:22km.

Χάρτης διαδρομής: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Σταθμοί υποστήριξης:  Στο δρόμοτων22 km θα υπάρχουν επτά (7) σταθμοί υποστήριξης (στο 2.5, 5,7.5, 10, 12.5, 15 και 17.5 km) με εμφιαλωμένο νερό ενώ στο 5, 10 και 15km εκτός από το νερό θα υπάρχει ποτό τύπου Cola και ισοτονικό,μπάρες και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, χυμοί, ποτό τύπου Cola, μπανάνες και επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των ¨αγώνων¨  θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια  του   τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα του αγώνα, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος τυχόν ενστάσεων από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές στον ¨αγώνα¨ 22 km: Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές .Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 22km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή και νωρίτερα (≥16ετών).Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες (οι διοργανωτές θα δεχθούν 330 εγγραφές). Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του ¨αγώνα¨.

Για τους ανήλικους <18 ετών με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής την ημέρα του αγώνα ο κηδεμόνας θα υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση

Χρονικό όριο ¨αγώνα¨: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 22km, τίθεται  χρονικός περιορισμός 3h:00min,για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Κορίνθου.

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες) καθώς και στις κατηγορίες έως 29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+ (Άνδρες
- Γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 22km, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα , αναμνηστικό μετάλλιο και ΤεχνικόT-Shirt (μπλουζάκι).

Οι τρείς πρώτοι γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες)  δεν θα συμμετέχουν στα έπαθλα των κατηγοριών .


·       ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5,1km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τέρμα Γ. Παπανδρέου –άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ
παραλία Καλάμια.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30πμ

Χάρτης διαδρομής: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 5,1 km  θα υπάρχει ένας σταθμός υποστήριξης στο 2.5km με εμφιαλωμένο νερό. Στον τερματισμό θα διατεθούν νερό, χυμοί, ποτό τύπου Cola, μπανάνες και επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.


Συμμετοχές στον ¨αγώνα¨ δρόμου 5,1km: Στον ¨αγώνα¨ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά  κ αι αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Οι ¨αγωνιζόμενοι ¨στο δρόμο των 5,1 km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 ή και νωρίτερα (≥15ετών). Οι διοργανωτές μπορούν να υποστηρίξουν έως 400 συμμετοχές στα 5,1km.
 Για τους ανήλικους <18 ετών με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής την ημέρα του αγώνα ο κηδεμόνας θα υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση

Χρονικό όριο ¨αγώνα¨: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 5,1km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1h:00min,για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της ΤροχαίαςΚορίνθου.


Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες).  Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 5,1km, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο.

·       ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1,100Κm


Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Εκκίνηση –Τερματισμός: Τέρμα Γ. Παπανδρέου –άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ παραλία Καλάμια.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ:1.100m

ΩΡΑΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:35 πμ

Χάρτης διαδρομής: Θα ανακοινωθεί σύντομα


Συμμετοχές στον ¨αγώνα¨ δρόμου 1100m: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Στο δρόμο αυτό μπορούν να λάβουν μέρος και άτομα ΑΜΕΑ. Οι  αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 1,100km πpρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 ή και αργότερα (≤15ετών).Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες στις 250 εγγραφές. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

Για τους ανήλικους <18 ετών με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής την ημέρα του αγώνα ο κηδεμόνας θα υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση


Χρονικό όριο ¨αγώνα¨: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 1100m, τίθεται χρονικός περιορισμός 12λεπτών, για την ολοκλήρωση του.

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους (κορίτσια και αγόρια),
Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 1100m, θα παραλάβουν
Για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό  μετάλλιο.

Βραβεύσεις ΑΜΕΑ: όσοι αθλητές ΑΜΕΑ τερματίσουν θα λάβουν μετάλλιο καθώς και το πρώτος (άνδρας και γυναίκα)  κύπελλα.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα φροντίσει η Τροχαία Κορίνθου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Νοσοκομείο Κορίνθου σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους ¨αγώνες¨.

Τα έξοδα των ¨αγώνων¨ είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Κορινθίων


Δηλώσεις Συμμετοχής:

Για να δηλώσεις συμμετοχή στα δρομικά αγωνίσματα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 στις 22:00.
Στους συλλόγους από άλλους νομούς, θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά τους εφόσον θα συγκεντρωθεί αριθμός >40 δρομείς ανά λεωφορείο.Για τεχνικές  πληροφορίες σχετικές με τους αγώνες στο τηλ:6987863918  Πιπίνη Γιώτα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Κυριακή: 13-10-2019
08:00-9:45. Παραλαβή αριθμών από την εκκίνηση

10:00. Εκκίνηση δρόμου 22km

10:30. Εκκίνηση δρόμου 5,1km

10:35. Εκκίνηση δρόμου 1100m

12:30-13:00. Απονομή επάθλων

13:30. Λήξη αγώνων