22/10/22

Αλλαγή Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για το Μαραθώνιο Αθηνών

 Όπως μας ενημέρωσε η διοργανώτρια αρχή του Μαραθωνίου Αθηνών σχετικά με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που θα ισχύσει για το φετινό Μαραθώνιο Αθηνών.


Ενημέρωση σχετικά με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Διοργάνωσης

Η διοργάνωση, εναρμονίζεται με τα τελευταία δεδομένα της Ελληνικής Πολιτείας για την εξάπλωση της νόσου COVID-19, και σας ενημερώνει για την απόσυρση του υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΑΜΑ 2022.

Για την προστασία όλων των συναθλητών, εθελοντών και εργατικού προσωπικού, συστήνουμε την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας -όπου παρατηρείται συνωστισμός- καθώς και τη διενέργεια προληπτικού αυτό-διαγνωστικού ελέγχου (self test) τόσο την ημέρα παραλαβής του υλικού συμμετοχής τους όσο και την ημέρα του αγώνα.

Η επίδειξη Πιστοποιητικού COVID-19 (εμβολιασμού, ανάρρωσης, αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου) κατά την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους ή την ημέρα του αγώνα δεν είναι πλέον υποχρεωτική.
Επιπλέον, η χρήση μάσκας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων & Marathon EXPO, καθώς και στην εκκίνηση/ τερματισμό του εκάστοτε αγώνα, είναι προαιρετική, αλλά συνίσταται εξαιτίας του συνωστισμού που παρατηρείται.

Σε περίπτωση που η Ελληνική Πολιτεία ανακοινώσει νέα μέτρα προστασίας, τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που θα ισχύσουν τότε.