16/4/23

Μαραθώνιος Βοστώνης: Το ντεμπούτο του Ελιούντ Κιπτσόγκε και τα 10 χρόνια από τη βομβιστική επίθεση

 Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ  Ελιούντ Κιπτσόγκε είναι ο κορυφαίος μεταξύ των αστεριών στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, προγραμματισμένος για αύριο (17/4-16:00 ώρα Ελλάδας), καθώς ο σπουδαίος αυτός αγώνας αποκτά έναν ζοφερό τόνο 10 χρόνια μετά από μια βομβιστική επίθεση κοντά στη γραμμή τερματισμού.

Οι επιζώντες,  δρομείς και  θεατές, με το σύνθημα «Βοστώνη Δυνατή» σε μια επίδειξη ενότητας και ανθεκτικότητας, συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στη Βοστώνη προς τιμήν των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο, μιας από τις πιο υψηλές επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος που στοίχισε τρεις ζωές και δεκάδες άλλους τραυματίες.

«Φέτος, σκέφτομαι τη σημασία του να συνεχίσω μπροστά στον πόνο και τις αποτυχίες», δήλωσε η Διευθύντρια της Ομάδας Συντονισμένης Αντίδρασης της Βοστώνης, Τάνια Ντελ Ρίο.
«Καθώς συμπληρώνουμε δέκα χρόνια από τον Μαραθώνιο του 2013, τρέχουμε για να κρατήσουμε τα  αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν».

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης- Κιπτσόγκε, ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται συστάσεις αφού έγινε ο πρώτος που έτρεξε ανεπίσημα σε Μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες το 2019, στοχεύει να προσθέσει έναν τίτλο στο ντεμπούτο του στον αγώνα της Βοστώνης.

Θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη πρόκληση από τους συμπατριώτες του Κενυάτες, τον υπερασπιστή του Έβανς Τσεμπέτ και τον νικητή του 2021 Μπένσον Κιπρούτο, καθώς και τον Αιθίοπα Λιλία Ντεσίσα, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 που κέρδισε τη Βοστώνη το 2015 και το 2013.

Πηγή: ΑΜΠΕ