19/4/23

Χιλιάδες δρομείς πλημμυρίζουν την Πρωτομαγιάτικη Θεσσαλονίκη για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας»!

 Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, λόγω του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» δικαίωσε τις διακρίσεις του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως κορυφαίο αθλητικό και τουριστικό γεγονός, αποδεικνύοντας την τεράστια δυναμική του με τους 14.000 και πλέον συμμετέχοντες δρομείς που αναμένεται να δώσουν ξεχωριστό χρώμα και παλμό στην άδεια από κόσμο Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας τη φετινή Πρωτομαγιά σε γιορτή άθλησης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.


Επιπλέον 1.500 νέες συμμετοχές, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη 27 Απριλίου έως το Σάββατο 29 Απριλίου, ώρες λειτουργίας 10:00 έως 19:00.


Οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν μία από τις 1.500 τελευταίες θέσεις θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό συμμετοχής και παράλληλα θα ισχύσουν κανονικά και όλα τα εκπτωτικά πακέτα.


Η φετινή διοργάνωση προσφέρει, επιπλέον, την ευκαιρία να ζήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς και οι οικογένειές τους την ξεχωριστή εμπειρία της Πρωτομαγιάς στον Αξιό! Σε συνεργασία με το Επίσημο Τουριστικό Πρακτορείο της διοργάνωσης και με συνεργαζόμενους φορείς, η Οργανωτική Επιτροπή εξασφάλισε για τους δρομείς τη δυνατότητα συμμετοχής με πολύ προνομιακούς όρους στη μονοήμερη Πρωτομαγιάτικη εκδρομή στον Αξιό. Στο πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνονται πλούσιο πρόγραμμα υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων αναψυχής για ενήλικες και παιδιά, καθώς επίσης ενδιάμεσο γεύμα και κύριο γεύμα με εκλεκτή τοπική γαστρονομία. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: 2310 222373, info@greeceonthego.gr


Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- bwin έχει ως εξής:


Ώρα 07:45: Εκκίνηση Μαραθωνίου από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία της Πέλλας.


Ώρα 09:00: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ για μαθητές δημοτικών σχολείων από την Πλατεία Αριστοτέλους.


Ώρα 09:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.


Ώρα 13:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.


Κοινός Τερματισμός όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη παραλία της Θεσσαλονίκης.