5/8/14

3ος Ημιμαραθώνιος "Αθανασάκης Ελευθέριος"

3ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων

Σας καλωσορίζουμε στον 3ο Ημιμαραθώνιο "Αθανασάκης Ελευθέριος" στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων. Έναν αγώνα δρόμου μαζικού λαϊκού αθλητισμού που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Τανάγρας (ΔΗΚΕΤ), με τη βοήθεια δραστήριων συλλόγων της περιοχής.

Όπως και πέρσι, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, δηλαδή την 7η Σεπτεμβρίου 2014 διοργανώνουμε αγώνα 21 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας ξεκινά από των άγαλμα στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων απέναντι από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου και διασχίζουμε περιμετρικά τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), θα φτάσουμε μέχρι τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου, τρέχοντας στην περιοχή της Αρχαίας Τανάγρας θα φθάσουμε στο χωρίο της Σύγχρονης Τανάγρας, όπου θα δείτε και το άγαλμα προς τιμή του αεροπόρου Μπεσύρη Κωνσταντίνου, ο οποίος κάηκε μέσα στο αεροπλάνο του στην προσπάθειά του να μην πέσει μέσα στο χωρίο και προξενήσει καταστροφή. Στη συνέχεια, ακολουθώντας συνεχώς πορεία περιμετρικά του Αεροδρομίου της Τανάγρας περνάμε μπροστά από την Πύλη της 114 Π.Μ. και μετά  ακολουθώντας το βόρειο παράλληλο δρόμο της Εθνικής Οδού θα καταλήξουμε στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου Ευάγγελος Δεπάστας, το οποίο φέρει το όνομα του Βαλκανιονίκη των 800 μέτρων Ευάγγελου Δεπάστα.

Η διαδρομή είναι ίδια με την περσινή.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:30 στο χώρο μπροστά από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου.

Για τον αγώνα δρόμου των 21 χλμ υπάρχουν έξι σταθμοί εφοδιασμού των αθλητών με νερά. Στο 4,5ο χλμ ο σταθμός Κόκα Κόλα – ΕΑΒ, στο 8,5 χλμ ο σταθμός Αρχαία Τανάγρα, στο 11,7ο χλμ ο σταθμός Τανάγρα, στο 14 χλμ ο σταθμός 114 Π.Μ. όπου θα προσφερθούν και ισοτονικά, στο 17ο χλμ ο σταθμός Μπεσύρης Κωνσταντίνος και στο 19ο χλμ ο σταθμός Σχηματάρι.

Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας: Τα πρώτα μέτρα είναι ανηφορικά τα επόμενα 5 χλμ είναι ελαφρώς κατηφορικά, από το 6 ως το 12 ελαφρώς ανηφορικά, από το 12 ως το 13 κατηφορικά, από το 13 ως το 14 χωρίς κλίση, από το 14 ως το 15,8 έντονα ανηφορικά και από το 15,8 ως τον τερματισμό σχεδόν χωρίς κλίση.

Των αθλητών προπορεύεται μοτοσικλέτα και ακολουθούνται από ασθενοφόρο με γιατρό και μικρό βαν, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να εγκαταλείψει. Μεταξύ των αθλητών θα υπάρχουν εθελοντές ποδηλάτες. Γιατρός θα υπάρχει και στο Στάδιο Ευάγγελος Δεπάστας όπου και θα τερματίσουν οι αθλητές.

Οι κατηγορίες είναι ανδρών και γυναικών. Δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Μετάλλια θα λάβουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν.

Στους 200 πρώτους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί τεχνικό μπλουζάκι προσφορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας WIND.

Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου Ευάγγελος Δεπάστας, στις 16:00 η ώρα και θα λάβουν τους αριθμούς συμμετοχής από τη Γραμματεία. Στις 17:00 η ώρα και οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο της αφετηρίας με λεωφορεία του Δήμου Τανάγρας.
        
Των αθλητών θα προηγούνται και θα έπονται εθελοντές ποδηλάτες.

Χορηγοί θα προσφέρουν εδέσματα και αναψυκτικά στους αθλητές.

Μετά την απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τον τοπικό Χορευτικό Όμιλο Εν Τανάγρα
                                                                                                              
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2014 (για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων) με τους παρακάτω τρόπους:

Στα τηλέφωνα:   22623 51180 – 51181 τηλ. γραφεία ΔΗ.Κ.Ε.Τ.
                             22623 51188      fax ΔΗ.Κ.Ε.Τ.
                             6978760869       Παπαϊωάννου Νίκος
Στο e-mail:          diket@tanagra.gr