22/11/19

3ο Τουρνουά Κλασσικού Orienteering Λαυρίου

Ο ’’ Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering ‘’, διοργανώνει το 3ο Τουρνουά Κλασσικού Orienteering Λαυρίου, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, στο Λαύριο το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Θα διεξαχθούν τρείς αγώνες, στις δύο αυτές ημέρες, με αρκετές διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το κίνητρο, την εμπειρία, του κάθε συμμετέχοντα. Μπορούν να λάβουν μέρος, από παιδιά 4 με 8 ετών με τους γονείς τους, μεγαλύτερα παιδιά μόνα τους ή σε μικρές παρέες, καθώς και ενήλικοι κάθε ηλικίας ή οικογένειες.
Στο Orienteering, οι συμμετέχοντες δεν ξεκινάνε όλοι μαζί, αλλά με χρονική απόσταση μεταξύ τους, για να μην ακολουθεί ο ένας τον άλλο, διότι αυτό που καθορίζει την εξέλιξη του αγώνα, είναι , εκ πρώτης, οι επιλογές των αθλητών, και μετά η ταχύτητα και η αντοχή τους.
Ο πρώτος αγώνας, θα γίνει το Σάββατο το πρωί στην περιοχή Άνω Όρια Λαυρίου, με εκκινήσεις από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί. Ο δεύτερος αγώνας θα είναι νυχτερινός, και θα γίνει με φακούς στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, με εκκινήσεις από τις 7 μέχρι τις 8 το βράδυ του Σαββάτου. Ο τρίτος αγώνας θα γίνει στην Νεάπολη Λαυρίου, την Κυριακή, με εκκινήσεις από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί. Στις 13 το μεσημέρι, θα γίνουν οι απονομές των μεταλλίων του τουρνουά, ανά κατηγορία. Το κόστος και για τους τρείς αγώνες θα είναι 15 Ευρώ για τα παιδιά και 30 Ευρώ για τους ενήλικες.
Στα πλαίσια της διάδοσης του  Orienteering, στην Ελλάδα, και της γνωριμίας των συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ με αυτό, ο σύλλογός μας διαθέτει, δωρεάν, ένα τρίκλινο και δύο εξάκλινα δωμάτια σε ξενώνα, σε μέλη συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, έως και για τρείς νύχτες (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή). Πριν τον πρώτο αγώνα θα υπάρχει σύντομη ενημέρωση και παρουσίαση βασικών τεχνικών του.
Κράτηση θέσεων και δήλωση συμμετοχής μέχρι Κυριακή 24 Νοεμβρίου.
Πληροφορίες: Δημήτρης Καραδημητρίου (22920-24330 ή 6974-778828)