27/11/19

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ΑΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, ημερίδα με θέμα ΑΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Europe Direct Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημων. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι αναγνωρισμένοι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με εξαιρετικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο, Τζιαμούρτας Αθ., Φατούρος Γ., και Θεοδωράκης Γ. Ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γούλας Απόστολος.

Η συγκεκριμένη ημερίδα πραγματεύτηκε ένα σύγχρονο πρόβλημα, την παιδική παχυσαρκία, το οποίο τα τελευταία χρόνια με το σύγχρονο τρόπο ζωής αποκτά όλο και μεγαλύτερη διάσταση. Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ένα στα τρία ελληνόπουλα έχει βάρος υψηλότερο του φυσιολογικού και χαρακτηρίζονται υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Οι ομιλητές της ημερίδας ανέδειξαν το πρόβλημα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναφέρθηκαν αναλυτικά σε κανόνες υγιεινής διατροφής για παιδιά και εφήβους. Επιπλέον τονίστηκε η σημασία της άσκησης και της φυσικής δραστηριότητας στην παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς επίσης και οι αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών και εφήβων που χαρακτηρίζονται υπέρβαρα ή παχύσαρκα.