16/6/14

4ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου 14,5 χιλ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

«4ου Αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου (14,5  χιλ.)».

Σάββατο - Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ο ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας (τμήμα Αθλητισμού) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας προκηρύσσουν τον 4ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου.

Με την υποστήριξη του συνεταιρισμού διαχείρισης συνιδιοκτησίας Ξηρολιβάδου, του Π.Ο.Ξ. (Πολιτιστικός σύλλογος Ξηρολιβάδου), του ΠΟΠΕΣΥ (Περιβαντολογικός ποδηλατικός σύλλογος Βέροιας) της ΛΕΜΟΒ  και της ομάδας διάσωσης (παράρτημα Ημαθίας).
Μετά τις καλές εντυπώσεις που άφησαν σε όλους οι προηγούμενες διοργανώσεις, σας προσκαλούμε στην 4η καλοκαιρινή του εκδοχή.

Το Ξηρολίβαδο  αντίθετα με την ονομασία του είναι ένα καταπράσινο λιβάδι σε υψόμετρο 1230 μέτρα περιτριγυρισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα και οξιές. Βρίσκετε στο Βέρμιο σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τη Βέροια. Από τη Βέροια παίρνουμε το δρόμο για Σέλι και στο 9ο χιλιόμετρο στρίβουμε αριστερά για Ξηρολίβαδο.


Περιγραφή Αγώνα:      
Ο αγώνας είναι 14,5 χιλιόμετρα μέσα σε δασική περιοχή σε πανέμορφο τοπίο, με μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας & κατηφόρας αλλά και σε πολλά σημεία με μονοπάτια που ξεκουράζουν τον δρομέα χωρίς μεγάλες η και καθόλου κλίσεις (εύκολος ορεινός αγώνας).
Ο αγώνας αυτός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και τις γνωριμίας μεταξύ των δρομέων και ίσως και των οικογενειών τους, αφού προβλέπει από την προηγούμενη ημέρα κατασκηνωτικό χώρο, μέσα σ’ ένα πανέμορφο λιβάδι, περιστοιχισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα.
Όλο το σκεπτικό της διοργάνωσης έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά και την αγάπη για το βουνό και τη φύση, την βελτίωση των σχέσεων  και τη δημιουργία νέων γνωριμιών μεταξύ των δρομέων και την παροχή αναψυχής, με την δημιουργία ενός προσωρινού κατασκηνωτικού χώρου, με ότι θα είχε ανάγκη για μια με δύο ημέρες ένας κατασκηνωτής.


Κατασκήνωση
Η διοργάνωση θα παρέχει ψησταριές και κάρβουνα στο χώρο της κατασκήνωσης, για να χρησιμοποιηθούν από τους δρομείς  με ότι αυτοί έχουν επιλέξει να φέρουν για τη διατροφή τους. Παράλληλα θα φροντίσει να παρέχει μετά τον τερματισμό των δρομέων ελαφρύ γεύμα ψητών κρεάτων. Εννοείτε ότι τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο κάθε ένας από μόνος του, όπως τα φαγώσιμα του και το νερό.
Σας παρακινούμε να φέρετε και τις οικογένειες σας, η περιοχή προσφέρετε και γι’ άλλες δραστηριότητες όπως το ποδήλατο και το περπάτημα στο δάσος.
Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα είναι κατά 8 με 10 βαθμούς χαμηλότερη.
Η κατασκήνωση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχουν καταλύματα σε ακτίνα 10 – 15  χιλιομέτρων αρκετά για να φιλοξενήσουν κάποιους που θα έρθουν από μακριά.

Παράλληλες Εκδηλώσεις.
Το διήμερο θα πλαισιωθεί με ποδηλατάδα στο λιβάδι και το δάσος με επίβλεψη του ΠΟΠΕΣΥ, ομιλίες αθλητικού περιεχομένου, λαογραφικές – χορευτικές εκδηλώσεις κ.λ.π.

Ωρολόγιο πρόγραμμα.
Σάββατο 5 Ιουλίου 2014
12:00 προετοιμασία κατασκήνωσης (12:00 έως 22:00)
18:00 ποδηλατάδα (με την επίβλεψη του ποδηλατικού συλλόγου)
19:00 ομιλία
20:00 Μουσικοχορευτική εκδήλωση
18:00 με 20:00 παραλαβή αριθμών
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014
6:00 έως 7:00  προσφορά παραδοσιακού ζεστού τραχανά στο χώρο της κατασκήνωσης.
7:00 έως 8:30 παραλαβή αριθμών
9:00  Εκκίνηση παιδικού αγώνα «Γύρος λίμνης 1500μ»
9:15  Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος
11:15  Παροχή ελαφριού γεύματος στα πεύκα
12:00  Απονομές

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα  Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ώρα εκκίνησης   9:00π.μ (Εκκίνηση μπροστά από τον Πολιτιστικό όμιλο Ξηρολιβάδου)

Δηλώσεις συμμετοχής:  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 300 δρομείς.  Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχει γίνει έως  την Τρίτη 1 Ιουλίου κάνοντας κλικ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εγγραφών Φόρμα εγγραφής και συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Δηλώσεις τις τελευταίας στιγμής (την ίδια ημέρα) θα γίνουν δεκτές εφόσον δεν έχει υπερβεί ο αριθμός των 300 δρομέων, αλλά παρακαλούμε να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή γιατί θα δημιουργήσετε πρόβλημα στη διοργάνωση.

Αγώνας 1500μ για παιδιά έως 15 χρονών (γύρος της λίμνης - μπάρας) 
Κυριακή 09:00  (χωρίς κλίσεις εδάφους εντελώς επίπεδο σε χόρτο)
Θα βραβευτούν με μετάλλια οι 3 πρώτοι και πρώτες.

Τροφοδοσία: Νερά θα υπάρξουν περίπου στο 4,5  χιλιόμετρο και στο 10  χιλιόμετρο, ενώ στον τερματισμό οι δρομείς θα πιούν νερό από παρακείμενη βρύση.

Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα:  Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα και μετάλλια, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Για τους άνδρες : 18 έως 34,  35-44,  45-54,  55 και άνω.
Για τις γυναίκες 18 έως 34,  35-44, 45 και άνω.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι νικητές της γενικής δεν συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες.

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 5 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηρολιβάδου, μεταξύ 6:00 μ.μ. και 8:00 μ.μ. και την Κυριακή 6 Ιουλίου  έως 1 ώρα πριν την εκκίνηση.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:
Κουκουτέγος Αντώνης  6976000302
Κελεπούρης Νικόλαος  6973534440
Καραγιάννης Ιωάννης   6972240184

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το κάμπινγκ δεν είναι οργανωμένο, για τον λόγο αυτό οι κατασκηνωτές να φροντίσουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό (φαγώσιμα, νερό, σύνεργα ψησίματος εφόσον επιθυμούν να ψήσουν). Στο χωριό υπάρχουν και ταβέρνες.

  
ΓΙΑ  ΤΟ ΚΑΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ