10/11/16

Run the Lake

18 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγώνας «Run the Lake» «τρέχει» για 5η  συνεχή χρονιά στη μοναδική Βουλιαγμένη.
Η διοργάνωση που αποτελεί πλέον έναν αθλητικό θεσμό σας προσκαλεί και σας προκαλεί να συμμετέχετε σε έναν αγώνα με βασικό κριτήριο τη διάθεσή σας για προσφορά.
Συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.), τη λίμνη Βουλιαγμένης και τον Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής (ΕΥΚΛΗΣ).
Ο αγώνας υποστηρίζεται από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Το Run the Lake που απευθύνεται όχι μόνο σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους δρομείς, δεν είναι απλά άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσο άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκοπός του αγώνα είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη μέρους των νοσήλειων του Πρωταθλητή Μαραθώνιων Δρόμων Κυριάκου Λαζαρίδη που υπέστη καρδιακό επεισόδιο τον Ιούνιο του 2016. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, οι διοργανωτές  θα διαθέσουν εξ΄ολοκλήρου το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις εισφορές των συμμετοχών και των χορηγιών στο κέντρο Αποκατάστασης, στο οποίο νοσηλεύεται ο συναθλητής μας.
1.     Στοιχεία Αγώνα
Αφετηρία  και τερματισμός: Λίμνη Βουλιαγμένης
Ημερομηνία διεξαγωγής:  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Έναρξη αγώνων:
  • 09:00 αγώνας 2.000 μ. για παιδιά
  • 09:30 αγώνας 10.000 μ.
 2.     Πληροφορίες διαδρομών
Οι δύο (2) διαδρομές έχουν εκκίνηση και τερματισμό το ίδιο σημείο, τη λίμνη Βουλιαγμένης.
  1. Η διαδρομή των 2.000 μ. για παιδιά ξεκινά από τη Λίμνη με πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος και στα 800 μέτρα αριστερά προς Λαιμό. Στα 200 μέτρα (Ωκεανίδα) οι μικροί δρομείς θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στην είσοδο της Λίμνης.
  2. Η διαδρομή των 10.000 μέτρων θα ξεκινήσει μέσα από τη Λίμνη Βουλιαγμένης και θα ακολουθήσει πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος. Στα 800 μέτρα οι δρομείς θα στρίψουν αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι, θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία Καβουρίου, κατόπιν θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού  όπου  θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στη Λίμνη.
Ενδέχεται, για την ασφάλεια των δρομέων, να γίνει μια μικρή τροποποίηση της διαδρομής των 10.000 μέτρων. Για την πιθανή αυτή αλλαγή θα ενημερωθείτε μέσω του site του αγώνα καθώς και κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης.
Οι τερματίσαντες μπορούν, αν επιθυμούν, να κολυμπήσουν ‘δωρεάν’, θα πρέπει δε να γνωρίζουν ότι η θερμοκρασία του ιαματικού νερού της λίμνης κυμαίνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
3.     Ιατρική κάλυψη
Κατά τη διάρκεια του αγώνα παρέχεται ιατρική κάλυψη.

4.     Ναυαγοσωστική υποστήριξη
Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ‘ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.’ www.pashna.gr  θα παρέχει υπηρεσίες ναυαγοσωστικής υποστήριξης.

5.     Τροφοδοσία
Σταθμοί με νερό:
  • Στην εκκίνηση-τερματισμό
  • Στα 5 χιλιόμετρα

6.     Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων
Στις εγκαταστάσεις της λίμνης Βουλιαγμένης θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Χρησιμοποιώντας το αυτοκόλλητο νούμερο που θα βρείτε στο φάκελο συμμετοχής μπορείτε με ασφάλεια να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο χώρο φύλαξης.


7.    Εγγραφές
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο επίσημο website της διοργάνωσης www.runthelake.gr, από 7 Νοεμβρίου μέχρι  11 Δεκεμβρίου.
·         Ποσό συμμετοχής 15,00 ευρώ με τεχνικό μπλουζάκι (για να δείτε το μπλουζάκι ανατρέξτε στο runthelake.gr) κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής “ΕΥΚΛΗΣ” στην  Τράπεζα  Πειραιώς:  GR33  0172  0810  0050  8106  2736  052
·         Η τραπεζική κατάθεση πρέπει να προηγηθεί της ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής
·         Έγκυρη και ολοκληρωμένη θεωρείται μια συμμετοχή όταν έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής. Στο καταθετήριο θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα στον αγώνα αναγραφόμενο με τον ίδιο τρόπο (ελληνικά) όπως και στην ηλεκτρονική εγγραφή του.
7.      Δωρεάν συμμετοχές
Τα παιδιά συμμετέχουν χωρίς κόστος. Μπορούν να κάνουν εγγραφή την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία μέχρι τις 8.00.
Χωρίς κόστος μπορούν να συμμετάσχουν οι αθλητές που εντάσσονται στην κατηγορία Α.ΜΕ.Α., οι οποίοι θα λάβουν όλες τις παροχές και τα προνόμια της διοργάνωσης. Στο πεδίο ομάδα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να αναγράψει ¨ΑΜΕΑ¨

8.     Παραλαβή chip χρονομέτρησης & αριθμών
Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά
Η παραλαβή των chip χρονομέτρησης, των αριθμών συμμετοχής και του πακέτου προνομίων του αγώνα θα γίνεται στη Λίμνη Βουλιαγμένης:
  • Παρασκευή 11/12, από 10:00-18:00
  • Σάββατο 12/12, από 10:00-18:00

9.  Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 18 ετών. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα,  παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών του αγώνα, για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.
Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα έχουν τα παιδιά της Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού, γεννημένα μέχρι και το 2005. 
Επίσης, ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη  συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξουν οι συνδιοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης.

10.  Έπαθλα
  • Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν
  • Κύπελλα θα δοθούν στους 6 νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας (3 άντρες & 3 γυναίκες) ως ακολούθως: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω
  • Κύπελλα θα δοθούν στους 6 νικητές του παιδικού αγώνα (3 αγόρια και 3 κορίτσια)
  • Από τη λίμνη Βουλιαγμένης – Voucher δωρεάν εισόδου στους 6 πρώτους νικητές αντρών και γυναικών. Συγκεκριμένα: στους 1ους, 30 δωρεάν προσωπικές επισκέψεις διάρκειας μέχρι 30/5/2017 και στους 2ους και 3ους 10 δωρεάν προσωπικές επισκέψεις διάρκειας μέχρι 30/5/2017.
11.  Αναβολή-ακύρωση αγώνα
Ενημέρωση για τυχόν αναβολή και μετάθεση του αγώνα σε άλλη ημερομηνία ή ακύρωση αυτού λόγω ανωτέρας βίας θα γίνει μέσω των Μ.Μ.Ε. και του επίσημου website της διοργάνωσης.
Αναλυτικές  πληροφορίες  για τον αγώνα, τον χάρτη διαδρομής, τη φόρμα εγγραφής, τα έπαθλα, τους χορηγούς, τον εθελοντισμό και τα αποτελέσματα θα βρείτε στο site www.runthelake.gr.