24/11/22

4η ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ

 4η ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ

΄΄Από την Αποσκιερή στην Προσηλιακή και πίσω στην Αποσκιερή΄΄
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων ΄΄ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ΄΄
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

με περηφάνια και τιμή προκηρύσσουν
τον αγώνα Υπεραπόστασης 80χλμ.(ακριβής μέτρηση 80,5 χλμ.)
με την ονομασία  Γύρα Μάνης - ΄΄Από την Αποσκιερή στην Προσηλιακή και πίσω στην Αποσκιερή΄΄
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ 17ης Μαρτίου – ημέρας που ανακηρύχθηκε η Επανάσταση του 1821 – ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟ 1821!!!
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11/03/2023 
Tόπος: Αρεόπολη Λακωνίας
Ώρα διεξαγωγής: 9:00
Λήξη Αγώνα: 21:00
Χρονικό όριο αγώνα: 12 ώρες
Απόσταση: 80χλμ.(ακριβής μέτρηση 80,5 χλμ.)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο αγώνας ουσιαστικά αποτελεί έναν πλήρη γύρο της Μέσα Μάνης, με εκκίνηση και τερματισμό την Αρεόπολη! Ο αγώνας διεξάγεται ολόκληρος επί ασφάλτου και είναι 80χλμ.(ακριβής μέτρηση διαδρομής 80,5χλμ.). Το χρονικό όριο του αγώνα είναι 12 ώρες, και θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κάνει Μαραθώνιο ή οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης τα τελευταία 2 χρόνια!
Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την ιστορική πρωτεύουσα της Μάνης – την Αρεόπολη, την Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης και μπροστά από το άγαλμα του Ιστορικού άρχοντα της Μάνης – του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΨΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ!!!! Θα κατευθυνθεί προς τα Σπήλαια Διρού παίρνοντας την Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα.
Στο 9,7 χλμ. εξερχόμαστε της Επαρχιακής Οδού Αρεόπολης – Γερολιμένα και κατευθυνόμαστε προς τον παράλληλο επάνω δρόμο με κατεύθυνση τον Φραγκούλια. Από αυτόν τον δρόμο, διασχίζουμε τα χωριά  - οικισμούς Δρύαλος, Παλαιόχωρα, Βαμβακά, Μπρίκι, και αφού περάσουμε την Μίνα, κατευθυνόμαστε προς τα κάτω προς την διαστάυρωση της Παραλίας Μεζαπού(17,5χλμ.) , και ξαναεισερχόμαστε στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση τον Γερολιμένα! Περνάμε την Κοίτα(21,5χλμ.), και εξερχόμαστε της Επαρχιακής Οδού, προκειμένου να περάσουμε μέσα από τον περίφημο Γερολιμένα(25ο χλμ.), τον οποίο και διασχίζουμε. Έπειτα εξερχόμαστε πάλι στην επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση προς το Πόρτο Κάγιο! Διασχίζουμε συνεχόμενα τα χωριά Γιαλιά,  Άλικα(28,6 χλμ.),  Κυπάρισσος, Κάποι, την περίφημη Βάθεια(34,8 χλμ.), και αφού πλησιάσουμε το Πόρτο Κάγιο, ουσιαστικά ΄΄εξερχόμαστε΄΄ της Αποσκιερής Μάνης και εισερχόμαστε στην Προσηλιακή! Πλέον ανεβαίνουμε αντίθετα την Μάνη και περνάμε από τα χωριά Λάγια(46,5ο χλμ.), Κοκκάλα(54ο χλμ.), Νύφι(58ο χλμ.), Αλύπα, Δρυάλι, Ζούδα, Φλομοχώρι(67ο χλμ.) – όπου μπαίνουμε στην Επαρχιακή οδό Αρεόπολης - Κότρωνα, Λουκάδικα, Χιμάρα(72ο χλμ.), Πυρρίχος, όπου ουσιαστικά διασχίζουμε κάθετα την Μάνη, προκειμένου να βγούμε στην Αποσκιερή, την οποία αντικρίζουμε πάλι, στο 78,7ο χλμ., όπου εξερχόμαστε στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση πλέον την Αρεόπολη, προκειμένου να τερματίσουμε, στο 80,5ο χλμ. της διαδρομής!
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ 12 ώρες ακριβώς !Ενδεχομένως να υπάρξει μία μικρή παράταση στο χρονικό όριο του αγώνα, αν υπάρξουν αντίξοες καιρικές συνθήκες!

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Στον αγώνα υπάρχουν οι 16 κάτωθι σταθμοί ανεφοδιασμού, σε παρένθεση τα είδη όπου θα διατίθονται προς κατανάλωση από τους αθλητές, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ:
 • Σταθμός Νο 1 – Δυρός στο 6,5ο χλμ.(νερό)
 • Σταθμός Νο 2 – Διασταύρωση Φραγκούλιας στο 9,7ο χλμ.(νερό – Coca Cola - Iσοτονικό)
 • Σταθμός Νο 3 – Βαμβακάς στο 13,6ο χλμ.(νερό – Coca Cola - Iσοτονικό)
 • Σταθμός Νο 4 – Διασταύρωση Παραλίας Μεζαπού στο 17,5ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό)
 • Σταθμός Νο 5 – Κοίτα στο 21,5ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες - γλυκίσματα)
 • Σταθμός Νο 6 – Γερολιμένας στο 25ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες - γλυκίσματα). Ο εν λόγω σταθμός λειτουργεί και ως το 1ο σημείο αποκλεισμού – θα πρέπει να είστε εκεί εντός 3 ½ ωρών – μέχρι τις 12.30 μ.μ.
 • Σταθμός Νο 7 – Αλίκα στο 28,6ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες - γλυκίσματα)
 • Σταθμός Νο 8 – Βάθεια στο 35ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες – γλυκίσματα - ρύζι). Ο εν λόγω σταθμός λειτουργεί και ως το 2ο σημείο αποκλεισμού – θα πρέπει να είστε εκεί εντός 5 ωρών – μέχρι τις 14.00 μ.μ.
 • Σταθμός Νο 9 – Στροφές Πόρτο Κάγιο στο 39ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό)
 • Σταθμός Νο 10 – Λάγια στο 46,5ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες – γλυκίσματα - μακαρόνια).Ο εν λόγω σταθμός λειτουργεί και ως το 3ο σημείο αποκλεισμού – θα πρέπει να είστε εκεί εντός 6 ½ ωρών – μέχρι τις 15.30 μ.μ.
 • Σταθμός Νο 11 – Κοκκάλα στο 54ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες – γλυκίσματα - ρύζι). Ο εν λόγω σταθμός λειτουργεί και ως το 4ο σημείο αποκλεισμού – θα πρέπει να είστε εκεί εντός 8 ωρών – μέχρι τις 17.00 μ.μ.
 • Σταθμός Νο 12 – Νύφι στο 58ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες - γλυκίσματα)
 • Σταθμός Νο 13 – Νύφι στο 63ο χλμ.(μόνο νερό – ο εν λόγω σταθμός ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ)
 • Σταθμός Νο 14 – Φλομοχώρι - διασταύρωση στο 67ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες - γλυκίσματα).Ο εν λόγω σταθμός λειτουργεί και ως το 5ο σημείο αποκλεισμού – θα πρέπει να είστε εκεί εντός 10 ωρών – μέχρι τις 19.00 μ.μ.
 • Σταθμός Νο 15 – Χιμάρα - 72ο χλμ.(νερό – Coca Cola – Iσοτονικό – αλμυρά – μπανάνες - γλυκίσματα)
 • Σταθμός Νο 16 – Διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Κότρωνα – Αρεόπολης με Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης - Γερολιμένα – 78,7ο χλμ.(νερό)
 • ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 80,5ο χλμ.….ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΛΑΛΑΓΓΙΑ!!!!!Στον τερματισμό πρέπει να είστε μέχρι τις 21.00(χρονικό όριο αγώνα 12.00 ώρες)

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
Ο αγώνας έχει συνολικά 5 σημεία αποκλεισμού!
Αυτά είναι
:
 1. Σταθμός Νο 6 – Γερολιμένας στο 25ο χλμ. θα πρέπει να είστε εκεί εντός 3 ½ ωρών – μέχρι τις 12.30 μ.μ.
 2. Σταθμός Νο 8 – Βάθεια στο 35ο χλμ. θα πρέπει να είστε εκεί εντός 5 ωρών – μέχρι τις 14.00 μ.μ
 3. Σταθμός Νο 10 – Λάγια στο 46,5ο χλμ. θα πρέπει να είστε εκεί εντός 6 1/2 ωρών – μέχρι τις 15.30 μ.μ
 4. Σταθμός Νο 11 – Κοκκάλα στο 54ο χλμ. θα πρέπει να είστε εκεί εντός 8 ωρών – μέχρι τις 17.00 μ.μ
 5. Σταθμός Νο 14 – Φλομοχώρι στο 67ο χλμ. θα πρέπει να είστε εκεί εντός 10 ωρών – μέχρι τις 19.00 μ.μ
 6. Τερματισμός – Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης στο 80,5ο χλμ.!Θα πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 21.00 – εντός 12 ωρών από την εκκίνηση του αγώνα

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, έχουν όσοι έχουν συμμετάσχει σε οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ, εντός του χρονικού ορίου που έχει θέσει ο αγώνας, κατά την διάρκεια των ετών 2021 -2023!  Επίσης θα γίνουν δεκτοί ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021-2023, αρκεί να έχουν κάνει επίδοση στο αγώνισμα του Μαραθωνίου, κάτω από 4 1/2 ώρες, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ
Σε όλους τους συμμετέχοντες τερματίσαντες και μη, θα δωθεί σπάνιο – συλλεκτικό αναμνηστικό ΤΕΧΝΙΚΟ T – SHIRT DRY FIT, καθώς επίσης και διάφορα αναμνηστικά δώρα! Σε όσους τερματίσουν θα δωθούν αναμνηστικά μετάλλια! Μετάλλια ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ή ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Κύπελλα θα λάβουν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες του αγώνα! Επίσης θα δωθεί σε όλους τους τερματίσαντες το αναμνηστικό επαθλάκι - δρεπάνι σήμα κατατεθέν της αγέρωχης Μανιάτικης Γης!!!!

BIBS ΑΡΙΘΜΟΙ
Στον παρόντα αγώνα θα υπάρχει η εξής πρωτοτυπία: Kάθε αθλητής ο BIB αριθμός που θα τον συνοδεύει, δεν θα φέρει πάνω την συνήθη αρίθμηση, αλλά θα αναγράφεται ένα τοπωνύμιο της Λακωνικής Μάνης, ανεξάρτητα από το αν ο αγώνας περνάει από τα εν λόγω μέρη ή όχι! Μέσα στην φόρμα εγγραφής θα υπάρχει ειδικός χώρος να γράψετε το τοπωνύμιο που επιθυμείτε να φέρει ο αριθμός σας – σε περίπτωση που επιθυμείτε κάποιον συγκεκριμένο! Αλλιώς θα σας δώσει η διοργάνωση κάποιο από τα διαθέσιμα! ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΌ ΤΗΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΟΘΕΊ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Τ Ι Μ Η Σ  Ε Ν Ε Κ Ε Ν, σε κάποιον δρομέα που θα αποφασίσει εκείνη, όπως επίσης και το τοπωνύμιο του Αργιλιά!

ΕΚΔΡΟΜΗ
Θα υπάρξει οργανωμένη εκδρομή από την Αθήνα! Η εκδρομή είναι αυθημερόν! Για να δηλώσετε για την εκδρομή, μπορείτε να κάνετε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στην φόρμα εγγραφής! Η εκδρομή θα ξεκινήσει το Σάββατο 11/03/2023 τα χαράματα στις 03.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο) – μπροστά από το ξενοδοχείο STANLEY! Θα κάνει ενδεχομένως ενδιάμεσες στάσεις πάνω στην πορεία του, προκειμένου να πάρει και άλλους αθλητές, που τους εξυπηρετεί καλύτερα από το να πάνε στην εκκίνηση! Προκειμένου να σας πάρουν όσοι επιθυμείτε από κάποιο άλλο σημείο επάνω στην διαδρομή που θα ακολουθήσει το πούλμαν, παρακαλώ απευθυνθείτε στην διοργάνωση, την εβδομάδα πριν τον αγώνα. Η εκδρομή θα επιστρέψει από την Αρεόπολη, την ίδια ημέρα, περίπου στις 22.00 το βράδυ και αφού λήξουν όλες οι εκδηλώσεις του αγώνα!

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ
Το κόστος του αγώνα είναι 50,00 ευρώ για όσους προσέλθουν με δικό τους μεταφορικό μέσον!
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το πούλμαν της διοργάνωσης είναι επιπλέον 20,00€ - Οπότε το κόστος σε αυτην την περίπτωση ανέρχεται στα 70,00 ευρώ!
Τα εν λόγω ποσά μπορείτε να τα καταβάλετε μέχρι και την Δευτέρα στις 06/03/2023, στον λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς: 
IBAN: GR 0801 7207 3000 5073 0637 98 547
Αριθμός Λογαριασμού: 50 7306 3798 547
ονομ/μο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ή να το καταβάλετε στο κατάστημα Αθλητικών Επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, καθημερινά από τις 09.00 – 17.00. Το εν λόγω ποσό ΔΕΝ μπορείτε να το δώσετε μετρητοίς την ημέρα του αγώνα. Δεκτοί στον αγώνα θα γίνουν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει το εν λόγω ποσό αντιτίμου, μέχρι και τις 06/03/2023. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατόν τα πράγματα που θα απαιτούνται για τον αγώνα! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΣΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, προκειμένου να γνωρίζουμε ποιοι έχουν καταβάλει το ποσό που απαιτείται, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στον αγώνα!

ΥΓΕΙΙΝΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η διοργάνωση θα φροντίσει, να σας διατεθεί χώρος, όπου θα μπορείτε να κάνετε ένα μπάνιο και να αλλάξετε οι αθλητές, αφού τερματίσετε, παράπλευρα του χώρου της εκκίνησης – τερματισμού!

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Όλοι οι αθλητές καλούνται να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να είναι καλά στην υγεία τους. Επίσης όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα και με την παραλαβή του αριθμού τους, θα πρέπει να υπογράψουν την απαραίτητη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Θα υπάρχει μέριμνα από την μεριά της διοργάνωσης, προκειμένου την φύλαξη των πραγμάτων σας, σε χώρο παραπλεύρως του αγώνα!

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας θα έχει πλήρης σηματοδότηση που θα δείχνουν την πορεία των αθλητών! Δεν θα υπάρχει πουθενά πρόβλημα στο να χαθείτε, αρκεί να ακολουθείτε τα σημάδια και η προσοχή σας να είναι στραμμένη σε αυτά επάνω στην άσφαλτο! Χιλιομέτρηση θα υπάρχει ανά 5χλμ. και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο η διοργάνωση! Η σηματοδότηση θα είναι σε μπλε – γαλάζιο χρώμα, στο χρώμα που θα παραπέμπει στο διακριτικό του σταυρού – σύμβολο της σημαίας της Μάνης!

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ – ΧΑΡΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
Τα πλήρης υψομετρικά και ο χάρτης του αγώνα, βρίσκονται στο σάιτ του αγώνα:
http://mani80km.weebly.com/

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ
1)
Η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ έχει διάρκεια 12 ώρες ΑΚΡΙΒΩΣ, και θα λήξει με την ολοκλήρωση των 12 ωρών! Τυχόν παράταση του χρονικού ορίου του αγώνα, ενδέχεται να δοθεί, κατόπιν απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής, κατά την διάρκεια του αγώνα!
2)Ο αγώνας έχει 16 σταθμούς ανεφοδιασμού! Tα ωράρια τους είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ πλην των 5 σταθμών που λειτουργούν ως κόφτες3)Όλοι οι αθλητές που το επιθυμούν μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους είδη στο πούλμαν της διοργάνωσης εάν το επιθυμούν ή να τα αφήσουν σε χώρο παράπλευρα της εκκίνησης, που θα τους διατεθεί από την διοργάνωση.
3)Πίσω από τον τελευταίο αθλητή θα υπάρχει όχημα της διοργάνωσης – σκούπα – γραμματεία κλεισίματος σταθμών.
3)Με το πέσιμο της νύχτας περίπου στις 19.00 το βράδυ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΦΑΚΟ ΚΕΦΑΛΗΣ και αντανακλαστικά πρόσθετα επιθέματα, σε διάφορα σημεία του σώματός τους, που θα κρίνουν οι ίδιοι, προκειμένου να γίνονται αντιληπτοί από τα διερχόμενα οχήματα! Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής γίνει αντιληπτός να μην φέρει ΦΑΚΟ ΚΕΦΑΛΗΣ, θα του γίνει σύσταση από την οργανωτική επιτροπή! Αν ο ίδιος αθλητής ξαναεπισημανθεί να υποπέφτει στην ίδια παράλειψη, θα ακυρωθεί από την συνέχεια του αγώνα!
3)Όποιος αθλητής επιθυμεί μπορεί να φέρει δικό του συνοδό, με δικό του όχημα. Οι συνοδοί μπορούν να κινούνται πάνω στην διαδρομή ΑΛΛΑ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΟΥΣ επιτρέπεται ΜΟΝΟ πάνω στους σταθμούς ανεφοδιασμού! Εκεί μπορούν να δώσουν ότι επιθυμούν στον αθλητή που θα συνοδεύουν και να πάρουν από τον εν λόγω πίσω, κάτι που ο ίδιος δεν επιθυμεί να φέρει πάνω του. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής γίνει αντιληπτός να ανταλάσσει αντικείμενα με τον συνοδό του, εκτός των σταθμών ανεφοδιασμού, θα του γίνεται σύσταση. Αν ο ίδιος αθλητής ξαναεπισημανθεί να υποπέφτει στην ίδια παράλειψη, θα ακυρωθεί από την συνέχεια του αγώνα!
5)Η συνοδεία αθλητών από δικούς τους ανθρώπους, που δεν παίρνουν μέρος στον αγώνα, είτε με τα πόδια, είτε με κάποιο όχημα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ! Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής γίνει αντιληπτός να συνοδεύεται από κάποιον δικό του άνθρωπο πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα του γίνεται σύσταση. Αν ο ίδιος αθλητής ξαναεπισημανθεί να υποπέφτει στην ίδια παράλειψη, θα ακυρωθεί από την συνέχεια του αγώνα! Κάποιος συνοδός μπορεί για κάποια λίγα εύλογα μέτρα, να συνοδεύσει τον αθλητή του, μετά από κάποιον σταθμό, και κατά την αποχώρησή του από αυτόν.
6)Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΧΗΜΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ! ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ, ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΞΑΝΑ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
7) Οι δρομείς συμμετέχουν στον Αγώνα με προσωπική τους ευθύνη και πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιατρική κάλυψη που τους προσφέρεται δεν είναι δυνατή σε όλα τα σημεία της διαδρομής ούτε και σε οποιαδήποτε ώρα.
8) Οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο σημείο εκκίνησης του Αγώνα στην κεντρική πλατεία Αρεόπολης μέχρι ( 30’ ) πριν από την καθορισμένη ώρα για την εκκίνηση για να γίνει η καταγραφή των συμμετεχόντων. Αργοπορία στην προσέλευση επιφέρει τον αποκλεισμό του Αθλητή.
9) Οι Αθλητές πρέπει να φέρουν στο στήθος ή στην πλάτη τον αριθμό τους, σε εμφανές σημείο το όνομα και την εθνικότητά τους. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό του αθλητή. Αυτά τους παραδίδονται από την Οργανωτική Επιτροπή.
10) Αν κριθεί απαραίτητο, οι Αθλητές μπορούν να δεχθούν ιατρική βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο του Αγώνα καθώς και βοήθεια από τους Οργανωτές. Η οποιαδήποτε χορήγηση φαρμάκων επιφέρει τον αποκλεισμό του αθλητή. Μόνο ο γιατρός αποφασίζει αν ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει τον Αγώνα.
11) Αποκλείονται του Αγώνα Αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών (doping).
12) Οι Αθλητές πρέπει να ακολουθούν την προκαθορισμένη διαδρομή. Αν και για οποιοδήποτε λόγο, παρεκκλίνουν από τη διαδρομή, είναι υποχρεωμένοι, για να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν τον Αγώνα, να επιστρέψουν στο τελευταίο Σημείο Ανεφοδιασμού από όπου πέρασαν πριν την παρέκκλισή τους (και όχι στο σημείο από το οποίο παρέκλιναν από τη διαδρομή τους). Στην περίπτωση αυτή και μόνο, ο υπεύθυνος του Αγώνα κρίνει εάν η απόκλιση του δρομέα περιείχε δόλο. Σε αυτή τη περίπτωση ο αθλητής αποκλείεται από τον αγώνα. Η μεταφορά του Αθλητή γίνεται από υπεύθυνο του αγώνα και μόνο.
13) Οι Αθλητές οφείλουν να επιδεικνύουν άψογη συμπεριφορά, σεβασμό προς το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό ιδεώδες.
14)Οι Αθλητές έχουν το δικαίωμα να φέρουν μαζί τους, μέσα αναπαραγωγής μουσικής κατά την διάρκεια του αγώνα, αρκεί να έχουν και την προσοχή τους ιδιαίτερα αυξημένη, στις ειδικές συνθήκες του αγώνα
15) Ο Αθλητής που επιθυμεί να εγκαταλείψει τον Αγώνα πρέπει να παραδώσει τον αριθμό του στους υπευθύνους του Αγώνα και να υπογράψει το έντυπο εγκατάλειψης στο πλησιέστερο Σημείο Ανεφοδιασμού από του σημείο που εγκατέλειψε.
16) Ο Αθλητής που έχει εγκαταλείψει δεν μπορεί να παραμείνει στη διαδρομή. Πρέπει να μετακινηθεί με τα μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής ή με το όχημα του συνοδού του, που ενδεχομένως έχει!
17) Αθλητής που εγκατέλειψε ή τον ακύρωσε η Οργανωτική επιτροπή, δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει πάλι στην διαδρομή και να τρέχει επ’αυτής! Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη αν ο Αθλητής συνεχίζει τη διαδρομή όταν είναι εκτός χρόνου ή έχει αποκλεισθεί.
18) Οι Αθλητές πρέπει να δώσουν τα στοιχεία του συνοδού τους και τον αριθμό του αυτοκινήτου του όταν θα γίνει η σχετική καταγραφή. Το αυτοκίνητο συνοδείας πρέπει να φέρει τα σήματα που θα τους δοθούν καθώς και το όνομα του Αθλητή που υποστηρίζει.
19) Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να γνωρίζουν του Κανονισμούς του Αγώνα. Οι Αθλητές, οι συνοδοί ή οποιοδήποτε άτομο που συμμετέχει στον Αγώνα, έχει υποχρέωση να ζητήσει από τους υπευθύνους διευκρινήσεις για κάποιο σημείο των Κανονισμών ή οτιδήποτε άλλο αφορά τον Αγώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμιά ευθύνη για ερμηνείες ή πληροφορίες που δεν έχουν γίνει σωστά αντιληπτές και που θα είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Αθλητή από τον Αγώνα.
20) Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να προστατεύουν το περιβάλλον από κάθε είδους ρύπανση.
21) Κάποιος αθλητής έχει δικαίωμα ένστασης μέχρι και την ώρα των απονομών την ημέρα του αγώνα, για κάποιον άλλον αθλητή, που ενδεχομένως υπόπεσε σε κάποιο ολισθημα. Πέραν της συγκεκριμένης ώρας, καμμία άλλη ένσταση δεν θα γίνει αποδεκτή
22)Οι απονομές θα ξεκινήσουν λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο του αγώνα, μετά τις 21.00 της 11/03/2023. Σε κανέναν αθλητή πριν από εκείνη την ώρα δεν θα του δοθεί κανένα έπαθλο

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι απονομές του αγώνα, θα γίνουν την ίδια μέρα του αγώνα, και αφού τερματίσουν όλοι οι αθλητές, και εκπνεύσει το χρονικό όριο του αγώνα – περίπου λίγο μετά τις 21.00. ΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ.

ΠΑΡΟΧΗ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Αφού τερματίσετε η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει να σας διατεθεί ελαφρύ γεύμα

ΔΙΑΜΟΝΗ
Η διοργάνωση, δεν αναλαμβάνει την διαμονή σας, σε καταλύματα της περιοχής! Εάν επιθυμείτε να διαμείνετε στην περιοχή, πριν και μετά τον αγώνα, μπορείτε να απευθυνθείτε στους τουριστικούς οδηγούς ή στους τοπικούς διαδικτυακούς τόπους!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργήσει στην Κεντρική Πλατεία της Αρεόπολης και πιο συγκεκριμένα στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Αreos Polis , το οποίο και βρίσκεται ακριβώς πίσω από το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, τις εξής μέρες και ώρες:
 • Παρασκευή 10/03/2023από τις 17.00 – 20.00
 • Σάββατο 11/03/2023 από τις 07.00 – 08.30

​ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Προκειμένου να γραφτείτε στον αγώνα, παρακαλώ κάντε την ηλεκτρονική σας εγγραφή εδώ:
 https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=36a0b98394536e356b179ff933a713dd&l=GR

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ Δευτέρα 06/03/2023! Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, καμμία άλλη εγγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί! ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι πλήρεις πληροφορίες του αγώνα θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του αγώνα: http://mani80km.weebly.com/
Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα παρακαλώ επικοινωνήστε στα 6936853165/ 6955985506(Γορανίτης Παύλος) ή στο lakoniaultrarunning@gmail.com
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
Παρασκευή 10/03/2023
 • 17.00 – 20.00: Άνοιγμα Γραμματείας στην Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης
Σάββατο  11/03/2023
 • 03.30: Αναχώρηση μονοήμερης εκδρομής από Αθήνα(πλατεία Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο)
 • 07.00: Άνοιγμα Γραμματείας στην Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης
 • 07.30Προβλεπόμενη άφιξη εκδρομής από Αθήνα
 • 08.40: Kλείσιμο γραμματείας αγώνα
 • 08.50: Μικρό τελετουργικό αγώνα και ανάκρουση ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ
 • 09.00Εκκίνηση Αγώνα
 • 15.00Εκτιμώμενη άφιξη 1ου Αθλητή
 • 21.00Λήξη Αγώνα
 • 21.10Απονομές Αθλητών
 • 22.00Αναχώρηση πούλμαν για Αθήνα
 
ΟΙ ΑΓΕΡΩΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΔΙΑΒΕΙΤΕ!!!!
 
Η Οργανωτική Επιτροπή