13/11/19

Οι εγγραφές για το Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020 ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές για το Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020 ξεκίνησαν!

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Οι εγγραφές για το Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020 ξεκίνησαν!
    Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί στην ιερή γη της Ολυμπίας, στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, ο «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας» την Κυριακή  8 Μαρτίου 2020.


    Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν στο routeoftruce.com και επειδή δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο συμμετοχής στη διοργάνωση, ο αριθμός είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία εγγραφής.
    Ο Δρόμος όπως και τις προηγούμενες χρονιές δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί επί της διαδρομής Ήλιδας - Ολυμπίας: «Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας». Όλοι οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδρομή των 49,8 χιλιομέτρων θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια. Όσοι παραλείψουν έστω και κάποιο μικρό κομμάτι θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο χωρίς αρίθμηση. Να σημειωθεί πως η πορεία αυτή ΔΕΝ έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες κινούνται σχεδόν μαζί.
    Το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» όχι μόνο ενώνει την Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων) και την Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων), αλλά φέρνει στο προσκήνιο την ημιορεινή Ηλεία και προβάλλει τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, και τους φιλόξενους ανθρώπους της που υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους προϊόντα και εδέσματα τους δρομείς.
    Σκοπός μας είναι να γεφυρώσουμε το αρχαίο με το σύγχρονο, το παλιό με το νέο, και να θυμίσουμε σε όλους για ποιο λόγο ετελούντο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παράλληλα, έχοντας με βάση το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα ιδανικά του σεβασμού στον άνθρωπο και το ιερό δικαίωμα στην Ειρήνη.
    Παροχές προς τους συμμετέχοντες
    • Συλλεκτικό αριθμημένο μετάλλιο της πορείας
    • Αριθμός συμμετοχής
    • Πλήρης τροφοδοσία με νερό, φρούτα, χυμούς, μπισκότα και φιλέματα ανά ~5 χλμ της διαδρομής
    • Το μπλουζάκι της Διοργάνωσης
    • Έπαινος
    • Μεταφορά από τον Τερματισμό (αρχαία Ολυμπία) στο σημείο εκκίνησης (παλιό μουσείο αρχαίας Ήλιδας)
    • Μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων από την Εκκίνηση στον Τερματισμό.
    • Μόνο για όσους χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο της διοργάνωσης από ΑΘΗΝΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΠΑΤΡΑ προς ΗΛΕΙΑ προς Αρκούδι/Γλύφα και αντίστροφα (περιλαμβάνονται και όλες οι μετακινήσεις τους εντός Ηλείας), υπάρχει ένα συμβολικό ποσό για την κατοχύρωση της θέσης στο λεωφορείο (δεν αφορά την επιστροφή στην Αρχαία Ήλιδα μετά το πέρας των απονομών).
    Ειδικές τιμές διαμονής στα ξενοδοχεία της περιοχής

    Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού http://routeoftruce.com, στην ενότητα «Δρόμος» , υποενότητα «H Διαδρομή».
    Στην αρχική μας σελίδα μπορείτε να βρείτε τη δική μας εφαρμογή για το Μονοπάτι (για Android και iOS). Η διαδρομή είναι online και στις περισσότερες εφαρμογές με διαδρομές.

    Περιμένουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να απολαύσουμε όλοι μαζί τη μοναδικότητα του Μονοπατιού και τη μεταφορά του μηνύματος της Εκεχειρίας.