3/11/19

Με χιλιάδες δρομείς οι Σύλλογοι της ΕΟΛΣΜΑ-Υ στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

Τεράστια είναι η συμμετοχή των συλλόγων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), στις εκδηλώσεις του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών 2019 «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ  στα πλαίσια συνεργασίας με τη διοργάνωση, έχει συνάψει μια σημαντική συμφωνία με την Οργανωτική Επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που αφορά κοινωνικό και ανθρωπιστικό σκοπό.

Οι αθλητές που δηλώνονται από τους Συλλόγους Δρομέων, μέλη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, καταβάλουν συμβολικό ποσό, για όλα τα αγωνίσματα στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου.

Τα χρήματα αυτά τα συγκεντρώνει η επιτροπή, με σκοπό να αποδοθούν σε ιδρύματα, που έχουν κοινωφελή και ανθρωπιστικό σκοπό.


Το ΔΣ της ΕΟΣΛΜΑΥ έχει αποδώσει με επιταγές χρήματα σε διάφορα ιδρύματα, όπως:
  • Στον Σύλλογο "ΦΛΟΓΑ" για παιδιά πάσχοντα από νεοπλασματική ασθένεια.
  • Στο Περιφερειακό  Γηροκομείο Ναυπλίου
  • Στην «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» (Αθήνας)
  • Στον Σύλλογο ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  • Χαμόγελο του Παιδιού
  • Τοπικός Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίκο «ΦΛΟΓΑ ΒΟΛΟΥ»
  • ΕΛΕΠΑΠ Βόλου
  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου Ηλείας (ειδικό κέντρο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
  • και άλλα.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο του 2019 θα αποδοθούν στα ιδρύματα:

Σε υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, 4.000 μέλη των συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, θα συμμετάσχουν στις φετινές εκδηλώσεις, με την μεγαλύτερη συμμετοχή, να αφορά το αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου.

Όπως είναι γνωστό, η Ομοσπονδία μας είναι ο βασικός τροφοδότης των εκδηλώσεων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας  και των παράλληλων αγώνων 5 & 10 χιλιομέτρων και τα μέλη μας είναι αυτά, που έχουν συμβάλει καθοριστικά τα τελευταία χρόνια, στο να είναι αριθμητικά οι Έλληνες συμμετέχοντες, περισσότεροι από τους ξένους. Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο να καταστεί  δυνατό, να αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις που θα διαθέσει η Ομοσπονδία μας, καθώς έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται και οι σύλλογοι μέλη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), εκφράζει την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των δρομέων και των Διοικήσεων των Συλλόγων.
Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες  μας, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε στην υλοποίηση των συμμετοχών των Συλλόγων μας, και προς την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου καθώς και το Γραφείο Μαραθωνίου.