13/11/19

5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος: Λίγο πριν την εκκίνηση

5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος: Λίγο πριν την εκκίνηση

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος: Λίγο πριν την εκκίνηση
    Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ. διοργανώνει τον 5ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 490km, τον μεγαλύτερο Αγώνα επί ανοιχτής οδού στον κόσμο υπό την Αιγίγα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ.. του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού ΚΑΙ Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Λ.Μ.Α-Υ.



    Η εκκίνηση του Αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στις 6:00 π.μ. από τον πεζόδρομο της Ερμού (μπροστά από το Μουσείο Κεραμεικού) 146 και 42 αθλητές από 14 χώρες θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τη Σπάρτη με τελικό τους προορισμό και τερματισμό το σημείο εκκίνησης έως τις 19 Νοεμβρίου 2019 (διάρκεια 104 ώρες).
    Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.
    Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.
    Έτσι, θα ζωντανέψει η διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν την μάχη του Μαραθώνα. Επιστροφή από τον ίδιο ακριβώς δρόμο (απόσταση 490km).

    Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα.
    Παράλληλα θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση με συσκευή από την GPS events tracking που θα φέρουν οι αθλητές. Το σύστημα θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν οι αθλητές θα έχει κουμπί S.O.S.   


    Επίσης, επαρκή τροφοδοσία σε 140 τραπεζάκια συνολικά με νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και snacks, καθώς και 11 κεντρικούς σταθμούς, οι οποίοι θα παρέχουν στους αθλητές και ζεστό φαγητό. Οι χορηγίες είναι σε εξέλιξη ολοκλήρωσης.

    Η ενημέρωση όλων των αθλητών (14/11/19, 17:30) καθώς και η τελετή λήξης της Διοργάνωσης με τις βραβεύσεις στις (19/11/19, 18:00) θα πραγματοποιηθούν στην πανέμορφη αίθουσα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851, (στάση Μετρό Κεραμικός).

    Ο πρώτος και η πρώτη θα λάβουν παπούτσια ενώ όλοι όσοι θα τερματίσουν θα πάρουν τεχνικό μπλουζάκι προσφορά της εταιρείας skechers

    Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν αναμνηστικό μπλουζάκι από την εταιρεία ELPEN που είναι αποκλειστικός χορηγός Χορηγός ALMORA PLUS.

    Υγειονομική κάλυψη από τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ κατά μήκος της διαδρομής θα συνδράμουν για την καλύτερη και μεγαλύτερη ασφάλεια των αθλητών.
    Επίσης, Φορείς, Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, κοινότητες και πλήθος εθελοντών θα συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις για την κάλυψη σημαντικών αναγκών του Αγώνα.

    Τέλος, ενημερωτικά μέσα θα προβάλλουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης, ώστε το ευρύ κοινό να ενημερωθεί για το δρομικό αυτό γεγονός, με βαρύ ιστορικό υπόβαθρο, που αναδεικνύει τον Αθλητισμό και Πολιτισμό της Χώρας μαςΧορηγοί επικοινωνιας Skywaker.gr stentoras.gr run247 irun & runningnews.gr

    Οι Αθλητικές και Πολιτιστικές δράσεις τονώνουν την κοινωνία κι ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος έρχεται, για μια ακόμη φορά να δώσει τον τόνο στον χώρο των Υπεραποστάσεων με την οργάνωση των «Αθηναίων Δρομέων».