21/11/19

Επόμενες εκδηλώσεις Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας προγραμματίζει δύο εκδηλώσεις για το επόμενο διάστημα στο μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 26 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Europe Direct Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει ημερίδα με θέμα την ΑΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. 
Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι πάνω από το 34% των παιδιών του δημοτικού και γυμνασίου έχουν βάρος υψηλότερο του φυσιολογικού και χαρακτηρίζονται υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Με άλλα λόγια, ένα στα τρία ελληνόπουλα έχει πρόβλημα με το βάρος του. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου κ.λπ. εντείνουν το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Ένα πρόβλημα το οποίο απαιτεί ιδιαίτερη, άμεση και σοβαρή αντιμετώπιση.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι
Κανόνες υγιεινής διατροφής στην παιδική και εφηβική ηλικία
Τζαμούρτας Αθανάσιος Καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης ΤΕΦΑΑ, Π.Θ
Άσκηση, Φυσική Δραστηριότητα και Παιδική Παχυσαρκία
Φατούρος Γιάννης Καθηγητής, Βιοχημεία της Άσκησης ΤΕΦΑΑ Π.Θ
Η ψυχολογία του ελέγχου της παχυσαρκίας
Θεοδωράκης Γιάννης Αντιπρύτανης Π.Θ.

Συντονισμός
Γούλας Απόστολος Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά στις 20.00 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Επίσης το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας διοργανώνει και φιλοξενεί τους Δημήτρη Κυριακίδη (υιό του έλληνα πρωταθλητή του μαραθωνίου Στέλιου Κυριακίδη) και τον Κωνσταντίνο Σάμιο (τ. πρόεδρο Απόλλωνα Δυτικής Αττικής). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο για τη ζωή και το αθάνατο έργο του Στέλιου Κυριακίδη από τους δύο συγγραφείς. Ο Στέλιος Κυριακίδης έμεινε γνωστός για την μεγάλη νίκη του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 που την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν ο πρώτος αθλητής εκτός Αμερικής-Καναδά που νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και ο πρώτος που χρησιμοποίησε χρονομετρητή χειρός. Μάλιστα μετά από αρκετές δυσκολίες κατάφερε να αγωνιστεί και να νικήσει το Μαραθώνιο της Βοστώνης, ευαισθητοποιώντας Αμερικανούς και Έλληνες ομογενείς, στέλνοντας έτσι οικονομική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα που μαστιζόταν από φτώχεια κι ανέχεια.
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στο χώρο του The Medical Project. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.