21/4/20

Ιστορική αναδρομή στον 3ο Ιπποκράτειο Δρόμο - Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Λάρισας

Συνεχίζουμε την ενότητα με την ιστορική αναδρομή στους αγώνες του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, που ξεκινήσαμε πριν λίγο καιρό. 

Φυσικά όσοι επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας αναμνήσεις και φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό τους αρχείο μπορούν να το κάνουν και να τα στείλουν στο email του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τον 3ο  Ιπποκράτειο Δρόμο -Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, συνολικής απόστασης 10 χλμ. περίπου, (μη πιστοποιημένη διαδρομή). Εκκίνηση και τερματισμός του αγώνα ήταν ο χώρος στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Νεάπολης Λάρισας με μια μεικτή (άσφαλτο και χωματόδρομο) κυκλική διαδρομή, 10 χλμ. περίπου, (μη πιστοποιημένη διαδρομή) - σε σχέση με τις 2 προηγούμενες διοργανώσεις η εκκίνηση μετακινήθηκε λίγο στην αρχή του παραδρόμου κοντά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Νεάπολης με το σημείο τερματισμό ωστόσο να μένει ίδιο.  Ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Ιπποκράτειου αγώνα ήταν η Κυριακή 3 Ιουνίου 2012.
Ήδη από την 3η διοργάνωση, ο αναβαθμισμένος Ιπποκράτειος Δρόμος έδειξε τη δυναμική του και τη σημασία του για την πόλη και το Νομό Λάρισας γενικότερα, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με αθλητές από όλη την Ελλάδα, ενώ και οι νικητές και νικήτριες του αγώνα, είναι αθλητές με γρήγορες επιδόσεις και πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιπλέον οι παροχές του αγώνα υπήρξαν για μια ακόμα χρονιά μοναδικές και καινοτόμες. Χαρακτηριστικό είναι η παροχή στους συμμετέχοντες ΔΩΡΕΑΝ τεχνικού tshirt με τα λογότυπα του αγώνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, τη μέρα πριν τον αγώνα, πραγματοποιήθηκε αθλητική ημερίδα με καλεσμένους ομιλητές τους κ. Καραχάλιο Θ., και Μαρκέα Ν., όπως επίσης έγινε και παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μαρκέα. Ουσιαστικά διοργανώθηκε ένα αθλητικό δρομικό διήμερο εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη διοργάνωση του 3ου Ιπποκράτειου Δρόμου. Στα του αγώνα, εκτός από τις πολλές συμμετοχές, εντυπωσιακός ήταν ο τερματισμός των Χατζηγιάννη Γ. και Κακαρόντζα Α., τερματισμός ο οποίος έμεινε χαραγμένος στη μνήμη όλων μας.
Οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα ήταν οι 1ος Χατζηγιάννης Γεώργιος, 2ος Κακαρόντζας Αντώνιος και 3ος Κακαές Βάιος. Οι τρεις πρώτες γυναίκες ήταν οι 1η Επιτροπάκη Ζωή, 2η Γκερλή Αικατερίνη και 3η Αλεξίου Αικατερίνη.