22/4/20

Έκρηξη εικονικών αγώνων, λόγω του COVID19



Πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα, λόγω της καραντίνας και του COVID19, οι εικονικοί αγώνες ανά τον κόσμο, καλώντας οι διοργανωτές τους συμμετέχοντες να μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο και ίχνος με τη διαδρομή και την απόσταση από το gps τους.
Αρχικά, η πρώτη αντίδραση των δρομέων στις ακυρώσεις της μιας διοργάνωσης μετά την άλλη, ήταν το τρέξιμο της διαδρομής – στόχου στο μπαλκόνι, στην ταράτσα κτλ. Πλέον μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα καραντίνας, για τους περισσότερους σε ολόκληρο τον κόσμο πλέον και με τους αγώνες να έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί για τα καλά, η συμμετοχή σε έναν εικονικό αγώνα είναι γεγονός. Η διαδικασία εγγραφής στον εικονικό αγώνα δε διαφέρει και πολύ από τη συνηθισμένη διαδικασία εγγραφής στον οποιονδήποτε αγώνα στην προ-COVID19 εποχή. Οι ομοιότητες όμως σταματάνε εδώ και αρχίζουν οι διαφορές. Στους εικονικούς αγώνες, δε τρέχουμε παρέα με τους φίλους μας, ουσιαστικά δε τρέχουμε με κανένα. Δε πάμε το πρωί του αγώνα με την παρέα μας, δεν κάνουμε τη συνηθισμένη πλάκα με την παρέα μας, πριν και μετά τον αγώνα.
Για πιο λόγο τότε να τρέξω σε έναν εικονικό αγώνα?
Η συμμετοχή σε έναν εικονικό αγώνα μπορεί να βοηθήσει να εκτονωθούμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και ουσιαστικά να αποτελέσει ένα κίνητρο να κινηθούμε είτε μέσα στο σπίτι, είτε κοντά στο σπίτι, σεβόμενοι πάντα τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του COVID19 που ισχύουν στην περιοχή μας, δίνοντάς μας την αίσθηση της συμμετοχής σε μια δραστηριότητα. Ευχή όλων μας οι εικονικοί αγώνες να είναι μια παρένθεση καραντίνας και σύντομα να συναντηθούμε ξανά στην αφετηρία του επόμενου αγώνα.

Του Απόστολου Γούλα