22/7/14

1ος Ημιμαραθώνιος ορεινός δρόμος ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

    Ημέρα/Ώρα
    Ημ/νία - 28/09/2014
    08:00 - 14:15


    Κατηγορία
    Δρόμος 21 χλμ

    Ο ΑΠΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ προκηρύσσει ορεινό αγώνα δρόμου 21χλμ στο όρος Παντοκράτορα σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014.
    ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ –ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ : Παραλία Μπαρμπάτι (PIEDRA DEL MAR), ΚΕΡΚΥΡΑ
    ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 08:30 ΠΜ.
    ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει 1/4 ασφάλτινο τερέν και 3/4 ορεινό μονοπάτι. Ο αγώνας ξεκινάει από την Παραλία Μπαρμπάτι – Σπαρτύλας-Κεραίες Παντοκράτορα- Προφήτης Ηλίας- Ταξιάρχης- Σπαρτύλας- παραλία Μπαρμπάτι. http://www.gpsies.com/map.do?fileId=evfpisrofdgwfbqi

    ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Επιτρέπεται η συμμετοχή σε αθλητές άνω των 18 ετών. Χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι οι 6 ώρες. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού. Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής (shortcuts), 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης.
    ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ: Αναμνηστικό μετάλλιο δίνεται μόνο στους αθλητές που τερματίζουν μέσα στο χρονικό όριο εγκυρότητας των 6 ωρών. Όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως επίδοσης, τιμώνται με το ίδιο μετάλλιο. Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής δίνεται σε όλους τους αθλητές, ασχέτως τελικής κατάληξης (τερματισμός ή εγκατάλειψη), όπου αναγράφεται ο τελικός χρόνος και σειρά γενικής κατάταξης ή το σημείο εγκατάλειψης, για όσους εγκατέλειψαν. Τα μετάλλια επιδίδονται στους αθλητές στον τερματισμό τους. Η διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι' αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι διοργανωτές αποποιούνται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
    Η Διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο.
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : θα υπάρχουν δύο κατηγορίες γενική κατάταξη ΑΝΔΡΩΝ και γενική κατάταξη ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Θα βραβευτούν οι τρείς πρώτοι-ες κάθε κατηγορίας.
    ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δωρεάν συμμετοχή για τους αθλητές που με τον τερματισμό τους θα λάβουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, καθώς και την δυνατότητα τροφοδοσίας –υδροδοσίας και συμμετοχής στο μπουφέ (piedra del mar) στο τέλος του αγώνα.
    Για τους αθλητές που επιθυμούν να έχουν αναμνηστικά του αγώνα υπάρχει η δυνατότητα:
    Με 4 ευρώ συμμετοχή θα λάβουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, καθώς και την δυνατότητα τροφοδοσίας – υδροδοσίας και συμμετοχής στο μπουφέ (piedra del mar) στο τέλος του αγώνα. Και ένα μαντήλι λαιμού (τύπου buff).
    Με 10 ευρώ συμμετοχή θα λάβουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, καθώς και την δυνατότητα τροφοδοσίας – υδροδοσίας και συμμετοχής στο μπουφέ (piedradelmar) στο τέλος του αγώνα. Ένα μαντήλι λαιμού (τύπου buff) και ένα τεχνικό μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα.
    O AΠΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ σταθερός στην άποψη του για διοργάνωση αγώνων χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα θα διαθέσει μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές σε κοινωφελή ίδρυμα για το οποίο θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση.
    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στο site του συλλόγου www.archilochos-runners.gr μέχρι της 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. Οι αριθμοί των αθλητών θα δοθούν το Σάββατο 27 Σεπτέμβριου από τις 16:00 έως 21:00 στο καφέ NAUTILUS παραλιακή Γαρίτσα καθώς και από 07:30 έως 08:00 στην εκκίνηση την μέρα του αγώνα.
    τηλ. επικοινωνίας: 6977426457(Αγαθός Σπύρος), 6955240630 (Σεχάτης Νίκος).