25/7/14

3ος Ημιμαραθώνιος Λάκκας Σουλίου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
«3ος Ημιμαραθώνιος Λάκκας Σουλίου»
Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παπαδατών ‘Ο Άγιος Κοσμάς’, σε συνεργασία με το Δήμο Ζηρού, διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία 3ος Ημιμαραθώνιος Λάκκας Σουλίου’.


ΓΕΝΙΚΑ

Πρόκειται για λαϊκό αγώνα δρόμου απόστασης 21,1 χιλιομέτρων που απευθύνεται σε ερασιτέχνες δρομείς. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά. Η διαδρομή παρουσιάζει αρκετές κλίσεις και απευθύνεται σε συστηματικά προπονημένους αθλητές.

Ο αγώνας αυτός, που πλέον έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται για 3ηχρονιά, είναι η συμβολή του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παπαδατών ‘’Ο Άγιος Κοσμάς‘’ και του Δήμου Ζηρού, στη δρομική κοινότητα που διευρύνεται συνεχώς και στόχο έχει να προβάλει την αξία της άθλησης στην καθημερινή ζωή, ενώ αποτελεί μια ευκαιρία διεξαγωγής ενός λαϊκού αγώνα στην τοπική κοινότητα, ώστε να φέρει το τρέξιμο πιο κοντά σε αθλητές, θεατές και πολίτες.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Ι. ΑΓΩΝΑΣ 21,1 ΧΛΜ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ώρα εκκίνησης: 18:00

Απόσταση αγώνα: 21,1 χλμ.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Πλατεία Παπαδατών Πρέβεζας

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση από την πλατεία Παπαδατών με κατεύθυνση προς Νικολίτσι – Άσσο – Μελιανά και τερματισμός πάλι στην πλατεία των Παπαδατών.

Χάρτης του αγώνα καθώς και υψομετρικός χάρτης είναι διαθέσιμοι εδώ.

Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη, θα είναι φυλασσόμενη και θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κατά μήκος της. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σταθμοί Υποστήριξης - Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας με ωερό, ισοτονικά ποτά και μπανάνες, όπως και στον τερματισμό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip) και τα επίσημα αποτελέσματα  θα δημοσιευθούν αφού επικυροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή στην ιστοσελίδα του Συλλόγου για τον Ημιμαραθώνιο τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Σήμανση διαδρομής: Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 10 χλμ έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφές: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω συμπλήρωσης φόρμας με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014.

Η εγγραφή πραγματοποιείται σε δύο στάδια:

Ο αθλητής συμπληρώνει τα στοιχεία του στη φόρμα στη διεύθυνση https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dG04dm9KUklNT2p6WlhTb2I1QUd2bGc6MQ και τα αποστέλλει, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσει το αντίτιμο της συμμετοχής του στο Λογαριασμό 283/605022-08 της Εθνικής Τράπεζας (Όνομα δικαιούχου: Βασιλείου Σωκράτης του Βασιλείου) εντός 5 εργάσιμων ημερών για την ολοκλήρωση της εγγραφής. Στην αιτιολογία της κατάθεσης θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αθλητή. Η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένημόνο όταν έχει τακτοποιηθεί και οικονομικά.

Καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο των εγγραφών είναι η Τρίτη 12 Αυγούστου 2014. Εφόσον δεν έχει εμφανιστεί η κατάθεση του αντιτίμου από τον αθλητή που έκανε την εγγραφή έως και αυτή την ημερομηνία, η εγγραφή θεωρείται άκυρη και ο αγωνιζόμενος δεν θα παραλάβει αριθμό συμμετοχής – chip χρονομέτρησης.

Οι αγωνιζόμενοι αποδέχονται με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής τους τους όρους της παρούσας προκήρυξης, καθώς και ότι οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους μπορούν  να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τους διοργανωτές σε σχέση με την επικοινωνία του αγώνα στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Παραλαβή αριθμού – chip: Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα του αγώνα κατά τις ώρες 15:30 έως 17:30 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο σημείο Εκκίνησης του Αγώνα.

Υγειονομική Κάλυψη: Σε κάθε περίπτωση οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν θέμα υγείας ή για ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις εφόσον θεωρείται ότι οι αγωνιζόμενοι έχουν φροντίσει για τον προληπτικό ιατρικό τους έλεγχο και συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενοφόρο.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 3 ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Διακρίσεις - Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των 21,1χλμ. είναι 5 ευρώ.


ΙΙ. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1.000 Μ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί αγώνας 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικού-γυμνασίου.

Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά θα πραγματοποιείται την ημέρα του αγώνα και θα πρέπει απαραίτητα να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Οι γονείς και κηδεμόνες υπογράφοντας την δήλωση αποδέχονται την αποκλειστική ευθύνη τους για τη συμμετοχή του παιδιού στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν θέμα υγείας ή για ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στα παιδιά που θα τερματίσουν στον αγώνα θα τους δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα και Μετάλλιο.

Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου για τον Ημιμαραθώνιο έχει αναρτηθεί η προκήρυξη, καθώς και η φόρμα εγγραφής των αθλητών.

Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, εφόσον δεν καλύπτονται από την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν email στη διεύθυνση papadates_morfotikos@yahoo.gr.

Υπεύθυνος συντονιστής της διοργάνωσης ορίζεται ο κ. Μάνθος Κώτσης.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ              ΜΑΝΘΟΣ ΚΩΤΣΗΣ