3/9/14

Ορεινός Αγώνας Δρόμου - ΒΡΥΣΕΑΔΑΑ


ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΚΑΙ ΚAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ

Ο Σύλλογος Βρυσεατών και φίλων της Αναβρυτής «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» διοργανώνει ορεινό αγώνα δρόμου την 14 Σεπτεμβρίου 2014 στον ανατολικό Ταΰγετο στην περιοχή της Αναβρυτής. Ο αγώνας έχει μήκος 20 χλμ και κινείται στον ορεινό όγκο του «αρσενικού βουνού», του ανατολικού Ταϋγέτου, είναι κυκλική διαδρομή και αφετηρία και τερματισμό έχει το σχολείο της Αναβρυτής, οπού βρίσκονται το Βοτανολογικό μουσείου του Ταϋγέτου, το γεωλογικό μουσείο του Ταϋγέτου, το λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου και η αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, οπού μετά τον τερματισμό θα προσφερθεί γεύμα στους αθλητές.

Τα 10 πρώτα χλμ αποτελούνται από ορεινό μονοπάτι μέρος του οποίου περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και τοποθετείται στα όρια της αλπικής ζώνης και τα υπόλοιπα 10 χλμ από δασικό χωματόδρομο. (Χάραξη διαδρομής)

Η υψομετρική διαφορά που καλύπτεται είναι 700μ περίπου και η διαδρομή σκεπάζεται για τα 14,4 πρώτα χλμ από πυκνό δάσος μαύρης πεύκης. Στη διαδρομή κάθε σχεδόν 3 χλμ υπάρχουν πηγές που μπορούν οι αθλητές να υδροδοτηθούν. (Υψομετρική διαφορά διαδρομής)

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος τόσο ανεξάρτητοι αθλητές, όσο και αθλητές συλλόγων, οι οποίοι καλύπτουν τις απαιτήσεις του κανονισμού του αγώνα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα δεν θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας, για να αποφευχθεί η ρύπανση του δάσους από μπουκάλια και ποτηράκια, γι αυτό πρέπει οι συμμετέχοντες να φροντίσουν να έχουν κατάλληλο εξοπλισμό (παγούρια με φαρδύ στόμιο, ασκούς νερού πλάτης κτλ) ώστε να τα γεμίσουν από τις πηγές που θα συναντήσουν. Ωστόσο στην αφετηρία θα προσφερθούν ισοτονικά ποτά και μπάρες ενεργείας στους συμμετέχοντες.

Στην διαδρομή θα υπάρχουν 10 σταθμοί ελέγχου για την καταμέτρηση των αθλητών και την παροχή βοήθειας σε ότι χρειαστούν.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ορίζεται οι 100 αθλητές.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα έχει χρονική διάρκεια εμπρόθεσμου τερματισμού 5 ώρες (λήξη 15:00).

Οι αθλητές πρέπει να προσέλθουν στην γραμματεία για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής τους τουλάχιστον μέχρι τις 09:00.

Στους τρείς πρώτους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί έπαθλο αλλά όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν μετάλλιο συμμετοχής στον τερματισμό.

Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την 31/08/2014. Δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν να γίνουν δεκτές έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε e mail στο vryseada@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6942986890 απογευματινές ώρες (λόγω εργασίας). Στις δηλώσεις θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο σας, η ημερομηνία γέννησης, η ιδιότητα σας (ανεξάρτητος η όχι).

Πιο κάτω παρατίθεται ο κανονισμός του αγώνα στον οποίο υποχρεούνται να συμμορφωθούν όλοι οι συμμετέχοντες.


Κανονισμοί αγώνα ορεινού τρεξίματος

ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποφασίζει για την συμμετοχή του και αποδέχεται τους παρόντες όρους συμμετοχής του αγώνα. 
Οφείλει να σεβαστεί τους όρους συμμετοχής, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα σε ορεινό περιβάλλον.
Επίσης οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους σε αγώνα σε ορεινό περιβάλλον.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες σε ορεινό περιβάλλον καθώς και τις συνέπειες αυτών. 
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.
Με την ΕΓΓΡΑΦΉ τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα. 
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ
Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

ΒΟΗΘΕΙΑ
Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, η τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους, καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα, η διαδρομή περνά από πηγές όπου θα ανεφοδιάζονται οι αθλητές με νερό. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΠΟΙΝΕΣ
Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: 
- Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.
- Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας .
- Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.
- Ρίψη απορριμμάτων.
- Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.
- Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.
- Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.
- Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.
- Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα. 
- Εγκατάλειψη του αγώνα και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ
Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 
Σε όλο τον αγώνα θα υπάρχει, όσο αυτό είναι δυνατό, μέριμνα και βοήθεια από τη διοργάνωση σε όποιον τυχόν εγκαταλείψει για οποιονδήποτε λόγο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ- ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Σκόπιμο είναι ο κάθε αθλητής να:
· Συμβουλευτεί δελτίο καιρού μια ημέρα πριν τον αγώνα για να προετοιμάσει κατάλληλα τον ρουχισμό του και τον εξοπλισμό του που θα επιλέξει για τον αγώνα.
· Μελετήσει τους χάρτες της διαδρομής και ειδικά το υψομετρικό προφίλ έτσι ώστε να γνωρίζει τα σημεία με έντονες ανηφόρες.
· Φτάσει στο σημείο παραλαβής του αριθμού του, έγκαιρα.
· Φροντίζει να ελέγχει τα σημεία ανεφοδιασμού νερού και να υπολογίζει αν του αρκούν αυτά ή χρειάζεται να έχει και δικά του υγρά ή και τρόφιμα.
· Έχει κατά την διάρκεια του αγώνα την προσοχή του στην σήμανση. Το βουνό και τα μονοπάτια είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με τους αγώνες σε ένα στάδιο ή στην άσφαλτο.
· Γυρίζει πίσω όπως ήρθε αν χάσει κάποιο σημείο της διαδρομής, μέχρι να βρει το σημείο που ήταν εντός της σωστής διαδρομής.
· Σεβόμαστε τη φύση και τους συναθλητές μας:
· Δεν πετάμε σκουπίδια στο δάσος εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου. Το δάσος πρέπει να μείνει καθαρό.
· Δεν παρκάρουμε αυτοκίνητα εκτός των οριοθετημένων χώρων. Οι ρόδες του αυτοκινήτου κάνουν ζημιά.
· Δεν σπρώχνουμε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο.
· Όταν κάποιος κινείται αργά και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.
· Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο.
· Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο κριτή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού
· Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή ή τον πλησιέστερο κριτή.
· Δεν ενοχλούμε τους χρονομέτρες ζητώντας αποτελέσματα ενώ ο αγώνας είναι σε εξέλιξη.
· Δεν μετακινούμε αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του αγώνα και επί της διαδρομής του αγώνα. Υπάρχουν αθλητές που τρέχουν ακόμα και τους στερούμε τον χώρο.
· Δεν καπνίζουμε στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος φωτιάς πάντα.