4/11/14

10ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος


Στις 5 Απριλίου 2015 θα διεξαχθεί ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" και οι παράλληλοι αγώνες 5 και 10 χλμ στη Θεσσαλονίκη.

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίδεται η εκκίνηση του Μαραθωνίου. Ο τερματισμός βρίσκεται στο Λευκό Πύργο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η διαδρομή του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις. Άλλα χαρακτηριστικά είναι: η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της, οι μεγάλες ευθείες του δρόμου και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που κινείται, μέχρι και το 30ο χιλιόμετρο.

Η διαδρομή είναι ιδανική για τη δημιουργία ρεκόρ και μεγάλων επιδόσεων.

Ο αγώνας 10.000μ. έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο των Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τερματισμό το Λευκό Πύργο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή είναι επισήμως πιστοποιημένη από την IAAF, όπως και αυτή του Μαραθωνίου.

Ο αγώνας 5.000μ. διατρέχει τα τελευταία 5 χιλιόμετρα της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου, με σημείο εκκίνησης την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τερματισμό το Λευκό Πύργο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας 1.000μ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων έχει αφετηρία την παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, και τερματισμό το Λευκό Πύργο.

Ο κύριος στόχος του είναι η προαγωγή της κίνησης και της συμμετοχής στον αθλητισμό, αλλά και η προβολή ενός υγιεινού προτύπου ζωής στους μαθητές που θα πάρουν μέρος και στους γονείς τους.

Παράλληλα, δίδεται και ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα, αφού για όσους μαθητές θα συμμετάσχουν, η Οργανωτική Επιτροπή θα δωρίσει και από ένα δένδρο.

Περισσότερες πληροφορίες στην επισημη ιστοσελιδα της διοργάνωσης www.atgm.gr