6/11/14

3ος Φιλίππειος δρόμος 2014 (Βεργίνα - Φράγμα Αλιάκμονα - Βέροια)


« 3ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ δρόμος
Φιλανθρωπικός & Ιστορικός αγώνας »

  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 Προκήρυξη λαϊκού αγώνα δρόμου με την ονομασία
3ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ Δρόμος  – Φιλανθρωπικός & Ιστορικός αγώνας
14.600μ (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας - Φράγμα Αλιάκμονα - Δημαρχείο Βέροιας)              
7-12-2014

            Ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας σε συνεργασία με το νομικό πρόσωπο του Δήμου Βέροιας (Κ.Α.Π.Α.) και την τεχνική υποστήριξη του τμήματος στίβου του Φίλιππου Βεροίας  προκηρύσσει τον λαϊκό αγώνα  3οΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Δρόμο  – Φιλανθρωπικό & Ιστορικό αγώνα.

14.600μ  (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας - Φράγμα Αλιάκμονα -  Δημαρχείο Βέροιας)  


1. Περιγραφή Αγώνα:
 
Ο Αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκινάει από τους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, ακολουθεί τον δρόμο για Βέροια περνώντας από Μετόχι, περιμετρικά της τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα, Αγία Βαρβάρα, κόμβος Εγνατίας, οδός Πιερίων, πάρκο Ελιάς και καταλήγει στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

2. Τόπος Εκκίνησης: Στέγαστρο Βασιλικών τάφων Βεργίνας 

3. Τόπος τερματισμού: Δημαρχείο Βέροιας 

4. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

5. Ώρα Εκκίνησης: 10:30 π.μ.

6Αγώνες14.600μ (ασφάλτινη διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.  

7. Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5,4ο χλμ. (νερό), στο 10,4ο χλμ. (νερό + ισοτονικά) και στον τερματισμό νερό, ενεργειακή μπάρα & μπανάνα.

8. Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν περάσει τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας  (5,4  χλμ.) σε 45 λεπτά και τον δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας  (10,4 χλμ.) σε 90 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

9. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.

10. Δηλώσεις συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ. Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στην αλληλεγγύη του Δήμου Βέροιας. Τα χρήματα θα καταθέτονται στη Τράπεζα Πειραιώςστον λογαριασμό GR18 0172 2420 0052 4200 3567 453 στο όνομα του Γραμματέα του συλλόγου Δρομέων Βέροιας Καραγιάννη Ιωάννη, θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 01 – 12 – 2014 και τα χρήματα να κατατεθούν έως δύο εργάσιμες ημέρες μετά την δήλωση σας. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 01 – 12 – 2014 στο e-mail του συλλόγου: syldrover@gmail.com
Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές ο αριθμός των επτακοσίων (700).
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής, για αποφυγή ορθογραφικών λαθών κάνοντας  Ctrl + κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί Φόρμα Συμμετοχής    όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων και πατώντας στο τέλος την υποβολή. Το πεδίο επάγγελμα το συμπληρώνουν μονό όσοι ανήκουν στις  Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας γιατί θα γίνει ειδική βράβευση γι’ αυτούς.

11. Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Για τους άνδρες: 18 έως 34, 35-44, 45-54, 55-64, 65 και άνω
Για τις γυναίκες: 18 έως 34, 35-44, 45 και άνω
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

12. Ειδική βράβευση Ενόπλων δυνάμεων – Σωμάτων ασφαλείας: Παράλληλα θα γίνει βράβευση στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες που ανήκουν στις Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. (Θα πρέπει να έχουν δηλώσει υποχρεωτικά το επάγγελμα στη φόρμα εγγραφής.)

13. Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο, προπονητικό ημερολόγιο, ενεργειακή μπάρα, μπανάνα, νερό.

14.  Μετακινήσεις: Η μετακίνηση των αγωνιζομένων θα γίνει προς τη Βεργίνα το πρωί της Κυριακής και ώρα 8:30 π.μ. έως και 9:15 π.μ. από το Δημαρχείο της Βέροιας με λεωφορεία της διοργάνωσης. Μετά τον τερματισμό δεν θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής.

15. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 7/12 στην αφετηρία (μπροστά από το στέγαστρο των Βασιλικών τάφων Βεργίνας) μεταξύ 8:30 π.μ. και 10:00 π.μ., αλλά και τοΣάββατο 7/12 και ώρα 18:00 και 20:00 από το ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων παρακαλούνται οι Βεροιώτες συμμετέχοντες και όσοι θα βρίσκονται από το Σάββατο στη Βέροια να παραλάβουν τους αριθμούς τους το Σάββατο. 

16. Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων: Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει έως 10:15 π.μ., στην αφετηρία, σε όχημα της διοργάνωσης. Η παραλαβή αυτών θα γίνει στον τερματισμό, στην πλατεία του Δημαρχείου της Βέροιας. 

17. Ώρα Απονομών: Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00 π.μ.

18. Ελευθερη είσοδος: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας και στο στέγαστρο των Βασιλικών τάφων για τους αθλητές και τους συνοδούς τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. 
Για περισσότερες πληροφορίες & τυχόν απορίες, επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:
Καραγιάννης Ιωάννης  6972240184
Κελεπούρης Νικόλαος  6973534440

Φόρμα εγγραφής:
     Φόρμα Συμμετοχής   

                          Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων  Βέροιας

                                                         Φύκατας Πέτρος