3/11/17

5χλμ 35ος ΑΜΑ - Οδηγίες Συμμετοχής

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας:
• Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής),
• Την ειδική πλαστική τσάντα για τα ρούχα, στην οποία θα πρέπει να έχει κολληθεί το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα, με τρόπο που αυτός να είναι ευκρινής.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στον χώρο εκκίνησης του αγώνα. Χρησιμοποιήστε το Μετρό για την απρόσκοπτη μετάβασή σας στον χώρο της αφετηρίας και αποφύγετε το αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στη Λεωφόρο Βασ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη όπου στεγάζεται η Eurobank), με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα,  τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή στις 06:45πμ (αφορά στους δρομείς του Αγώνα Δρόμου 5χλμ WIND - Πρωί).
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 ισχύει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 5:00 έως τις 18:30.
ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται επί της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας στο ύψος της Πύλης του Αδριανού πίσω από τον χώρο εκκίνησης. Δεν θα επιτρέπεται η προθέρμανση μπροστά από τη γραμμή εκκίνησης.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Θα εφαρμοστεί η «εκκίνηση κατά κύματα» (“wave start”). Θα δοθούν συνολικά έξι διαδοχικές εκκινήσεις με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους.
  • 07.45 - 1ο Block (διακεκριμένοι αθλητές και οι 1.000 καλύτερες επιδόσεις)
  • 07.47 - 2ο Block (οι 1.600 επόμενες καλύτερες επιδόσεις)
  • 07.50 - 3ο Block (οι 1.600 επόμενες καλύτερες επιδόσεις)
  • 07.53 - 4ο Block (οι 1.600 επόμενες καλύτερες επιδόσεις)
  • 07.56 - 5ο Block (οι 1.600 επόμενες καλύτερες επιδόσεις)
  • 07.59 - 6ο Block (οι 1.600 επόμενες καλύτερες επιδόσεις)
  • Ο τελευταίος δρομέας περνάει τη γραμμή εκκίνησης στις 08.01.
Καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τους κανόνες που διέπουν την εκκίνηση και τις οδηγίες των στελεχών και των εθελοντών της Οργανωτικής Επιτροπής.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (BLOCKS ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ)
Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς τοποθετούνται σε blocks στον χώρο της εκκίνησης, σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους και το χρώμα του. Το block αναγράφεται στον αριθμό συμμετοχής.
Πάρτε θέση έγκαιρα στα blocks εκκίνησης με βάση το αναγραφόμενο block και το χρώμα του αριθμού συμμετοχής σας! 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν λάβει θέση στο αντίστοιχο block (στις 7:30 για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ WIND - Πρωί)!
Σημείωση: Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν κατά την τελευταία τριετία (2015-2017), όπως καταγράφηκαν από τους ίδιους στη δήλωση συμμετοχής τους και ελέγχθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή. Τυχόν μη αναγραφή επίδοσης στη δήλωση συμμετοχής επιφέρει την αυτόματη κατάταξη των συγκεκριμένων δρομέων σε ένα από τα δύο τελευταία blocks.
Η εκκίνηση αθλητών από blocks στα οποία δεν ανήκουν ή σε άλλον αγώνα από εκείνον της εγγραφής τους ελέγχεται ηλεκτρονικά και επιφέρει την αυτόματη ακύρωση και διαγραφή τους από τον πίνακα αποτελεσμάτων.
  • Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται.
  • Δεν επιτρέπεται επίσης η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων συνοδεύοντας σκύλο ούτε η συμμετοχή και ο τερματισμός με υποστήριξη μηχανικού ή άλλου μέσου, π.χ. πατίνι, skates. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται, όπως επίσης θα εμποδίζεται η είσοδος δρομέων με μηχανικό ή άλλο μέσο, π.χ. πατίνια, καρότσια, ποδήλατο.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ WIND - Πρωί γίνεται στη Λεωφόρο Βασ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη όπου στεγάζεται η Eurobank), με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.
Ώρα εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 5χλμ WIND - Πρωί: 07:45πμ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Η ειδική πλαστική τσάντα με τον ρουχισμό σας, για όσους δρομείς το επιθυμούν, πρέπει να παραδοθεί 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου στον οποίο συμμετέχετε στους χώρους που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ WIND - Πρωί, οι χώροι αυτοί βρίσκονται στην έξοδο του Ζαππείου στη Λεωφόρο Βασ. Όλγας (μετά το συντριβάνι).
Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή της πλαστικής ειδικής τσάντας γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Σε κάθε χιλιόμετρο των αγωνιστικών διαδρομών υπάρχει σχετική ένδειξη.
ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων θα υπάρχουν στην εκκίνηση και στον τερματισμό.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Το ΕΚΑΒ είναι ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης. Ιατρική βοήθεια παρέχεται στους χώρους της εκκίνησης και του τερματισμού, καθώς και στην αγωνιστική διαδρομή. Τους τελευταίους δρομείς ακολουθεί ασθενοφόρο. Εθελοντές Διασώστες βρίσκονται σε ολόκληρη την αγωνιστική διαδρομή, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης των αγώνων.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται στους δρομείς στην εκκίνηση και στον τερματισμό.
Για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ WIND - Πρωί, λειτουργεί σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό, στη μέση της διαδρομής.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 5χλμ WIND - ΠΡΩΙ
Χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα έχουν οριστεί τα 90 λεπτά.
Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ WIND - Πρωί ολοκληρώνεται στις 9:15, διότι ακολουθεί η εκκίνηση του Αγώνα Special Olympics.
Μετά τις 9:15 δεν θα επιτρέπεται στους εναπομείναντες συμμετέχοντες η είσοδος στο Στάδιο και ο τερματισμός, λόγω των αγώνων που ακολουθούν (Special Olympics, Αγώνας Παιδιών).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη και δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Όλοι οι δρομείς πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που είναι κολλημένο πίσω από τον  αριθμό συμμετοχής τους, το οποίο παρέλαβαν από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Γήπεδο Τάε Κβον Ντο).
Υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ WIND - Πρωί, ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης βρίσκονται στο 1,3 χιλιόμετρο και στο 4ο χιλιόμετρο.
Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή και το block εκκίνησής του.
Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: α) συμμετέχουν στον αγώνα έγκυρα, β) τοποθετούνται στο σωστό block εκκίνησης, γ) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου, δ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (ε) τηρούν τους κανονισμούς (βλ. συνοδεία σκύλου, μηχανοκίνητα, κλπ.) θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα – όπου ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους – και θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των δρομέων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες που διαπνέουν τον Μαραθώνιο Αθήνας. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, οι κριτές του αγώνα και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Όλες οι αγωνιστικές διαδρομές είναι ελεύθερες από την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο ρεύμα του δρόμου όπου τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί κ.ά.). Το διπλανό ρεύμα από εκείνο των αθλητών παραμένει στη διάθεση της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και των οχημάτων υποστήριξης της διοργάνωσης.
Η παρακολούθηση των αγώνων 5χλμ και 10χλμ από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο με τους τρόπους που υποδεικνύονται στους ειδικούς χάρτες (Μετρό, συγκοινωνίες εκτός αγωνιστικής διαδρομής). Δεν επιτρέπεται η συνοδεία αθλητών με κανένα μέσο (π.χ. ποδήλατο, μοτοσυκλέτα) τόσο στο κατειλημμένο από τους δρομείς ρεύμα όσο και στο διπλανό..
Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη επίδειξη της ειδικής άδειας (διαπίστευση) και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπεύθυνων της διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων συνοδεύοντας σκύλο, ούτε η συμμετοχή και ο τερματισμός με υποστήριξη μηχανοκίνητου ή άλλου μέσου, πχ ποδήλατου. Η είσοδός στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού, οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από κριτές και εθελοντές και οριοθετείται από κώνους. Κατευθύνονται προς τη γραμμή τερματισμού, τρέχοντας τα τελευταία 170 μέτρα εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο. Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού.
Αμέσως μετά τον τερματισμό, οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται προς την έξοδο του Σταδίου χρησιμοποιώντας την ειδική ράμπα που περνάει πάνω από το αριστερό μαρμάρινο τοιχίο που βρίσκεται δίπλα στις πόρτες εισόδου και καταλήγει στα προπύλαια του Σταδίου.
Έξω από το Στάδιο παρέχεται νερό στους τερματίσαντες. Οι δρομείς παραλαμβάνουν την πλαστική τσάντα με το ρουχισμό τους από τον χώρο όπου την είχαν παραδώσει.
Οι δρομείς μπορούν να επιστρέψουν στις κερκίδες του Σταδίου ακολουθώντας τις υποδείξεις των εθελοντών, για να παρακολουθήσουν τον τερματισμό των άλλων αγώνων ή των συναθλητών τους.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
Η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου επιτρέπεται μόνο στους δρομείς που έχουν αριθμό συμμετοχής (bib number) και τερματίζουν, καθώς και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που έχουν τη σχετική ένδειξη στη διαπίστευσή τους. Συγγενείς, φίλοι, συνοδοί, προπονητές δεν θα πρέπει να επιδιώκουν την πρόσβαση στην περιοχή αυτή, διότι δυσκολεύουν τόσο τους δρομείς κατά την έξοδό τους όσο και τις προγραμματισμένες λειτουργίες της Οργανωτικής Επιτροπής. Επίσης, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε θελήσει να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου με άλλα μέσα (π.χ. ποδήλατο, πατίνι κ.λπ.). Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ενημερώσουν τους συνοδούς τους για τους κανονισμούς αυτούς.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
Έπαθλα (κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.athensauthenticmarathon.gr. Με τη λήξη κάθε αγώνα ανακοινώνονται άμεσα τα επίσημα αποτελέσματα των πρώτων δρομέων. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει έγγραφη ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δέκα εργάσιμων ημερών.
Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων και σε χρονικό διάστημα μερικών ημερών, οι δρομείς που τερμάτισαν έγκυρα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» δωρεάν από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης τα ατομικά Πιστοποιητικά Συμμετοχής τους.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με το διεθνές φωτογραφικό πρακτορείο MARATHON-PHOTOS. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν φωτογραφικό υλικό από την ιστοσελίδα: www.marathon-photos.com