16/9/20

Αγώνες, δράσεις και πεζοπορίες συνεχίζει σε αμείωτο ρυθμό ο ΣΔΥ Βόλου

 Περιορισμένη ήταν η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου εξαιτίας των αναβολών διεξαγωγής αγώνων δρόμου, λόγω χειρισμών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι όροι που έθεσε η ΓΓΑ οδήγησαν στη ματαίωση του Σπάρταθλου για πρώτη φορά στην ιστορία, αν και δεν θα υπήρχε συνωστισμός από τους 300 Σπαρταθλητές που θα έτρεχαν στα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής. Για πρώτη φορά ματαιώθηκε και ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, επίσης ακυρώθηκαν και τα 7 Run Greece του έτους. Η ΓΓΑ καλείται από συλλόγους και δρομείς, από το δρομικό κίνημα γενικότερα, αντί να θέτει κατασταλτικές διατάξεις, να βοηθήσει στη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου που ακολουθούν, και βέβαια να περισώσει τον αγώνα της χώρας μας που αποτελεί Παγκόσμια Κληρονομιά, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, προκειμένου να διεξαχθεί με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο στις 7 και 8 Νοεμβρίου, όπως έχει ήδη προβλεφθεί από τη διοργάνωση και με την έγκριση του αρχικού πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ. Ο ΣΔΥ Βόλου συνέταξε και έστειλε στους αρμόδιους κρατικούς φορείς επιστολή με προτάσεις και ερωτήματα για τα σχετικά θέματα.


Το Γκαλά Βετεράνων Στίβου της Αλεξανδρούπολης ήταν μια από τις ελάχιστες διοργανώσεις που έγιναν το Σάββατο. Ο Στράτος Συμεωνίδης πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Μ65, τόσο στα 100, όσο και στα 200 μέτρα και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις. Οι επίσημοι χρόνοι του ήταν 14.04 και 29.80 αντίστοιχα. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου είναι από πέρυσι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Μ65 στα 100 μέτρα με 13.60.

 

Την 4η θέση πήρε την Κυριακή ο Γιάννης Κλόκας στην Ανάβαση Ανατολής. Ο ποδηλατικός αγώνας ήταν απόστασης 18 χιλιομέτρων, με άλλα 12χλμ προεκκίνηση, έχοντας αφετηρία από την Αγιά Λάρισας.

Οι πεζοπορίες των μελών του ΣΔΥ Βόλου συνεχίστηκαν την Κυριακή στο Χορευτό, σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες ανέβηκαν στη Ζαγορά όπου κάθισαν στην πλατεία του χωριού, ενώ επέστρεψαν κυκλικά στη διάσημη παραλία όπου συνδύασαν με μπάνιο τον τερματισμό τους. Άλλα μέλη του ΣΔΥΒ έκαναν επίσης πορεία στο φαράγγι Νταμούχαρης, ενώ ο Γιώργος Καλαντζής και ο Κώστας Κατσαρός περιηγήθηκαν το διήμερο στα Θεσσαλικά Άγραφα. Νέα πεζοπορία θα γίνει αυτό το Σάββατο, και στη σελίδα του συλλόγου θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες το μέρος και οι λεπτομέρειες.

Ακολουθεί πλούσια συνέχεια

Εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία του ΣΔΥ Βόλου το Σαββατοκύριακο στην Οίτη. Στον 14ο Hercules Mountain Marathon θα τρέξουν 13 δρομείς του συλλόγου, οι 8 μάλιστα εκ των οποίων στον απαιτητικό Μαραθώνιο «Ηρακλής» των 42.300 μέτρων. Ο Χρήστος Αγνουσιώτης θα διεκδικήσει μια μεγάλη διάκριση, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε αυτούς που θα τρέξουν τον πρώτο τους αγώνα στην απόσταση, τη Μάρω Μακροθανάση, τον Γιώργο Τσοκάνη και τον Γιώργο Ζήκο. Πρώτος Μαραθώνιος βουνού θα είναι για τους Λίνο Βίγκλα, Γιώργο Παπαϊωάννου, ενώ επίσης θα αγωνιστούν οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Απόστολος Μπαρμπούλης. Στα 16.200 μέτρα «Ελλέβορος» θα μετέχουν η Αντωνία Ελευθεράκη και ο Ζήνωνας Λουλούδης, ενώ στα 6.200 μέτρα «Φαρμακίδες» οι Βασίλης Ζαφειρίου, Δημήτρης Κοτσίλιος, Ισμήνη Ξηραδάκη. Ακριβώς μία βδομάδα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, μέλη του ΣΔΥΒ που θα αγωνιστούν, πήγαν το Σάββατο στην Οίτη και προπονήθηκαν στις διαδρομές. Μάλιστα συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της διοργάνωσης στην πλατεία της Υπάτης.

Αντιθέτως η εκδρομή του ΣΔΥΒ στα Ιωάννινα για το προσεχές Σαββατοκύριακο στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων ματαιώθηκε επειδή η διοργάνωση λόγω των εντολών της ΓΓΑ θα γίνει με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών με συνέπεια να απορριφθούν οι ομαδικές εγγραφές. Έτσι λόγω των οδηγιών της ΓΓΑ, ήταν άνευ αντικρίσματος η οργάνωση των συλλόγων και των δρομέων που είχαν κάνει σκληρή προετοιμασία για να τρέξουν τα 30, 10 και 5 χιλιόμετρα του αγώνα, είχαν κλείσει λεωφορεία και ξενοδοχεία που θα πρέπει να ακυρώσουν μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου ο ΣΔΥ Βόλου θα τρέξει με περίπου 50 μέλη του, με δωρεάν συμμετοχή και δωρεάν μετάβαση με λεωφορείο στον Αχίλλειο Άθλο Φαρσάλων, αποστάσεων 21.200 και 5.200 μέτρων. Λόγω του χαμηλού αριθμού συμμετοχών οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα που θα γινόταν στις 4 Οκτωβρίου αναβλήθηκε για 2η φορά φέτος, και οι 45 συμμετοχές που έχει αποστείλει ο ΣΔΥΒ από τον Μάρτιο, μεταφέρονται από τη διοργάνωση για το 2021.

Ο ΣΔΥ Βόλου προκειμένου να αποφύγει τυχόν αντίστοιχη ακύρωση των ομαδικών συμμετοχών στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης αν τεθεί και εκεί χαμηλό όριο συμμετοχών όπως στα Ιωάννινα, θα στείλει τις δηλώσεις για αυτούς τους αγώνες και τις παράλληλες αποστάσεις την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές θα γίνονται ως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο κατάστημα Aspirina. Τα ποσά που ορίζει η διοργάνωση είναι:

 

9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και παράλληλος αγώνας 5 χιλιομέτρων (Σάββατο 17 Οκτωβρίου). 12 και 7 ευρώ αντίστοιχα

15ος Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος (29 Νοεμβρίου). Μαραθώνιος 15 ευρώ, αγώνες 10 & 5 χιλιομέτρων 8 ευρώ. Για τον Μαραθώνιο Θεσ/κης θα συνεχίσουν να γίνονται εγγραφές από τον ΣΔΥ Βόλου, και η 2η δόση θα σταλθεί στις 27 Οκτωβρίου που είναι η τελική ημερομηνία που όρισε η διοργάνωση.

 

Το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival 2020 θα διοργανώσει ο ΣΔΥΒ την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020. Η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία πολλών trail runners για διεξαγωγή απόστασης και μεγαλύτερης των 6 χιλιομέτρων που ορίστηκε αρχικά, προσθέτει και αγώνα 15 χιλιομέτρων. Όποιος έχει γραφτεί σε μικρότερη απόσταση και θέλει να τρέξει σε αυτή, μπορεί να ζητήσει την αλλαγή. Θα γίνουν επίσης διαδρομές 2.100 μέτρων ανάβαση Γορίτσας, και 20χλμ mountain bike.

 

Ο ΣΔΥ Βόλου καλωσορίζει στις τάξεις του 7 ακόμη νέα μέλη που γράφτηκαν στο πρόσφατο διάστημα. Πρόκειται για τους Λίνα Καραντζιά, Δημήτρη Κυριακόπουλο, Αθανάσιο Μουλιό, Ισμήνη Ξηραδάκη, Μαρία Πούλακα, Σωτήρη Στικόπουλο, Παναγιώτη Τζιοβάρα. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έχει πλέον 346 ενεργά μέλη. Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160, και το συνολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ. Ο ΣΔΥ Βόλου φέτος συμπλήρωσε 31 χρόνια από την ίδρυσή του. Είναι ο 3ος παλαιότερος σύλλογος δρομέων στην Ελλάδα και ο πιο παλιός επαρχιακός, ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, η οποία συμβάλλει στον μεγαλύτερο βαθμό στην τεράστια ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που κάθε χρόνο φτάνει σε ακόμη πιο πρωτόγνωρα επίπεδα στη χώρα μας.