23/9/20

Νέα ημερομηνία για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

 Το διήμερο 14 - 15 Νοεμβρίου ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ 🏃‍♂️🏃‍♀️

Η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ ενημερώνει για την αναβολή της διοργάνωσης και για τον ορισμό της νέας ημερομηνίας διεξαγωγής της, το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου 2020.
Η νέα ημερομηνία προέκυψε κατόπιν πρότασης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κύριου Θεσμικού Φορέα Υποστήριξης και συνδιοργανωτή των δύο διεθνών διοργανώσεων της πόλης και συνεργασίας του με τον διοργανωτή φορέα ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, η οποία ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το σύνολο των φορέων που απαρτίζουν την Οργανωτική Επιτροπή.
Σε συνέχεια της απόφασης παραμένει σταθερή η ημερομηνία διεξαγωγής του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» - bwin με διήμερο πλέον αγωνιστικό πρόγραμμα (28-29 Νοεμβρίου 2020) το οποίο κρίνεται υγειονομικά ασφαλέστερο.
Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την στήριξη της εφαρμογής των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.
Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή θα υποβάλει προς έγκριση από την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της ΓΓΑ νέο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων, ώστε πάντοτε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας να λάβει την έγκριση διεξαγωγής τους.
Οι εγγραφές και οι προετοιμασίες για τις δύο μεγαλύτερες διοργανώσεις της Βορείου Ελλάδος συνεχίζονται κανονικά με καταληκτική ημερομηνία την 28η Οκτωβρίου για τον «Νυχτερινό» και την 4η Νοεμβρίου για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας».
Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ΖeniΘ και του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin