30/9/20

Κορωνοϊός: Προς ματαίωση οδεύει ο Μαραθώνιος - Θα αντικατασταθεί με virtual αγώνα

 

Κύκλοι του ΣΕΓΑΣ μιλώντας στο protothema.gr ανέφεραν οτι όσοι αθλητές έχουν ήδη εγγραφεί θα μπορούν να κρατήσουν την εγγραφή τους για τον Μαραθώνιο του 2021

Μια από τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει η εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο είναι και η ακύρωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, αλλά και το Euro 2020. Έτσι μπροστά στο φάσμα της ματαίωσης και του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας βρίσκονται οι διοργανωτές του ΣΕΓΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με ανθρώπους του ΕΟΔΥ. Κατα τη συνάντηση οι δυο πλευρές συζήτησαν τις δυνατότητες διεξαγωγής του Μαραθωνίου, με μειωμένη συμμετοχή αθλητών και χωρίς θεατές, αλλά ακόμη και αυτό φαντάζει αρκετά δύσκολο, ειδικά όταν τα κρούσματα κορωνοϊου αυξάνονται καθημερινά στην Αττική.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα βγει και επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και του ΣΕΓΑΣ όπου το πιθανότερο είναι η ματαίωση του κλασικού Μαραθωνίου.

Κύκλοι του ΣΕΓΑΣ μιλώντας στο protothema.gr ανέφεραν οτι όσοι αθλητές έχουν ήδη εγγραφεί θα μπορούν να κρατήσουν την εγγραφή τους για τον Μαραθώνιο του 2021, είτε ακόμη να πάρουν και τα χρήματά τους πίσω. Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός πως οι ιθίνοντες του ΣΕΓΑΣ έχουν σκεφτεί να πραγματοποιήσουν virtual διαδρομές των 5 χιλιομέτρων, των 10 χιλιομέτρων αλλά και του κλασσικού Μαραθωνίου. Και αυτό γιατί, όπως όλα δείχνουν οδεύουμε προς την ακύρωση του αγώνα λόγω κορωνοϊου. Στις virtual διαδρομές οι ενδιαφερόμενοι θα μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα μπορούν μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων, να τρέξουν στο μέρος που εκείνοι επιθυμούν τα χιλιόμετρα στα οποία κανονικά θα έπαιρναν μέρος. Μάλιστα αυτό που εξετάζουν οι αρμόδιοι του ΣΕΓΑΣ είναι να δωθούν και αναμνηστικά διπλώματα της virtual διαδρομής στους συμμετέχοντες. Έτσι μέσω της πλατφόρμας θα δημιουργηθεί ένα υποκατάστατο του κλασσικού Μαραθωνίου για όλους εκείνους που έστω και με αυτό τον τρόπο θα θελήσουν να τρέξουν.

Το διάστημα των δυο εβδομάδων θα δοθεί για να μην μπουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι την ίδια ημέρα και πέσει η πλατφόρμα.

Είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή στον Μαραθωνιο κάθε χρόνο αυξάνεται. Πέρυσι είχαμε 18.500 συμμετοχές ενώ υπήρξαν και άλλες 3500 άτομα που ήθελαν να πάρουν μέρος, αλλά για λόγους ασφάλειας, και για λόγους υποδομών – η αφετηρία στο Μαραθώνα θα πρέπει να επεκταθεί- δεν έλαβαν μέρος. Όπως προαναφέραμε μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το αν θα πραγματοποιηθεί ή αν θα ακυρωθεί ο κλασικός Μαραθώνιος.

Πριν από μέρες είχε ανακοινωθεί η ματαίωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος ήταν να γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή https://www.protothema.gr Βασίλης Γούλας