19/9/20

Αυγενάκης: Έτρεξε μαζί με Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές

 Από τις 10 το πρωί της Πέμπτης (17/9) συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του νομοσχεδίου (το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει έπειτα από 21 χρόνια τον 2725/1999).

Παρ’ όλα αυτά χθες (16/9) το απόγευμα -παρά την πίεση χρόνου- ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης βρήκε χρόνο να τρέξει για συμβολικό σκοπό, στον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας». Μαζί του έτρεξαν Ολυμπιονίκες όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Νέρυ Νιαγκουάρα, η πρόεδρος των Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου και εξέχοντες πρωταθλητές, ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ του Μαραθωνίου και διευθυντής του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχο Σπύρος Ανδριόπουλος και η παγκοσμιονίκης του TAE KWON DO Μαρία Καρπαθάκη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού «έκλεψε» λίγο χρόνο από την Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η β’ ανάγνωση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, συμμετέχοντας στην ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώθηκε με τις Περιφέρειας Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Οι 50 δρομείς, τηρώντας στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ακολούθησαν την συμβολική διαδρομή, η οποία άρχισε από την Κρήνη της Πνύκας με κατεύθυνση το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στην εκκίνηση η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη καλωσορίζοντας τους δρομείς και τους παρισταμένους, έκανε αναφορά στη σύνδεση του συμβολικού δρόμου Εκεχειρίας με την Πνύκα και το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον Παγκράτη Ηρακλή και στους Αθηναίους Ολυμπιονίκες της αρχαιότητας, που έκαναν τον δικό τους δρόμο Εκεχειρίας για να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε έξω από το χώρο του Καλλιμάρμαρου, παρουσιάστηκε ένα δρώμενο των παιδιών της ομάδας “ΜΙΛΑ” του 9ου Δημοτικού Σχολείου της Γλυφάδας για την ειρήνη, την ελευθερία και τον σχολικό εκφοβισμό, μαζί με την παραολυμπιονίκη Ειρήνη Κουρούβανη σε χορογραφία της Νεκταρίας Κωνσταντίνου. Το μουσικό κλείσιμο της μπάντας του Δήμου Αθηναίων έφτασε με τραγούδια για την ειρήνη και την Αθήνα. Τα νεαρά παιδιά επιβράβευσαν τους δρομείς και τους παρισταμένους με ένα κλαδί αγριελιάς από την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία που είχε επάνω τον δίσκο της Εκεχειρίας.

«ΔΡΟΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ Από Κρήνη Πνύκας σε Καλλιμάρμαρο Στάδιο, λίγες μέρες πριν από Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, με υγειονομικά μέτρα και έπαθλα κλαδί αγριελιάς και τον δίσκο Εκεχειρίας. Δράση Συμπολιτείας Ολυμπίας, με παιδιά ομάδας ΜΙΛΑ Γλυφάδας & Ολυμπιονίκες-Παραολυμπιονίκες», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.


Πηγή: www.irunmag.gr