8/3/22

Faethon Skyrace: Σημαντικές αλλαγές στη δομή των αγώνων και της διοργάνωσης

 Σημαντικές αλλαγές στη δομή των αγώνων και της διοργάνωσης του Faethon Olympus Marathon ανακοινώθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Αγαπητοί αθλητές, εθελοντές και φίλοι του Φαέθων, πέρασαν 10 χρόνια από την 1η διοργάνωση το 2012, ένα ταξίδι μαγικό για όλους μας που μόνο θετικό αποτύπωμα είχε για εμάς αλλά και για όλους όσους συμμετείχαν είτε σαν αθλητές είτε σαν εθελοντές ή χορηγοί σε αυτό το μοναδικό sky running ταξίδι στο Θεσσαλικό Όλυμπο.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια εμείς ,οι εθελοντές ,οι χορηγοί και οι απλοί φίλοι του αγώνα κάναμε το καλύτερο έτσι ώστε αυτός ο αγώνας να αποτελεί πρότυπο διοργάνωσης ,σεβασμού στον αθλητή ,τους εθελοντές αλλά προπάντων στο ίδιο το βουνό που τόσο απλόχερα μας χαρίζει αυτά τα εκπληκτικά  που τρέχουμε!

Έτσι με αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη δομή και τις διαδρομές του Φαέθων ΜΑΣ.

Το νέο όνομα του αγώνα θα είναι Faethon Skyrace, η νέα ιστοσελίδα της διοργάνωσης η οποία θα ανέβει σε λίγες μέρες είναι www.faethonrace.gr.

Ο αγώνας θα συνεχίσει να γίνεται το 2ο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.

Οι βασικές αλλαγές θα είναι στις διαδρομές :

Η διαδρομή του F.O.M 44k   +3400m σταματάει να υφίσταται όπως και η διαδρομή του Rupicapra 20k +1500m.

Πλέον η διοργάνωση θα απαρτίζεται μόνο από 2 διαδρομές οι οποίες θα γίνονται χρονικά την 2η Κυριακή του Ιουλίου.

Η καινούργια διαδρομή της διοργάνωσης ονομάζεται Faethon Skyrace 25k  +1800m ( η τελική μέτρηση της διαδρομής θα γίνει την προσεχή άνοιξη όπου θα έχουμε τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα της διαδρομή στο 100%)

Η νέα κύρια διαδρομή του αγώνα θα γίνεται στο ίδιο τερέν που γινόταν ο FOM και Rupicapra , φτάνοντας σε υψόμετρο 2520μ περίπου στην κορυφή Χότζας.

Η 2η διαδρομή είναι η κλασσική του Faethon Trail 14k  +400m που μένει ίδια όπως την ξέρουμε.

Και οι 2 αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 με εκκίνηση και τερματισμό τον Κοκκινοπλό όπως γινόταν με τον Φαέθων 10 χρόνια τώρα.

Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε για όλους μας ,ένας νέος ανοίγει με νέα διαδρομή που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο αθλητικό κοινό. Αυτό που σίγουρα δεν αλλάζει από μέρους μας είναι οι αξίες του Φαεθων, το οικογενειακό κλίμα και ο σεβασμός στον αθλητή!!!

Σας περιμένουμε όπως κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Ιούλη (στις 10 Ιουλίου 2022) στον Κοκκινοπλό μας».

Πηγή www.larissanet.gr