13/12/22

7ο Veikou Trail - Υπό την Αιγίδα του Π.Σ.Α.Τ.

 Το Veikou Trail αποτελεί μια διοργάνωση ορεινού τρεξίματος που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων δρομέων. Κάθε χρόνο σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών, που καταδεικνύει την ποιότητα της διοργάνωσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνει ότι η ερχόμενη διοργάνωση 7ο Veikou Trail, θα πραγματοποιηθεί Υπό την Αιγίδα του Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Ο Π.Σ.Α.Τ. με βάση και τον νόμο που ψήφησε η Βουλή των Ελλήνων, αποτελεί συντελεστή και παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού. Συνεπώς η παροχή Αιγίδας από τον Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για την διοργάνωση.

 

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου  (Π.Σ.Α.Τ.)

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και από τότε έχει αφιερωθεί στην υπηρεσία της Δημοσιογραφίας, του Αθλητισμού και της Νεολαίας.

Ο ΠΣΑΤ, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS), έχει στη δύναμή του 1.200 μέλη σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ανήκουν σε επτά επαγγελματικές Ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου).

Ο ρόλος του ΠΣΑΤ στην ανάπτυξη του αθλητισμού έχει αναγνωριστεί και από τη Βουλή των Ελλήνων, που στο άρθρο 134 του νόμου 2725/99 αναφέρει «Για τον κλάδο των Αθλητικών Συντακτών αναγνωρίζεται ως φορέας λειτουργίας του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.). Ο ΠΣΑΤ αποτελεί συντελεστή και παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού.»

Οι κυριότερες δραστηριότητες του ΠΣΑΤ είναι οι εξής:

Από το 1954 βραβεύει κάθε χρόνο τους κορυφαίους Έλληνες Αθλητές, Αθλήτριες και Ομάδες. Την εκδήλωση τιμά με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από το 1982 διοργανώνει κάθε χρόνο Συνέδριο με Κύπριους Αθλητικούς Συντάκτες διατηρώντας έτσι τους δεσμούς με την Κύπρο.

Είναι ο πρώτος φορέας που καθιερώνει το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) το 1997, συμβάλλοντας στην εξάπλωση του φιλάθλου πνεύματος.

Το 2002 πραγματοποίησε στην Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία, Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών με την παρουσία συνέδρων από 85 χώρες. Μέσω διεθνών σεμιναρίων, ο ΠΣΑΤ προβάλει τον ελληνικό αθλητισμό σε συνεργασία πάντα με τους αντίστοιχους Εθνικούς Συνδέσμους των 142 χωρών-μελών.

Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους Αθλητικούς Συντάκτες.

Στα γραφεία του ΠΣΑΤ λειτουργεί μεγάλη αθλητική βιβλιοθήκη με ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.

Τα μέλη του ΠΣΑΤ στελεχώνουν τις Οργανωτικές Επιτροπές μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και διασφαλίζουν την άψογη διεξαγωγή τους στον χώρο των ΜΜΕ.

Τα μέλη του ΠΣΑΤ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργανωτική επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

 

Οι εγγραφές για το 7ο Veikou Trail τρέχουν και θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την Τετάρτη 11/01/2023 και ώρα 24:00 ή μέχρι εξαντλήσεως των ανακοινωμένων θέσεων.

 

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

 

Το πακέτο συμμετοχής θα παραλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες δρομείς μόνο το Σάββατο 21/01, στα παρακάτω σημεία και ώρες:

 

  • Κεντρική είσοδος Άλσος Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι   -  10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Αργυροπούλου 4, Κηφισιά   -  10:00 – 17:00      
  • Κατάστημα RUNDOME | Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76   – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα OUTRUN  | Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο   -  10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Top Cycles | Βασ. Αλεξάνδρου 72, Περιστέρι   -  10:00 – 15:00    

 

Εξαίρεση: Θα παραλάβουν την ημέρα του αγώνα, όσοι ταξιδεύουν από μακριά και όσοι έχουν έρθει σε συνεννόηση με την διοργάνωση για ειδικούς λόγους.

 

Το 7ο Veikou Trail τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο info@veikoutrail.gr.

 

Διαρκής ενημέρωση για το 7ο Veikou Trail παρέχεται:

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://veikoutrail.gr/

Από την σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: https://www.facebook.com/veikoutrail/

Στο Instagram: https://www.instagram.com/veikoutrail/

 

Στις 22 Ιανουαρίου 2023 “Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

             

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής