1/4/20

Ντουμπάι: Ζευγάρι έτρεξε μαραθώνιο στο μπαλκόνι - Αντίδοτο στην πλήξη

2.100 γύρους σε ένα μπαλκόνι μήκους 20 μέτρων στο διαμέρισμά του στο Ντουμπάι έτρεξε ένα ζευγάρι προκειμένου να συμπληρώσει την απόσταση του μαραθωνίου και να διασκεδάσει την πλήξη του από την απομόνωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Ο Κόλιν Άλιν και η γυναίκα του Χίλντα από τη Νότια Αφρική κάλυψαν την απόσταση των 42,2 χιλιομέτρων σε πέντε ώρες, εννέα λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, όπως δείχνει το χρονόμετρο τους, σχεδόν μιάμιση ώρα λιγότερο απ’ όσο χρειάστηκε πρόσφατα ο 32χρονος Ελισά Νοκόμοβιτς στο μήκους επτά μέτρων μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην Τουλούζη της Γαλλίας.

«Τα καταφέραμε… #μαραθώνιοςμπαλκόνι», πανηγύρισε ο Άλιν στο λογαριασμό του στο Instagram, συγχαίροντας τη γυναίκα του για τη συμμετοχή της στον πρώτο μαραθώνιο της ζωής της και ευχαριστώντας τους ακολούθους του. «Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας σε κάτι ανόητο που κάναμε… Ήταν υπέροχο να σας έχουμε συμπαραστάτες σ’ αυτή τη βόλτα», είπε.

H 10χρονη κόρη του ζευγαριού, η Τζίνα, εκτελούσε χρέη αφέτη αλλά και βοηθού, παρέχοντας στους γονείς της νερό και σνακ, αλλά και ενισχύοντας με μουσική την προσπάθειά τους. Μετά το επίτευγμα, που αναμετέδωσαν live μέσω του Διαδικτύου, ο Άλιν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σχεδιάζει προσεχώς να οργανώσει ένα μεγαλύτερο αγώνα σε παγκόσμια κλίμακα με τη συμμετοχή ατόμων που βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω του κορωνοϊού και θέλουν να ξεμουδιάσουν τρέχοντας τα πόδια τους. «Θα το κάνουμε για να δώσουμε στους ανθρώπους μια διαφορετική τροφή για σκέψη. Το εγχείρημα αποβλέπει στο να φέρει τους ανθρώπους σε επαφή, καθώς όλοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού», τόνισε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέλος των οποίων είναι και το Ντουμπάι, επέβαλαν από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή περιοριστικά μέτρα, καθώς έχουν καταγραφεί 468 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και δύο θάνατοι, ενώ προωθούν μια εκστρατεία για να πείσουν τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους, ένα φωτεινό μήνυμα που προβάλλεται στην κορυφή του Μπουρτζ Καλίφα στο Ντουμπάι, του υψηλότερου ουρανοξύστη στον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr