2/4/20

Κορωνοϊός και Salewa Olympus Mythical Trail 2020

Στη δίνη των γεγονότων των ημερών που διανύουμε, με ολόκληρο τον πλανήτη να υποφέρει και να αγωνιά για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19), η Olympus Trails, διοργανώτρια των αγώνων Mythical, Lost, Ρογκά και Gulag, αισθάνεται την ανάγκη να δώσει το παρών με μια σύντομη παρέμβαση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, ακόμα και μέσα στο Μάιο θα πρέπει να περιμένουμε μια γενική καταστολή της κανονικότητας στην καθημερινή ζωή της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ματαίωση οποιασδήποτε φύσης γεγονότων, που προκαλούν συγχρωτισμό ατόμων, ακόμα και ελάχιστων! Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, λίγο αργότερα να αρχίσει μια αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, κατά συνέπεια και σε ένα σχετικό βάθος χρόνου να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση γεγονότων όπως οι αγώνες βουνού, με τους όποιους πιθανούς περιορισμούς φυσικά.
Η διοργάνωσή μας στέκεται κοντά στα γεγονότα και παρακολουθεί τις εξελίξεις της πανδημίας καθημερινά, έχοντας σε πρώτη φάση στραμμένη την προσοχή της στο κοντινότερο χρονικά γεγονός της, τον “Salewa Olympus Mythical Trail”, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 4 Ιουλίου και στον οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σχεδόν 50 αθλητές, από Ελλάδα αλλά και από αρκετές ακόμα χώρες του κόσμου.
Εφόσον οι συνθήκες και τα μέτρα της πολιτείας το επιτρέψουν, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 4 Ιουλίου. Εφόσον δε, τεθούν ποσοτικοί περιορισμοί, για παράδειγμα 50 ή 100 συμμετέχοντες σε γεγονότα, και πάλι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 4/7 με χρονική προτεραιότητα συμμετοχής (επιλέγονται όσοι δήλωσαν πρώτοι συμμετοχή). Αθλητές που θα έχουν ήδη καταβάλλει το τίμημα συμμετοχής και γι αυτό το λόγο ενδεχομένως δεν θα συμμετάσχουν, θα λάβουν πίσω (refund) το ποσό που κατέβαλλαν.
Σχετικά με το Gulag-100, θα τηρηθεί η υπόσχεση πως ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το αργότερο σε 15 ημέρες από την άρση των μέτρων και στο βαθμό που θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση συναθροίσεων τουλάχιστον μέχρι 20 ατόμων αλλά σε κάθε περίπτωση, με χρονική απόσταση τουλάχιστον τριών εβδομάδων πριν και μετά τον Mythical.
Η διοργάνωσή μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και αμέσως μετά το τέλος Μαΐου, θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις για την διεξαγωγή του Mythical. Οι εγγραφές είναι ανοικτές όλο αυτό το διάστημα και όποιος επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί, πάντα εφόσον πληροί τα κριτήρια συμμετοχής.
Φίλες και φίλοι αθλητές,
Η σκέψη όλων μας αυτές τις μέρες βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας ασθενείς που δοκιμάζονται από την πανδημία και σε πολλές περιπτώσεις αγωνίζονται για τη ζωή τους. Το ίδιο κοντά βρίσκεται και στους ανθρώπους που δίνουν αγώνα δρόμου για να σώσουν ανθρώπινες ζωές (υγειονομικό προσωπικό, επιστήμονες, ερευνητές), όπως και σε εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν ακέραιο τον κοινωνικό ιστό, φροντίζοντας για την ασφάλεια και την τήρηση των μέτρων, προς όφελος πάντα των πολιτών, εμάς!
Πάνω από όλα υπάρχει η αξία της ανθρώπινης ζωής και μέλημα όλων μας είναι να νοιαστούμε για το υπέρτατο αυτό αγαθό, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας. Η πανδημία κάποτε θα περάσει, με το όποιο κόστος αφήσει πίσω της και η ζωή θα επανεκκινήσει από εκεί που σταμάτησε. Υπάρχει άφθονος χρόνος για να επανακάμψουν και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων, ανάμεσά τους και η άθληση. Ας δείξουμε υπακοή στις εντολές των επιστημόνων και αυτοσυγκράτηση στην επιθυμία μας για το αγαπημένο μας ορεινό τρέξιμο. Όσο περισσότερη συνέπεια επιδείξουμε, τόσο γρηγορότερα θα επανέλθουμε στην κανονική μας ζωή.
Ευχόμαστε υγεία και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις σε απορίες σας σχετικά με τους αγώνες μας
Η Οργανωτική Ομάδα
Λιτόχωρο Ολύμπου, 02.04.2020


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Αγώνες της διοργάνωσης στην τρέχουσα περίοδο, με πιθανή χρονική σειρά)
  1. Gulag-100 (110K, 8580D+) 13.06.2020
  2. Salewa Olympus Mythical Trail (106K, 6840D+) 04.07.2020
  3. Salewa Lost Trail (57Κ, 4200D+) 19.09.2020
  4. Salewa Rogkas (26K, 1880D+) 31.01.2021