22/6/20

Faethon Olympus Marathon: Νέες Ημερομηνίες Rupicapra/FOM Trail και Ακύρωση FOM 44km

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 θα πραγματοποιηθούν οι Rupicapra 20k+1500και Faethon Trail 14k +400m, ακυρώνεται για το 2020 ο Faethon Olympus Marathon 44km +3600




Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές,
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα μετά από συνεχή επικοινωνία τόσο με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ελασσόνας αποφάσισε σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους να διοργανώσει για το 2020 μόνο τους δυο μικρότερους αγώνες της Διοργάνωσης, ακυρώνοντας έτσι τον Faethon Olympus Marathon44km.
Όλοι οι αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν στον Rupicapra ή στον Faathon Trail μπορούν να προχωρήσουν στις πληρωμές κανονικά, τελευταία μέρα πληρωμών και για τους 2 αγώνες είναι η Πέμπτη 30 Ιουλίου. Και οι δύο αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 9 Αυγούστου, το αναλυτικό πρόγραμμα θα βγει 10 μέρες περίπου πριν τους αγώνες.
Οι αθλητές που πλήρωσαν για τον Faethon Olympus Marathon έχουν την επιλογή είτε να μεταφέρουμε την συμμετοχή τους στον Rupicapra (θα επιστραφεί η διαφορά) είτε εφόσον δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε έναν από τους δύο μικρότερους αγώνες να επιστραφούν τα χρήματα που πλήρωσαν για τον Faethon (παρακαλούμε να μας στείλετε e-mail με τον αρ. λογαριασμού τράπεζας).
Όριο συμμετοχών: 150 αθλητές ανά αγώνα.
Η διοργάνωση έχει ήδη λάβει την άδεια διεξαγωγής των αγώνων από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καταθέτοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων ορεινού τρεξίματος που έχει συντάξει και προτείνει η H.A.R.T.A. (Ελληνική Ένωση για το Ορεινό Τρέξιμο και την Περιπέτεια).
Οι εγγραφές και οι πληρωμές θα γίνουν μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 ή με τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού, η επιστροφή χρημάτων θα είναι αντίστοιχη με τα έξοδα που έχουν γίνει (μετάλλια, μπλουζάκια, τροφοδοσία κλπ) χωρίς η παρακράτηση να υπερβαίνει το 30-40% του ποσού.
Η απόφαση ακύρωσης του F.O.M 44km μόνο εύκολη δεν ήταν μιας και ο αγώνας των 44 χιλιομέτρων είναι πολύ σημαντικός.
Όμως περάσαμε ένα μεγάλο διάστημα εκτός κανονικότητας και ακόμη και τώρα η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή: έτσι αποφασίσαμε να γίνουν αγώνες μόνο την Κυριακή 9 Αυγούστου προσπαθώντας έτσι να αποφύγουμε τον συνωστισμό στον Κοκκινοπλό για 3 μέρες.
Με την απόφαση αυτή
· θα αποφύγουμε στο πολύ μικρό χωριό του Κοκκινοπλού το συνωστισμό κόσμου για 3 μέρες
· θα αποφύγουμε το συνωστισμό διασωστών-εθελοντών στο καταφύγιο Χριστάκη το Σάββατο
· θα αποφύγουμε το συνωστισμό στα λεωφορεία από Αθήνα
· θα αποφύγουμε το συνωστισμό στην Κατασκήνωση και στο Σχολείο του Κοκκινοπλού
· θα εναρμονιστούμε με τους κανόνες της πολιτείας χωρίς να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο, κάτι που όλοι πρέπει να σεβόμαστε θυμούμενοι τους προηγούμενους μήνες εγκλεισμού.
Για φέτος δεν θα ανοίξουμε ούτε τις κατασκηνώσεις ούτε το Σχολείο για διαμονή αθλητών για αποφυγή συνωστισμού, καθώς επίσης δε θα γίνει μεταφορά αθλητών από Αθήνα όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Ακόμη δε θα υπάρξει φέτος pasta party, παρά μόνο γεύμα για τους αθλητές του Rupicapra στις ταβέρνες του χωριού μετά τον αγώνα.
Έχουμε ήδη ετοιμάσει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων σε συνεργασία με τον γιατρό της διοργάνωσης, τις οποίες είχαμε αναφέρει επιγραμματικά πριν λίγο καιρό σε συνέντευξη μας. Αυτές αφορούν ηλεκτρονικές εγγραφές-πληρωμές, διαφορετικές γραμματείες σε απόσταση και 1 για κάθε αγώνα, τήρηση αποστάσεων με τη χρήση σήμανσης στη γραμματεία, τήρηση αποστάσεων στην εκκίνηση, χρήση αντισηπτικού, μασκών, γαντιών από την γραμματεία, ατομικές συσκευασίες φαγητού στους σταθμούς, υποχρεωτικό κυπελάκι πρέπει να έχει κάθε αθλητής. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε σε ειδικό λινκ στην ιστοσελίδα μας.
Η οργανωτική επιτροπή Faethon Olympus Marathon