15/6/20

Virtual SNF Run | 15 - 21 Ιουνίου

O Αγώνας SNF Run Επιστρέφει, Φέτος σε Virtual Μορφή!
Αυτό το καλοκαίρι, ο αγώνας SNF Run επιστρέφει δυναμικά, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture, προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και μας καλεί όλους, όπου και αν βρισκόμαστε, να τρέξουμε, για να ενισχύσουμε οικονομικά τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα! Με τον αγώνα Virtual SNF Run κρατάμε αποστάσεις, αλλά διανύουμε ακόμα μεγαλύτερες, καλύπτοντας κάθε περιοχή της Ελλάδας. Πρώτη φορά εξ’ αποστάσεως, αλλά πάντα από κοινού και για καλό σκοπό!

Όσοι επιθυμείτε να ζήσετε την εμπειρία του Virtual SNF Run, μπορείτε να επιλέξετε ποια ημέρα θα τρέξετε τη δική σας διαδρομή 5 χιλιομέτρων σε ένα διάστημα 7 ημέρων και να δηλώσετε τα αποτελέσματά σας στην εφαρμογή του αγώνα. Σε αυτόν τον αγώνα, εσείς αποφασίζετε πού θα τρέξετε. Στο πάρκο της πόλης, στους δρόμους του χωριού, στην αγαπημένη σας παραλία, με φόντο το βουνό ή και –γιατί όχι– στον διάδρομο, στον κήπο, στη βεράντα και στις σκάλες του σπιτιού σας.
Λάβετε μέρος, με τέσσερα απλά βήματα:
1. Κατεβάζετε την εφαρμογή Sporthive Live (MYLAPS Sporthive Live Events) στο κινητό σας και κάνετε δωρεάν την εγγραφή σας. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής σας, στηρίζετε, εφόσον το επιθυμείτε, το νοσοκομείο της περιοχής σας, επιλέγοντάς το από τη σχετική λίστα.
2. Τρέχετε ή περπατάτε τη διαδρομή σας από Δευτέρα 15 έως και Κυριακή 21 Ιουνίου, και καταγράφετε την επίδοσή σας στο fitness app της προτίμησής σας (π.χ. Runkeeper, Nike Run Club, Garmin, κτλ.) ή στο smartwatch.
3. Αφού τρέξετε, βγάζετε μια φωτογραφία την επίδοσή σας από την οθόνη του κινητού σας ή του smartwatch και την ανεβάζετε στην εφαρμογή Sporthive Live μαζί με τον αριθμό συμμετοχής σας.
4. Και μην ξεχάσετε! Βγάζετε selfie και τη μοιράζεστε με το hashtag #SNFRun. Παράλληλα, προ(σ)καλείτε τους φίλους και φίλες σας να τρέξουν μαζί σας. «Έτρεξα 5 χιλιόμετρα για καλό σκοπό! Μπορείς κι εσύ!»

Κατεβάστε την εφαρμογή από το Apple App Store ή το Google Play Store.
Στηρίξτε το νοσοκομείο της περιοχής σας

Όπως κάθε χρόνο, και ο φετινός αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε κατά την εγγραφή σας να επιλέξετε να υποστηρίξετε το τοπικό νοσοκομείο της περιοχής σας. Το προαιρετικό προτεινόμενο ποσό δωρεάς από τον κάθε δρομέα είναι €5 και θα διατεθεί σε ένα από τα 81 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα της επιλογής σας. Με την επιπλέον συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα τριπλασιαστεί και θα δοθεί στα νοσοκομεία, μεγαλώνοντας το δώρο που όλοι οι δρομείς έχετε προσφέρει.
*Κάθε δρομέας που συμμετέχει σε αυτόν είναι υποχρεωμένος να τηρήσει όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις δημόσιες αρχές σχετικά με την άθληση σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.
Όροι Συμμετοχής
Virtual SNF Run online event – 23 Ιουνίου, στις 21.30
Το βράδυ της Ολυμπιακής Ημέρας, στις 23 Ιουνίου, στις 21.30, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture, θα μεταδοθεί το online event του Virtual SNF Run για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την προβολή των καλύτερων στιγμιότυπων του αγώνα από δικές σας φωτογραφίες και βίντεο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα Virtual SNF Run
O αγώνας Virtual SNF Run διοργανώνεται στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
***
Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά (πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας) προς το εκάστοτε νοσοκομείο που επιλέγει ο δρομέας, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση & Πρόοδος», η οποία έχει τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα. Στη συνέχεια, η «Αναγέννηση & Πρόοδος» θα αποδώσει το συνολικό και πλήρες ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε ένα από τα νοσοκομεία. Με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ποσό που θα συγκεντρώσει το κάθε νοσοκομείο θα τριπλασιαστεί, για παράδειγμα σε συνεισφορά δρομέα των €5, το ΙΣΝ θα συνεισφέρει επιπλέον €10, και ως εκ τούτου το νοσοκομείο θα λάβει €15 από την εν λόγω συμμετοχή.
***
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Το ΙΣΝ δε δέχεται δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες ή άλλου είδους οργανισμούς.