26/6/20

Ιστορική αναδρομή στον 6ο Ιπποκράτειο Δρόμο - Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Λάρισας

Συνεχίζουμε την ενότητα με την ιστορική αναδρομή στους αγώνες του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, που ξεκινήσαμε πριν λίγο καιρό. 

Φυσικά όσοι επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας αναμνήσεις και φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό τους αρχείο μπορούν να το κάνουν και να τα στείλουν στο email του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε τον 6ο  Ιπποκράτειο Δρόμο -Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, συνολικής απόστασης 10 χλμ. περίπου, (μη πιστοποιημένη διαδρομή).
 Ημερομηνία διεξαγωγής του 6ου Ιπποκράτειου αγώνα ήταν η Κυριακή 10 Μαΐου 2015.
Στην 6η διοργάνωση, ο αναβαθμισμένος Ιπποκράτειος Δρόμος  με εκκίνηση και τερματισμό το Α΄Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, συνέχισε να δείχνει τη δυναμική του και τη σημασία του για την πόλη και το Νομό Λάρισας γενικότερα, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με αθλητές από όλη την Ελλάδα, ενώ και οι νικητές και νικήτριες του αγώνα, είναι αθλητές με γρήγορες επιδόσεις και πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιπλέον οι παροχές του αγώνα υπήρξαν για μια ακόμα χρονιά μοναδικές και καινοτόμες. Για μια ακόμα χρονιά διοργανώθηκε παιδικός αγώνας 1000 μέτρων, καθιστώντας τον ουσιαστικά αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης του Ιπποκράτειου Δρόμου. Εκκίνηση του παιδικού / εφηβικού αγώνα το μνημείο του Ιπποκράτη και τερματισμός το Α Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.  
Οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα ήταν οι 1ος Τσικούρας Νικόλαος, 2ος Σιαμήτρας Κωνσταντίνος και 3ος Γελαδάρης Αλέξανδρος. Οι τρεις πρώτες γυναίκες ήταν οι 1η Συκοπέτη Βασιλική, 2η Χατζηλιάδου Ελένη και 3η Τσινίκου Δήμητρα.