26/9/20

Για 2η συνεχή χρονιά στο Ρέθυμνο οι αγώνες τριάθλου «TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas

 Για 2η συνεχή χρονιά, το Ρέθυμνο φιλοξενεί τους αγώνες τριάθλου που διοργανώνει η «TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas». Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση η οποία εκτός των αθλητικών αγώνων περιλαμβάνει πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για ενήλικες και παιδιά με σκοπό την καλλιέργεια και προαγωγή του πνεύματος του Αθλητισμού και του Εθελοντισμού.

Φέτος για μια ακόμη φορά, τον πρώτο λόγο έχει το Τρίαθλο καθώς και το ISOMAN, ενώ αυτή τη φορά, Quarter απόσταση θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλη διεξαγωγή με Ολυμπιακό και μισό Ολυμπιακό Τρίαθλο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της δυσκολίας σύμφωνα με τους διοργανωτές, προκαλώντας έντονα κάθε επίδοξο διεκδικητή του τίτλου: FINISHER. Επίσης, πραγματοποιείται και το Παιδικό ISOMAN, Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) 0,5k | 2,5k και 5k, τρέξιμο πόλης 5 & 10k, παιδική Ποδηλατική Βραδυπορία και Lazer Run αθλήματα που θα συνθέσουν τον καμβά του αθλητικού περιεχομένου μαζί με πλήθος άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, yoga, ποδηλατικές δεξιοτεχνίες, πάλη, κλπ.

Η πόλη του Ρεθύμνου σήμερα και αύριο Κυριακή ζει σε μία πανδαισία δραστηριοτήτων και συναισθημάτων, με την κεντρική πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, να αποτελεί το επίκεντρο της διοργάνωσης. Η φετινή χρονιά επιβάλει μη συνωστισμό και αυστηρή τήρηση των μέτρων και ως εκ τούτου, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Αθλητισμού του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, που συμμετέχει στη διοργάνωση, παρέχουν κάθε τεχνική και οργανωτική, διευκόλυνση προκειμένου οι προγραμματισμένες δράσεις να υλοποιηθούν με ασφάλεια για συμμετέχοντες και θεατές, στο πλαίσιο τήρησης όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας λόγω covid 19. Παράλληλα εφαρμόζονται κυκλοφοριακά μέτρα σε συνεργασία με την Τροχαία Ρεθύμνου.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων πό το Ενετικό Λιμάνι έως το τέρμα του βόρειου παραλιακού μετώπου (ξενοδοχείο Pearl), στον Περιφερειακό, στην Οδό Γερακάρη και στην Οδό Δημακοπούλου με τη διακοπή να διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ. Για αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το Τμήμα Αθλητισμού θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων κατά το χρονικό διάστημα 9:30 – 10:00 στα παρακάτω τμήματα: «Από την Μαρίνα έως το Ενετικό Λιμάνι, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Από τις 10:00 επίσης έως τις 14:00, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων καθ’ όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου και στο τμήμα του δρόμου από την οδό Μάχης Κρήτης (Περιβόλια) έως την Πλατεία Πλατανιά».

Πηγή: zougla.gr