10/12/16

Ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισα - Μια ιστορική αναδρομή


Σε λίγες ώρες ξεκινάει ο ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισα, ένας αγώνας που έχει γράψει τη δικιά του ιστορία στη δρομική κοινότητα της χώρας μας. Η φετινή διοργάνωση θα είναι η 14η συνεχόμενη και αποτελεί θεσμό. Για τους περισσότερους από εμάς τους δρομείς, ο συγκεκριμένος αγώνας, παραδοσιακά αποτελούσε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.
Στα 14 αυτά χρόνια που διοργανώνεται έλαβαν μέρος αρκετοί δρομείς από όλη την Ελλάδα, και ανάμεσά τους αρκετά μεγάλα ονόματα του χώρου των μεγάλων αποστάσεων. Ενώ υπήρξαν και αρκετές αλλαγές στη διαδρομή του αγώνα, κυρίως στο τελευταίο κομμάτι μέχρι τον τερματισμό. Έτσι λοιπόν ενώ τα πρώτα χρόνια ο αγώνας τερμάτιζε στην κεντρική πλατεία, από κάποια στιγμή και έπειτα ο τερματισμός μεταφέρθηκε στο Κηποθέατρο όπου και καθιερώθηκε για κάποια χρόνια. Στη συνέχεια υπήρξε ακόμη μια αλλαγή τερματισμού στο ύψος της γέφυρας στον ποταμό Πηνειό. Τέλος, μετά από συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας με το Δήμαρχο Λαρισαίων, ο τερματισμός μεταφέρθηκε εκ νέου στην κεντρική πλατεία της πόλης της Λάρισας.

Έτσι λοιπόν, με τη βοήθεια του συναθλητή Παλάτζα Κώστα, ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τους νικητές και νικήτριες όλων των διοργανώσεων που έγιναν μέχρι τώρα. Πρέπει να τονίσουμε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας ο Χατζηγιάννης Γιώργος (με 2 νίκες το 2008 και το 2009) και η Γκερλή Κατερίνα (το 2012).
2015 Τσικούρας Νίκος - Βανδουλάκη Μαρία
2014 Τσικούρας Νίκος - Καλλία Ελένη
2013 Τσιούνης Δημήτρης -Κισσονέργη Χριστίνα
2012 Ιωάννου Λεωνίδας - Γκερλή Κατερίνα
2011 Τσιούνης Δημήτρης - Γρατσάνη Παρασκευή
2010 Wagene Tafese - Καραγεωργάκη Βάσω
2009 Χατζηγιάννης Γιώργος - Γρατσάνη Παρασκευή
2008 Χατζηγιάννης Γιώργος - Τροχίδου Μίνα
2007 Γρίβας Γεράσιμος - Συλαίου Ασημίνα
2006 Σκούφιας Θεοφάνης - Γκάτα Σταματία
2005 Χαμόδρακας Γιάννης - Μαλιμπόρσκα Ιρένα
2004 Σκούφιας Θεοφάνης - Μαλιμπόρσκα Ιρένα
2003 Τζαναβάρας Παύλος - Μαλιμπόρσκα Ιρένα
Καλό αγώνα σε όλους.
Γούλας Απόστολος