19/12/16

Συζήτηση με την αθλήτρια Δήμητρα Τσινίκου

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε για 14η χρονιά ο ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισα με νικήτρια στις γυναίκες την αθλήτρια του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας Δήμητρα Τσινίκου. Μάλιστα η Δήμητρα πέτυχε και ατομικό ρεκόρ με χρόνο 1.39.14, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο την αγωνιστική χρονιά.
Για το λόγο αυτό μιλήσαμε μαζί της.

Πριν λίγες μέρες στον ημιμαραθώνιο Τύρναβο Λάρισα κέρδισες τον αγώνα ενώ πέτυχες και ατομικό ρεκόρ σπάζοντας το 1.40. Πως αισθάνεσαι για αυτό.


Τσινίκου Δ.: Αισθάνομαι χαρούμενη για το ατομικό μου ρεκόρ, καθώς στόχος μου είναι να γίνομαι σταδιακά καλύτερη. Όταν αυτό συνοδεύεται και από μία νίκη, η χαρά είναι διπλή. Θεωρώ ότι πιο σημαντικό είναι να έχουμε συνέχεια στις προπονήσεις και οι χρόνοι έρχονται σταδιακά. Αυτό έχουμε ως αρχή με τον προπονητή μου, ο οποίος είναι ο Γιώργος Χατζηγιάννης και με την καθοδήγησή του σιγά σιγά καταφέρνω να μειώνω τους χρόνους χωρίς τραυματισμούς.



 Ποιοι οι αγωνιστικοί σου στόχοι για το 2017, δεδομένου ότι το 2016 ήταν μια γεμάτη χρονιά για εσένα στην οποία διακρίθηκες σε όποιον αγώνα συμμετείχατε.

Τσινίκου Δ.:Για το 2017 σκοπεύω να πάρω μέρος στον Αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας με μία επίδοση κάτω από 3:30 ώρες, καθώς και συμμετοχή σε ενδιάμεσους αγώνες της περιοχής.


Θεωρείς ότι μια γυναίκα πρέπει να έχει διαφορετική προπονητική προσέγγιση συγκριτικά με έναν άντρα?

Τσινίκου Δ.: Πιστεύω ότι ο τρόπος προσέγγισης της προπονητικής εξαρτάται περισσότερο από την παρούσα κατάσταση του κάθε αθλητή και την καθημερινότητά του, και όχι τόσο από το φύλλο. Ένα πρόγραμμα προπόνησης που σε κάποιον είναι αποδοτικό, σε κάποιον άλλο μπορεί να προκαλέσει ζημία. Απλά οι γυναίκες θεωρώ ότι θα πρέπει να χαλαρώνουν λίγο στις δύσκολες μέρες.

Δήμητρα σε ευχαριστούμε πολύ. Καλή συνέχεια.

Τσινίκου Δ.: Και εγώ σας ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.



Συνέντευξη που δόθηκε στον Απόστολο Γούλα