22/2/23

1ος Καλλιγώνιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος

 Ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιγωνίου προκηρύσσει τον «1ο  Καλλιγώνιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο», ο οποίος τελεί  υπό την αιγίδα και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και τη συνεργασία του Δήμου Λευκάδας καθώς και τους παράλληλους αγώνες 9 χλμ., παιδικό αγώνα 1000μ και αγώνα Special Olympics 600m.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Τόπος Διεξαγωγής: Καλλιγώνι Λευκάδας

Εκκίνηση – Τερματισμός: Εκκλησία Αγίας Τριάδας, πλατεία Καλλιγωνίου

Ώρες εκκίνησης:   

Ημιμαραθώνιος     10.00                                                                                                 

Αγώνας 9 χλμ        10.05                                                                                         

Παιδικός αγώνας   10.15                                                                                                 

Special Olympics    10.16

 

Σκοπός του αγώνα

Είναι η  γνωριμία με τα σημαντικά ιστορικά μνημεία της περιοχής, η επαφή με τη φύση και η άθληση ως μέσο σωματικής και ψυχικής υγείας.

Διαδρομές

Ημιμαραθώνιος: 21,1 χλμ με +684μ θετική υψομετρική διαφορά. Κυρίως ασφάλτινη διαδρομή (85%) με κάποια τμήματα άριστης βατότητας χωματόδρομου (15%). Το μέγιστο υψόμετρο είναι 396μ. Οι ανωφέρειες που περιλαμβάνει δεν είναι έντονες και χαρίζουν εκπληκτική θέα της περιοχής μέχρι το Δίαυλο της Λευκάδας, το Κάστρο της Αγίας Μαύρας και το Κάστρο του Γρίβα. Διέρχεται εγγύς σημαντικών μνημείων της Λευκάδας (Κυκλώπεια τείχη, Αρχαίο Θέατρο, εγκαταλελειμμένα χωριά, παλαιά ξωκλήσια, φυσικές πηγές) και κινείται ολόκληρη μέσα σε φυσικό περιβάλλον οργιώδους βλάστησης. Θα υπάρχει σήμανση απόστασης ανά χιλιόμετρο.

  Αγώνας 9 χλμ: με +260μ θετική υψομετρική διαφορά. Ασφάλτινη δια­δρο­μή εκτός από 600μ καλού χωματόδρομου. Αποτελεί τμήμα της μεγάλης διαδρομής και συνεπώς χαρίζει την ίδια απίστευτη θέα στις ομορφιές του νησιού. Το μέγιστο υψόμετρο είναι 179μ. Θα υπάρχει σήμανση απόστασης ανά χιλιόμετρο.

  Αγώνες Παιδικός & Special Olympics: Ασφάλτινη, επίπεδη, ασφαλής και ελεγχόμενη διαδρομή εντός του οικισμού του Καλλιγωνίου.

Χρονικά όρια τερματισμού

Ημιμαραθώνιος – 240΄

Αγώνας 9 χλμ – 120΄

Αγώνες Παιδικός & Special Olympics – δεν υπάρχει όριο

Σήμανση Διαδρομών

Για τη μικρή διαδρομή υπάρχει σήμανση χρώματος πορτοκαλί και για τη μεγάλη διαδρομή σήμανση χρώματος λαχανί.

Στις διασταυρώσεις θα υπάρχουν βαμμένα βέλη επί της οδού τα οποία θα υποδεικνύουν την σωστή κατεύθυνση. Επίσης θα υπάρχει κόκκινη-άσπρη ταινία σηματοδοσία που θα αποκλείει τις λάθος κατευθύνσεις.

Στις μεγάλες διασταυρώσεις και στα σημεία που συναντάται η Επαρχιακή Οδός θα υπάρχουν εθελοντές με γιλέκα ασφαλείας.

Μικρά κομμάτια ταινίας ασφαλείας θα τοποθετηθούν επιπλέον σε ευδιάκριτα σημεία της διαδρομής, προς επιβεβαίωση ότι ακολουθείται η σωστή διαδρομή. 

Σταθμοί Τροφοδοσίας - Υποστήριξης

Θα υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας:

  1. Στο 3,5ο χλμ (Αγώνες 9 & 21 χλμ).
  2. Στο 6ο χλμ (Αγώνες 9 & 21 χλμ)
  3. Στο 10ο χλμ (Αγώνας 21 χλμ)
  4. Στο 15,5ο χλμ (Αγώνας 21 χλμ)
  5. Στο 18ο χλμ (Αγώνας 21 χλμ)

            Σε όλους θα υπάρχει νερό – μπανάνα – αλμυρά σνακ.

Στον τερματισμό θα παρασχεθεί  μεταγωνιστικό γεύμα (μπουφές).

Δικαίωμα Συμμετοχής

Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες το έτος 2005 και νωρίτερα).

Δρόμος 9 χλμ : Όσοι έχουν συμπληρώ­σει το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες το έτος 2011 και πριν). Οι συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα λάβουν μέρος μόνο κατόπιν υποβολής ενυπόγραφης  υπεύθυνης δήλωσης συναίνεσης του γονέα στη Γραμματεία.


 

Κόστος Συμμετοχής

Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ : 18€ κατ’ άτομο. Περιλαμβάνει:

Αριθμός συμμετοχής και τσιπ χρονομέτρησης

Αναμνηστικό μετάλλιο

Τροφοδοσία αγώνα και τερματισμού

Αναμνηστική τεχνική μπλούζα 

Δρόμος 9 χλμ : 8€ κατ’ άτομο. Περιλαμβάνει:

Αριθμός συμμετοχής και τσιπ χρονομέτρησης

Αναμνηστικό μετάλλιο

Τροφοδοσία αγώνα και τερματισμού

Προαιρετικά αναμνηστική τεχνική μπλούζα με κόστος 7€

Αγώνες Παιδικός & Special Olympics : Δωρεάν

Για ομαδικές εγγραφές (άνω των 8 ατόμων) και τρίτεκνες – πολύτεκνες οικογένειες  παρέχεται έκπτωση 20%.

Εγγραφές – Πληρωμές

Στο σύνδεσμο https://event.athletopia.com/kalligoniosleukadas?step=1

Κλείσιμο εγγραφών την Τρίτη 21/3/2023.

Παραλαβή αριθμών

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

Παρασκευή 24/3/2023  18.00- 21.00

Σάββατο 25/3/2023  19.00- 21.00

Αφετηρία Αγώνα

Κυριακή 26/3/2023 08.00-09.00 (Μόνο για δρομείς από άλλες περιοχές)

Ιατρική κάλυψη

Οι δρομείς θα τρέξουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό. Με την εγγραφή τους στον αγώνα οι συμμετέχοντες αποδέχονται πλήρως τους όρους της παρούσας προκήρυξης περί αποκλειστικής τους ευθύνης και για αυτό η διοργάνωση δεν θα ζητήσει οποιαδήποτε ιατρική βεβαίωση ή πιστοποιητικό υγείας.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα υγείας, τραυματισμό ή ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών, των θεατών, του προσωπικού και των εθελοντών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Αγώνας θα έχει πλήρη ιατρική κάλυψη (ασθενοφόρο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου) με βάση τις οδηγίες του ΣΕΓΑΣ.

Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Βραβεύσεις

Σε όλους τους αθλητές όλων των αγώνων θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Στον αγώνα των 9 χλμ θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Στον Ημιμαραθώνιο θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:

18-39, 40-49, 50-59, 60-69

Οι αθλητές που καταλαμβάνουν μία από τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης, δεν βραβεύονται και στην επί μέρους ηλικιακή κατηγορία τους. Κατηγορία θα συγκροτείται εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές. Σε περίπτωση μη συγκρότησης κατηγορίας οι αθλητές εντάσσονται στην προηγούμενη κατηγορία.

Προσωπικά δεδομένα

Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων αθλητών (όνομα, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο, mail κλπ), θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες της διοργάνωσης και για την έκδοση και δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

Θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση και έκδοση αποτελε­σμά­των των αγώνων. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν και τον αριθμό συμμετοχής τους σε εμφανές σημείο στο εμπρόσθιο μέρος. Για τον Ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί ελέγχου χρονομέτρησης (check point).

Παράδοση – παραλαβή ρουχισμού και προσωπικών αντικειμένων

Οι δρομείς θα μπορούν να παραδώσουν έναν σάκο με τα προσωπικά τους είδη, το αργότερο 20΄ πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα τους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φύλαξης δίπλα στην Αφετηρία. Στο σάκο θα υπάρχει έντυπο αυτοκόλλητο στο οποίο οι δρομείς θα αναγράψουν ευκρινώς τον αριθμό συμμετοχής τους στον αγώνα. Η παραλαβή του σάκου μετά τον τερματισμό θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής (bib number). Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για την απώλεια αντικειμένων αξίας. Οι δρομείς παρακαλούνται να μην τοποθετούν χρήματα, τιμαλφή και άλλα είδη αξίας στους ατομικούς σάκους.

Μετάθεση ή Ακύρωση του Αγώνα

Μόνο σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων ή ακραίων καιρικών συνθηκών ο αγώνας μπορεί να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία ή και να ακυρωθεί.

Σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα ΜΜΕ, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης  αλλά και στο προσωπικό email ή τηλέφωνο του κάθε συμμετέχοντα.

Σε περίπτωση μετάθεσης αν ο αιτών δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία, το αντίτιμο συμμετοχής που έχει καταβάλει, επιστρέφεται εντός ενός μηνός από την αναγγελία της μετάθεσης με παρακράτηση των τραπεζικών εξόδων αν υπάρχουν.

Άλλες Παροχές

Οι Διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει έκπτωση 50% στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ Λευκάδας, για από και προς τους προορισμούς που εξυπηρετεί, για την μετακίνηση όσων έχουν εγγραφεί στους αγώνες 21 & 9 χλμ. Λίστα συμμετεχόντων θα δοθεί έγκαιρα στα κατά τόπους εκδοτήρια, προκειμένου να χορηγηθεί η έκπτωση (με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας).

Επίσης έχουν εξασφαλιστεί εκπτώσεις (10%-20%) σε καταλύματα και καταστήματα εστίασης, οι οποίες θα κοινοποιηθούν έγκαιρα στο προσωπικό email του κάθε συμμετέχοντα, όπως και κάθε νεότερη προσφορά.

Εγγραφές

Στο σύνδεσμο: https://event.athletopia.com/kalligoniosleukadas?step=1

Επικοινωνία

Για  κάθε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:

6938943943       ΓΕΩΡΓΑΚΗ  ΕΦΗ

6972590119       ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ