5/11/23

«ΘΕΟΦΙΛΕΙΟΣ» ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

 Δημοσιεύουμε την προκήρυξη του Θεοφίλειου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος, όπως μας την έστειλε ο διοργανωτής


ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανακασιάς «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», με την ΕΚΠΟΛ Π.Ε. Μαγνησίας και την Κοινότητα Ανακασιάς , διοργανώνουν Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος 2,2 χλμ. και 8,5 χλμ. Τους αγώνες στηρίζουν το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, η ΕΨΑ Βόλου, το συνεργείο αυτοκινήτων Αντώνιος Σφέτσος, το μάρκετ Σκλαβενίτη, η βιοτεχνία ενδυμάτων STATION BODY, to Needle Stories, το COPY LEFT και η ψησταριά ΣΤΑΚΑ.

    Ημερομηνία αγώνων: ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

    Ώρα και τόπος εκκίνησης : 12.00 από την Πλατεία Ανακασιάς ( 3χλμ από το κέντρο του Βόλου, επί της κεντρικής οδού Βόλου –Πορταριάς.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες 2,2χλμ. Και 8,5 χλμ έχουν όσοι την ημέρα εκκίνησης των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας ( αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι €5,00 και θα καταβληθεί την ημέρα του αγώνα με την δήλωση συμμετοχής, από τις 09:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα, στην πλατεία Ανακασιάς. Παρακαλούμε να υπάρχει το ακριβές αντίτιμο των 5€. Εγγραφές και παραλαβή αριθμού θα γίνεται και το Σάββατο το απόγευμα 18/11 από τις 14:00 ως τις 18:00 στην πλατεία Ανακασιάς

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: Συνολικά 200 αθλητές/αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

1η Διαδρομή 2,2χλμ: α) Ανδρών (1) και β) Γυναικών (1)

2η Διαδρομή 8,5 χλμ:

α) Ανδρών (5), ηλικίες 18-29, 30-39,40-49,50-59, 60+

β) Γυναικών (2), ηλικίες 18-39, 40+

ΕΠΑΘΛΑ: Θα βραβευθούν, οι 6 πρώτοι με ΔΙΠΛΩΜΑ και με ΜΕΤΑΛΛΙΟ οι 3 πρώτοι, σε κάθε κατηγορία . 

Επίσης στον πρώτο αθλητή της μεγάλης διαδρομής η Βολιώτικη βιοτεχνία ενδυμάτων STATION BODY θα προσφέρει ένα σετ φούτερ παντελόνι – μπλούζα με κουκούλα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Οι αθλητές θα κινηθούν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής σε μονοπάτια ανηφορικά και κατηφορικά με αρκετή θετική και αρνητική κλίση και εντός του οικιστικού ιστού της Ανακασιάς, Κουκουράβας, Αγ. Ονουφρίου και Άνω Βόλου. Θα περάσουν παραπλεύρως του ρέματος της Ανακασιάς, Μακρυνίτσας και Σταγιατών. Η μικρή διαδρομή έχει θετικά υψομετρικά 136μ και η μεγάλη διαδρομή θετικά υψομετρικά 447μ

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ. Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους. Να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η εποπτεία – επιτήρηση της διαδρομής του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας, αναζήτησης και διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει. Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει όχημα έκτακτης ανάγκης κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να γίνει περισυλλογή και διακομιδή.

 

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Τέλος, οι συμμετέχοντες αθλητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα σε βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.) Δεν επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας από τους αθλητές και εξωτερική βοήθεια ή συνοδεία προς τους αθλητές. Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της διαδρομής ή και αναβολής για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης, ή και ματαίωσης ή και διακοπής του αγώνα, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. Θα υπάρχει διαδικασία περισυλλογής δρομέων που εγκαταλείπουν τον αγώνα.