30/4/20

Κανονικά στις 4 Ιουλίου ο Mythical, με προσαρμογές στην πανδημία!

Μετά την ανακοίνωση από την ελληνική πολιτεία των μέτρων επανέναρξης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στη χώρα μετά την πανδημία του Covid-19, η Olympus Trails αποφάσισε την διεξαγωγή του “Salewa Olympus Mythical Trail” στην ημερομηνία που εξαρχής προβλεπόταν, στις 3 Ιουλίου 2020. Η διοργάνωση προσαρμόζει την υλοποίηση του γεγονότος στις νέες απαιτήσεις που αφορούν στην προστασία των ίδιων των συμμετεχόντων και του κοινωνικού συνόλου από τη διασπορά του κορωνοϊού.
Έτσι, πέρα από τα υπόλοιπα μέτρα που η διοργάνωση θα λάβει και σε γενικές γραμμές συμβαδίζουν με εκείνα που λαμβάνονται ήδη ή αποφασίστηκαν για δημόσιους ανοικτούς χώρους, ένα σημαντικό μέτρο θα είναι η αλλαγή του τρόπου εκκίνησης του αγώνα! Αντί της μίας και συνολικής εκκίνησης των αθλητών, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 3 προς Σάββατο 4 Ιουλίου, θα δοθούν «Πολλαπλές Ομαδικές Εκκινήσεις» (ΠΟΕ) των έξι αθλητών κάθε φορά, με χρονικό άνοιγμα δύο λεπτών μεταξύ τους, και με διαδοχική αναχώρηση δευτερολέπτων ενός εκάστου της εξάδας, για την αποφυγή συγχρωτισμού. Με δεδομένο ότι το ανώτατο όριο συμμετοχών έχει καθοριστεί στους 200 αθλητές, η διαδικασία των ΠΟΕ θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε 60 λεπτά! Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 23:30 της Παρασκευής 3/7 και θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις 00:30 του Σαββάτου 4/7.
Η σειρά με την οποία θα πάρουν εκκίνηση οι αθλητές δεν θα είναι
τυχαία (random) καθώς με έναν τέτοιο τρόπο και πάλι θα δημιουργηθεί συνωστισμός στο χώρο της εκκίνησης. Ο κάθε αθλητής θα γνωρίζει εκ των προτέρων την ώρα της δικής του εκκίνησης. Η σειρά θα καθοριστεί με βάση την βαθμολογία ITRA των αθλητών και θα έχει φθίνουσα σειρά δυναμικότητας, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι προσπεράσεις αθλητών κατά μήκος της διαδρομής στη διάρκεια του αγώνα. Η χρονομέτρηση των αθλητών θα γίνει με ηλεκτρονικά chips, συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα ακρίβειας των επιδόσεών τους.
Πέρα από την αλλαγή αυτή, η οποία θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους αγώνες της διοργάνωσής μας (Lost, Ρογκάς) και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο υγειονομικά, θα ληφθούν και όλα τα υπόλοιπα αναγκαία μέτρα προστασίας αθλητών και εθελοντών, από συγχρωτισμό. Ως εκ τούτου, καταργείται η δια ζώσης συνολική τεχνική ενημέρωση και η τελετή απονομών! Επιπλέον, και στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, οι γραμματειακές ανάγκες θα καλυφθούν σε ανοικτό χώρο, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Αναλυτικά, όλα τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή υλοποίηση του αγώνα, θα περιγραφούν στους κανονισμούς διεξαγωγής τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σε κάθε περίπτωση και εφόσον η υγειονομική κρίση επιδεινωθεί και επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα στην κοινωνική ζωή και τις μετακινήσεις πολιτών, ο αγώνας αναγκαστικά θα ματαιωθεί και ανάλογα με τα κόστη που θα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, οι αθλητές θα λάβουν πίσω μέρος ή και ολόκληρο το ποσό συμμετοχής που θα έχουν καταβάλει.
Μετά από τα παραπάνω, οι εγγραφές αθλητών στον Mythical οι οποίες άνοιξαν τον Φεβρουάριο και παρέμειναν ανοικτές όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζονται κανονικά μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των διακοσίων (200) συμμετοχών.
Αγαπητοί φίλοι,
βασικό μέλημα της πολιτείας και των πολιτών σε περιπτώσεις υγειονομικής κρίσης όπως αυτή του Covid-19 που διανύουμε, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ως υπέρτατου αγαθού και αξίας του πολιτισμού μας. Στο βαθμό που η κοινωνία ξαναβρίσκει τους ρυθμούς λειτουργίας της με την υποχώρηση της πανδημίας, οι εκδηλώσεις με κοινωνικό, αθλητικό χαρακτήρα θα ξαναβρούν και αυτές το δικό τους δρόμο στη νέα πραγματικότητα. Οι όποιες αλλαγές επιβάλλονται για να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της επόμενης μέρας, ενδέχεται να έχουν μονιμότερο χαρακτήρα, όμως αυτό δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία μας προς το μέλλον. Η ζωή συνεχίζεται και εμείς όλοι, ο καθένας από την δική του πλευρά είτε ως διοργανωτές είτε ως αθλητές, θα δώσουμε το παρών σε αυτήν την επανεκκίνηση με σύνεση και υπευθυνότητα. Υπηρετούμε το ορεινό τρέξιμο και πάνω από όλα παραμένουμε πιστοί στις αθλητικές αρχές που διέπουν τις αντιλήψεις μας.

Καλή προετοιμασία
Η Οργανωτική Ομάδα
Λιτόχωρο, 30.04.2020

Πηγή advendure.gr