27/4/20

Ο Μπεκέλε διέθεσε το ξενοδοχείο του για ασθενείς με κορωνοϊό!



Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε έδωσε το πράσινο φως για την στέγαση ασθενών με Covid-19 στο ξενοδοχείο του στην Αντίς Αμπέμπα.

Ανυπομονώντας να συμμετάσχει στη μάχη των αρχών της χώρας του ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, ο Κενενίσα Μπεκέλε διέθεσε το ξενοδοχείο του στα προάστια της Αντίς Αμπέμπα για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19!

Σε συνέντευξή του στο «BBC Sport Africa», ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε 5000μ / 10.000μ, είπε: «Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη. Ανησυχώ για το μέλλον. Ανησυχώ για το λιμό που ακολουθεί. Βρισκόμαστε σε καραντίνα στην Αιθιοπία, αλλά η διαμονή μέσα στο σπίτι είναι μια πολυτέλεια που πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά».

Εν τω μεταξύ, ο 38χρονος Αιθίοπας συνεχίζει να προπονείται, διανύοντας 20-25 χιλιόμετρα κάθε πρωί σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι του και με ενδυνάμωση σε γυμναστήριο, έχοντας ως στόχο τον Μαραθώνιο του Λονδίνου που έχει προγραμματιστεί εκ νέου για τις 4 Οκτωβρίου.

«Το τρέξιμο είναι η ζωή μου και μου πρόσφερε ήδη τόσα πολλά. Σίγουρα δεν έχω ακόμη ολοκληρώσει την καριέρα μου. Έμαθα να είμαι υπομονετικός, γιατί στην καριέρα μου είχα περιόδους με σοβαρά προβλήματα τραυματισμού. Από το ταπεινό μου παρελθόν, έμαθα να ξεπερνάω τις δυσκολίες. Δεν τα παρατάω ποτέ», επεσήμανε ο Μπεκέλε, ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς όλων των εποχών.
Ο Μπεκέλε διέθεσε το ξενοδοχείο του για ασθενείς με κορωνοϊό!