13/4/20

Ξεκίνησαν τα πρόστιμα στη Βαρέα – Σωματική άσκηση με τα πόδια όχι με αυτοκίνητο λέει το ΑΤ

Βεβαιώθηκαν οι πρώτες παραβάσεις σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση στην περιοχή της Βαρέας Μεγάρων, εχθές Κυριακή 12 Απριλίου.

Οι έλεγχοι έγιναν σε ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες των οποίων οι επιβαίνοντες είχαν συμπληρωμένο το ειδικό έντυπο ή είχαν αποστείλει sms με τον κωδικό 6 (σωματική άσκηση). Ωστόσο η ουσία και η ερμηνεία του νόμου από τις αρχές είναι πως για την άσκηση ή τη βόλτα με το κατοικίδιο επιτρέπεται να βγεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο ή όποιο όχημα.
“Η λογική του περιορισμού αλλά και των εξαιρέσεων, είναι να μη συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στο ίδιο σημείο, κάτι που είναι πολύ εύκολο και επικίνδυνο να γίνει όταν παίρνεις το όχημά σου και πας στην παραλία της Βαρέας πχ για να αθληθείς”, μας δήλωσε ο Διοικητής του Α.Τ. Μεγάρων αστυνόμος κ. Θεοχάρης Κουμνιώτης.
Ο διοικητής μας τόνισε πως τα 4 πρόστιμα που επιβλήθηκαν έχουν κυρίως προειδοποιητικό χαρακτήρα. “Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως όσο περισσότερο συμμορφωθούμε τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει όλο αυτό που είναι δύσκολο για όλους μας”, πρόσθεσε.