13/5/20

Ιστορική αναδρομή στον 5ο Ιπποκράτειο Δρόμο - Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Λάρισας

Συνεχίζουμε την ενότητα με την ιστορική αναδρομή στους αγώνες του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, που ξεκινήσαμε πριν λίγο καιρό. 

Φυσικά όσοι επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας αναμνήσεις και φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό τους αρχείο μπορούν να το κάνουν και να τα στείλουν στο email του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε τον 5ο  Ιπποκράτειο Δρόμο -Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, συνολικής απόστασης 10 χλμ. περίπου, (μη πιστοποιημένη διαδρομή).
 Ημερομηνία διεξαγωγής του 5ου Ιπποκράτειου αγώνα ήταν η Κυριακή 11 Μαΐου 2014.
Στην 5η διοργάνωση, ο αναβαθμισμένος Ιπποκράτειος Δρόμος  με εκκίνηση και τερματισμό το Α΄Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, συνέχισε να δείχνει τη δυναμική του και τη σημασία του για την πόλη και το Νομό Λάρισας γενικότερα, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με αθλητές από όλη την Ελλάδα, ενώ και οι νικητές και νικήτριες του αγώνα, είναι αθλητές με γρήγορες επιδόσεις και πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιπλέον οι παροχές του αγώνα υπήρξαν για μια ακόμα χρονιά μοναδικές και καινοτόμες. Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε παιδικός αγώνας 1000 μέτρων, καθιστώντας τον ουσιαστικά αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης του Ιπποκράτειου Δρόμου. Εκκίνηση του παιδικού / εφηβικού αγώνα το μνημείο του Ιπποκράτη και τερματισμός το Α Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
Την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, δηλαδή το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά αθλητική ημερίδα με κεντρικούς ομιλητές τον καθηγητή ορθοπεδικής Καραχάλιο Θεόφιλο και τους πρωταθλητές του Μαραθωνίου Λαζαρίδη Κυριάκο και Πολιά Νίκο. Ο αείμνηστος Κυριάκος Λαζαρίδης, την επόμενη έτρεξε και τερμάτισε στον 5ο Ιπποκράτειο Δρόμο, αποτελώντας μεγάλη τιμή για τη διοργάνωση και το Σύλλογο.  
Οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα ήταν οι 1ος Τσικούρας Νικόλαος, 2ος Χριστοδούλου Δημοσθένης και 3ος Παλούκης Χρήστος. Οι τρεις πρώτες γυναίκες ήταν οι 1η Κισονέργη Χριστίνα, 2η Κουκάκη Κατερίνα και 3η Τσιαφίτσα Ελένη.