23/5/20

O διασημότερος αγώνας υπεραπόστασης της Ιταλίας γίνεται διαδικτυακά

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που μετρά τεράστιες απώλειες από την πανδημία COVID19. Οι απώλειες και οι αλλαγές στην καθημερινότητα των κατοίκων της πολλές, όπως βέβαια και στις περισσότερες χώρες. Οι αγώνες δρόμου και στη γειτονική Ιταλία ακυρώθηκαν για την επόμενη χρονιά.

Πλέον, με την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους και την επιστροφή στην κανονικότητα, όπως και αν ορίζεται πλέον αυτή.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, υπό κανονικές συνθήκες, αθλητές από όλη την Ιταλία και το εξωτερικό θα έτρεχαν τον πιο γνωστό αγώνα υπεραπόστασης της χώρας, τα 100 χλμ του Passatore. Αθλητές με παγκόσμιες επιδόσεις θα προσπαθούσαν να αναμετρηθούν με τα χιλιόμετρα των εδαφών του Chianti και του Sangiovese. Κάτι τέτοιο όμως για φέτος είναι αδύνατο να γίνει. Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές του Passatore, σκέφτηκαν να οργανώσουν διαδικτυακά τον αγώνα για φέτος. Με ποιο τρόπο?
Κάθε αγωνιζόμενος θα μπορεί να τρέξει την απόσταση των 100 χιλιομέτρων σε εξωτερικούς χώρους στη διαδρομή που επιλέγει, μόνος ή σε ένα σκυτάλι, τηρώντας έτσι τους ισχύοντες κανονισμούς. Στη συνέχεια, μέσω του ρολογιού του το οποίο θα διαθέτει GPS, μπορεί να κοινοποιήσει τα δεδομένα στην επιτροπή αγώνων. Δεν θα υπάρξει πραγματικός νικητής, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες θα γίνουν πρωταθλητές των 100 χιλιομέτρων του Passatore από κοινού για φέτος.

Κείμενο: Γούλας Απόστολος


Φωτογραφία του νικητή του αγώνα των 100 χλμ Giorgio Calcaterra το 2016, με 6.58.13. Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης 100kmdelpassatore.it.

Part0047.jpg
Φωτογραφία από την εκκίνηση του αγώνα το 2013, υπό καταρρακτώδη βροχή. Η συμμετοχή του κόσμου όμως ήταν μεγάλη. Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης 100kmdelpassatore.it.