2/5/20

Ιστορική αναδρομή στον 4ο Ιπποκράτειο Δρόμο - Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Λάρισας

Συνεχίζουμε την ενότητα με την ιστορική αναδρομή στους αγώνες του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, που ξεκινήσαμε πριν λίγο καιρό. 

Φυσικά όσοι επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας αναμνήσεις και φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό τους αρχείο μπορούν να το κάνουν και να τα στείλουν στο email του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.


Σήμερα θα παρουσιάσουμε τον 4ο  Ιπποκράτειο Δρόμο -Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, συνολικής απόστασης 10 χλμ. περίπου, (μη πιστοποιημένη διαδρομή).
 Ημερομηνία διεξαγωγής του 4ου Ιπποκράτειου αγώνα ήταν η Κυριακή 12 Μαιου 2013.
Στην 4η διοργάνωση, ο αναβαθμισμένος Ιπποκράτειος Δρόμος συνέχισε να δείχνει τη δυναμική του και τη σημασία του για την πόλη και το Νομό Λάρισας γενικότερα, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με αθλητές από όλη την Ελλάδα, ενώ και οι νικητές και νικήτριες του αγώνα, είναι αθλητές με γρήγορες επιδόσεις και πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιπλέον οι παροχές του αγώνα υπήρξαν για μια ακόμα χρονιά μοναδικές και καινοτόμες. Στις καινοτομίες του αγώνα ήταν το γεγονός ότι διοργανώθηκε για πρώτη φορά παιδικός αγώνας 1000 μέτρων. Ενώ σημαντική αλλαγή που συνέβαλλε στην ουσιαστική αναβάθμιση του αγώνα υπήρξε η αλλαγή της διαδρομής, με εκκίνηση και τερματισμό στο ύψος του μνημείου του Ιπποκράτη στο κηποθέατρο Αλκαζάρ. Οι συνθήκες δεν ήταν ακόμα ώριμες για να πραγματοποιηθεί ο Ιπποκράτειος Δρόμος στη διαδρομή που οι άνθρωποι του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας οραματίστηκαν, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν.
Οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα ήταν οι 1ος Μαλάι Δημήτριος, 2ος Τσικούρας Νικόλαος και 3ος Μπάκος Νικόλαος. Οι τρεις πρώτες γυναίκες ήταν οι 1η Φίλιου Αθανασία, 2η Αναστασία Μυλωνά και 3η Αλατά Άννη.