6/5/20

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το Ευρωπαϊκό του Τορούν

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τόρουν της Πολωνίας, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 5-7 Μαρτίου 2021, δόθηκε στη δημοσιότητα από τους διοργανωτές.

Ουσιαστικά, η διοργάνωση θα αρχίσει από το βράδυ της Πέμπτης 4 Μαρτίου με την διεξαγωγή πέντε προκριματικών, ώστε να βοηθηθεί η ομοιόμορφη κατανομή των τελικών τις υπόλοιπες τρεις ημέρες των αγώνων.
Ο πρώτος τελικός του προγράμματος είναι η σφαιροβολία ανδρών, στην οποία θα μετάσχουν και τα εγχώρια φαβορί για τη νίκη, Μίχαλ Χάρατικ και Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι, οι πρωταθλητές Ευρώπης κλειστού 2019 και 2017, αντίστοιχα.
Επίσης, θα υπάρξει ισχυρή πολωνική εκπροσώπηση και στο τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος της διοργάνωσης με την ομάδα γυναικών 4×400μ της χώρας, η οποία στοχεύει στο κλείσιμο της διοργάνωσης με τον τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τίτλο στον κλειστό στίβο.
Η Πολωνία κατέκτησε επίσης χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του Βερολίνου το 2018 και ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα τον περασμένο Οκτώβριο.
Η Πολωνία βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων στις τελευταίες δύο διοργανώσεις κλειστού στίβου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η πολωνική ομάδα κατέκτησε επτά χρυσά μετάλλια στο «Βελιγράδι 2017» και πέντε στη «Γλασκόβη 2019».
Πηγή: zougla.gr