21/5/20

Long Pelion Trail: Διέσχισαν 190 χιλιόμετρα στο Πήλιο σε 55 ώρες

Το Long Pelion Trail είναι μια έμπνευση και ιδέα του Νίκου Μαγγίτση. Πήρε ταυτότητα και χαρακτήρα τα τελευταία 2 χρόνια και φέτος ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί το όραμα. Η πρώτη συνεχόμενη διάσχιση είναι γεγονός.
Μια παρέα δέκα ανδρών με την καθοδήγηση του Νίκου Μαγγίτση και τη στήριξη του true adventure Greece κατάφερε να διασχίσει το Πήλιο από το βορρά (Καμάρι) έως το Τρίκερι (Αγία Κυριακή) περπατώντας για 190 χιλιόμετρα ανεβαίνοντας συνολικά 7580 μέτρα , μέσα στο πράσινο ανάμεσα σε δύο θάλασσες, απολαμβάνοντας την ομορφιά του τόπου.

Για την κάλυψη της απόστασης χρειάστηκαν συνολικά 55 ώρες και 20΄λεπτά πεζοπορίας σε όμορφα μονοπάτια , μοναδικά καλντερίμια και αγροτικούς δρόμους καλυμμένους από πανύψηλες οξιές. Η διαδρομή αν και σε αρκετά σημεία ήταν απαιτητική , διανύθηκε από όλη την ομάδα χωρίς καμία απώλεια και κανένα τραυματισμό.

Το ανάγλυφο και το τοπίο της διαδρομής χαρακτηρίζεται στο σύνολο από θάλασσα σε κορφές και πάλι θάλασσα διασχίζοντας κατάφυτες περιοχές με  οξιές και ρεματιές με πυκνή βλάστηση. Στο Νότιο τμήμα η χαμηλή βλάστηση δίνει ιδιαίτερη ομορφιά, περπατώντας στο  μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής υπό σκιά. Η λέσχη ειδικών δυνάμεων ήταν εκεί με την πολύτιμη βοήθεια της. Το βουνό προσφέρεται για την διατήρηση ασφαλών αποστάσεων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, έτσι ώστε η πραγματοποίηση της ήταν δυνατή, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.