29/5/22

ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 2022

 Το Τμήμα Δρομέων του Συλλόγου Ανόρθωσης Αμμοχώστου σας ενημερώνει για τη διοργάνωση του Ημιτελούς Μαραθωνίου Αμμοχώστου 2022.

Πρόκειται για ένα δρομικό γεγονός που έχει σαν απώτερο σκοπό, πέρα από την συμβολή του τμήματος μας στο δρομικό γίγνεσθαι της Κύπρου, να αναδείξει και μια άλλη παράμετρο της τουρκικής κατοχής στην πατρίδα μας. Αυτήν της αδυναμίας του τερματισμού του Μαραθωνίου της Αμμοχώστου στον προβλεπόμενο χώρο, το στάδιο Γ.Σ.Ε. Ως εκ τούτου ο Ημιτελής Μαραθώνιος της Αμμοχώστου θα «τερματίζει» στο οδόφραγμα της Δερύνειας, έχοντας καλύψει μια διαδρομή 36 μόνο χιλιομέτρων αφού η υπολειπόμενη απόσταση των 6,2 χιλιομέτρων (από το οδόφραγμα μέχρι το ΓΣΕ) δεν μπορεί να διανυθεί λόγο ακριβώς της τουρκικής κατοχής.
Ο Ημιτελής Μαραθώνιος Αμμοχώστου τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αμμοχώστου και την υψηλή προστασία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα.
Θα διεξαχθεί την Κυριακή 05/06/2022 και θα έχει αφετηρία στις 07:30 σε σημείο στην παραλιακή περιοχή Λάρνακας (απέναντι από τον αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης) και τερματισμό στο οδόφραγμα Δερύνειας στις 11:30. Δεν θα είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονται από τα πλείστα δρομικά σύνολα του τόπου μας θα τρέξουν μαζί τη διαδρομή.
Καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συμβολικό μας αγώνα να βρίσκονται στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια στις 10:30. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα διανύσουν τα τελευταία μέτρα τις διαδρομής (το κομμάτι αυτό έχει ονομαστεί συμβολικά διαδρομή Αντώνη Παπαδόπουλου – Νική Γεωργίου) μαζί με τους δρομείς και θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και φανέλα του αγώνα.
Εκ μέρους του τμήματος δρομέων του Συλλόγου Ανόρθωσης Αμμοχώστου,
Για επιπλέον πληροφορίες:
Κυριακός Γιάγκου 99309316
Στέφανος Καραολής 99886896
Αντρέας Σεργίου 99340686