24/5/22

Όλυμπος: Στο 424 ΓΣΝΕ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο ο τραυματίας ορειβάτης

 Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο μετέφερε τον τραυματισμένο ορειβάτη από τον Όλυμπο, σύμφωνα με ενημέρωση από το συντονιστικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο 61χρονος ορειβάτης, με καταγωγή από το Ισραήλ, έπεσε σε χαράδρα βάθους δεκάδων μέτρων, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στον Όλυμπο και ενώ φέρεται να ήταν μόνος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ήδη στο σημείο της πτώσης και πριν από τη μεταφορά του, του δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πλην όμως χάθηκαν πολύτιμες ώρες για τη μεταφορά του από τον Όλυμπο στο νοσοκομείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ελικόπτερο τύπου Χιούι, που απογειώθηκε δεν κατάφερε τελικά να προσεγγίσει το σημείο και χρειάστηκε να απογειωθεί δεύτερο, του Πολεμικού Ναυτικού, από τη βάση της Νέας Μάκρης, στην Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.

Ο τραυματίας αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι για την μεταφορά του στήθηκε επιχείρηση από κλιμάκια της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν 11 Πυροσβέστες, με δύο οχήματα, η Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ συνέδραμε και η ορειβατική ομάδα του Καταφυγίου Ζολώτα.

Πηγή www.larissanet.gr