23/5/22

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ URSA TRAIL 40KM-21KM-11ΚΜ-KATARA VERTICAL

 Φίλοι URSA RUNNERS,

Ενόψει των αγώνων KATARA VERTICAL-URSA TRAIL 40ΚΜ-21KM-11ΚΜ, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 27 Μαΐου, Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στο Μέτσοβο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα.
1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στο συνεδριακό κέντρο ΔΙΑΣΕΛΟ στην κεντρική πλατεία Μετσόβου (100μέτρα από το άγαλμα της αρκούδας).
Την Πέμπτη 26 Μαΐου για τους Ηπειρώτες φίλους μας θα αρχίσει η διανομή του πακέτου συμμετοχής στο κατάστημα της Fifth Element από τις 18:00 μέχρι τις 20:30.
Την Παρασκευή 27 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο ΔΙΑΣΕΛΟ από ώρα 14.00 μέχρι και ώρα 16:.00 για τον αγώνα Katara Vertical και από ώρα 14:00 μέχρι ώρα 20:00 για τους υπόλοιπους αγώνες.
Το Σάββατο 28 Μαΐου από ώρα 6:45-7:30 για τον αγώνα Ursa Trail 40km και
από ώρα 14:30-20:00 για τους αγώνες Ursa Trail 21km-11km.
Την Κυριακή 29 Μαΐου από ώρα 7:00-8:30 για τον αγώνα Ursa Trail 21km και από ώρα 8:30-9:30 για τον αγώνα Ursa Trail 11km.
Προτείνουμε να αποφευχθεί η παραλαβή το πρωί πριν την εκκίνηση για λόγους καλύτερης λειτουργίας της γραμματείας. Τους αριθμούς συμμετοχής στον αγώνα θα μπορούν να παραλάβουν μόνο οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με την επίδειξη της ταυτότητας τους ή κάποιου άλλου αναγνωριστικού εγγράφου τους (π.χ. δίπλωμα οδήγησης). Κατά τη διαδικασία παραλαβής του πακέτου συμμετοχής παρακαλούμε τους αθλητές να φοράνε μάσκα και να τηρούνε τις αποστάσεις.
2. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ
Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα θα σταλεί ηλεκτρονικά και κάποιες σηματνικές πληροφορίες που αφορούν τους αγώνες θα δοθούν από τον τεχνικό διευθυντή πριν το pasta party αλλά και πριν τις εκκινήσεις των αγώνων.
3. ΓΕΥΜΑΤΑ
Το καθιερωμενο Pasta Party στο Ξενοδοχείο-Οινοποιείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 20:00. Θα πραγματοποιηθεί pasta party και το Σάββατο 28 Μαϊου στις 19:30 στην κεντρική πλατεία Μετσόβου προσφορά της εταιρείας ζυμαρικών ΜΕΛΙΣΣΑ.
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ/ΤΣΙΠΑΚΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ
Φροντίστε να έχετε τον αριθμό σας σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια πλευρά του αθλητή, ώστε να είναι ορατός άμεσα από τους εθελοντές και τους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Το τσιπάκι ηλεκτρονικής καταγραφής τοποθετείται στο παπούτσι του αθλητή στο μπροστινό μέρος στο κορδόνι.
5. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Η εκκίνηση του αγώνα Katara Vertical 4,6km θα δοθεί στις 17:00 στο 2ο χλμ. του αγώνα Ursa Trail 40km κοντά στο μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα 950μ. υψόμετρο. Προτείνουμε όλοι οι αθλητές για να φτάσουν στο χώρο της εκκίνησης να ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία 15-20΄ πριν την εκκίνηση κάνοντας το απαραίτητο ζέσταμα αφού αυτό το επιτρέπει η κοντινή απόσταση (από τη διοργάνωση θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξεκινήσουν μαζί τους). Η πιο κοντινή διαδρομή είναι περνώντας μπροστά από το ξενοδοχείου ΑΠΟΛΛΩΝ, μετά από 200μ. συναντάμε το 1ο χλμ. της διαδρομής Ursa Trail. Ακολουθώντας τη σήμανση φτάνουμε στο χώρο εκκίνησης. Ο τερματισμός θα γίνει κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο της Κατάρας. Μετά τον τερματισμό οι αθλητές θα παραλάβουν το drop bag και στη συνέχεια μετά από 150μ. θα μπορούν να κατευθυνθούν προς τα οχήματα της διοργάνωσης ή σε δικά τους για να επιστρέψουν στο Μέτσοβο.
Η εκκίνηση του αγώνα Ursa Trail 40km θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου το Σάββατο 28 Μαϊου στις 8:00 το πρωί. Πίσω από τον χώρο εκκίνησης υπάρχει δρόμος σε μεγάλο μήκος όπου οι αθλητές για την αποφυγή συνωστισμού θα μπορουν να απλωθούν και να κρατάνε άνετα τις αποστάσεις κάνοντας το ζέσταμα.
Η εκκίνηση του αγώνα Ursa Trail 21km θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου την Κυριακή 29 Μαϊου στις 9:00 το πρωί και ο αγώνας Ursa Trail 11km στις 10:15 το πρωί. Πίσω από τον χώρο εκκίνησης υπάρχει δρόμος με μεγάλο μήκος όπου οι αθλητές για την αποφυγή συνωστισμού θα μπορουν να απλωθούν και να κρατάνε άνετα τις αποστάσεις κάνοντας το ζέσταμά τους.
6. ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρξει αναβολή στην ώρα εκκίνησης του αγώνα, θα ενημερώνεστε σχετικά και στο χώρο εκκίνησης από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων.
7. ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας μπορεί να διακοπεί μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (ισχυρές και μεγάλης διάρκειας καταιγίδες). Εάν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, η διοργάνωση θα μεριμνήσει να ενημερώσει τους συμμετέχοντες με κάθε δυνατό τρόπο.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα μεταφερθούν στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού του αγώνα.
Σε περίπτωση μικρής διάρκειας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο αγώνας θα επανεκκινήσει από το σημείο διακοπής για κάθε συμμετέχοντα. Θα καταγραφεί ο χρόνος επανεκκίνησης και θα αφαιρεθεί ο χρόνος διακοπής από όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση των επιδόσεων των συμμετεχόντων.
8. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ – ΠΟΡΤΑ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
Στο Katara Vertical για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός θα πρέπει η προσπάθεια να ολοκληρωθει σε δύο ώρες.
Στο Ursa Trail 40km υπάρχουν δυο ενδιάμεσα όρια αποκλεισμού:
1) στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου στο 11ο χλμ. μετά από 3 ώρες και
2) στη θέση Γκρίζιος στο 24ο χλμ. σε απόσταση 500μ. από την κεντρική πλατεία μετά από 5:30 ώρες
Για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός θα πρέπει η προσπάθεια να ολοκληρωθεί σε 9 ώρες. Θα υπάρχουν και ενδιάμεσα σημεία ελέγχου καταγραφής των περασμάτων των αθλητών.
Στο Ursa Trail 21km δεν υπάρχουν ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού. Για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι αθλητές θα πρέπει να τερματίσουν στις 5 ώρες. Θα υπαρχουν ενδιάμεσα σημεία ελέγχου καταγραφής των περασμάτων των αθλητών.
Στο Ursa Trail 11km δεν υπάρχουν ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού. Για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι αθλητές θα πρέπει να τερματίσουν στις 3:45 ώρες από την έναρξη του αγώνα.
9. ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Για το Vertical υπάρχουν δύο πηγές με φυσικό νερό στο 2,7 και στο 2,9km.
Για το Ursa Trail 40km υπάρχουν εννιά σταθμοί ανεφοδιασμού: στην Εγνατία 8ο χλμ., στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου 11ο χλμ, στη θέση Λάργη 15ο χλμ., στην κορυφή Φατζέτο 19ο χλμ. , στο Ανήλιο προαύλιος χώρος Αγίας Παρασκευής 22ο χλμ., στη θέση Γκρίζιος 24ο χλμ μόνο νερό, στη Πολιτσιόρα 27ο χλμ., στο Βαλ ντι Λιόσιανι 32ο χλμ. και τέλος στον σταθμό Γιάτσεκ Μπόκοτς 37ο χλμ .
Για τα 21km υπάρχουν τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού. Ο πρώτος στην Πολιτσιόρα στο 7ο χλμ, ο δεύτερος στο Βαλ ντι Λιόσιανι 14ο χλμ. και ο τρίτος στον σταθμό Γιάτσεκ Μπόκοτς 18ο χλμ.
Για τα 11km υπάχουν δυο σταθμοί ο πρώτος στη θέση Πολιτσιόρα στο 3,5χλμ. και ο δεύτερος στον σταθμό Γιάτσεκ Μπόκοτς στο 8ο χλμ.
10. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Σε αγώνες αντοχής και πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι αγώνες διεξάγονται σε δύσκολο ορεινό περιβάλλον, η βοήθεια προς τον συναθλητή μας που πιθανόν αντιμετωπίζει οιοδήποτε πρόβλημα, είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγεία του και τη ζωή του εν γένει. Εάν αντιληφθείτε κάτι περίεργο σε κάποιον συναθλητή σας, προσπαθήστε να διαπιστώσετε το τυχόν πρόβλημά του, και να του παρέχετε οιαδήποτε βοήθεια κρίνετε απαραίτητη ή σας ζητηθεί. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε θέμα υγείας, ζητήστε του να παραμείνει εκεί που βρίσκεται και ενημερώστε το συντομότερο δυνατόν την διοργάνωση για το περιστατικό.
11. ΠΟΙΝΕΣ
Πέρα από την ποινή αποκλεισμού για σοβαρά παραπτώματα, εφόσον κάποιος συμμετέχοντας δεν περάσει/ καταγραφεί από τους υπευθύνους ελέγχου που θα ευρίσκονται σε σταθμούς ελέγχου αλλά και σε κάποια έκτακτα - μη ανακοινώσιμα σημεία- κατά μήκος της διαδρομής, μετά τον τερματισμό του θα πρέπει να εξετασθούν αν τηρήθηκαν από τον συμμετέχοντα οι όροι του αγώνα σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης.
Τυχόν ανήθικες συμπεριφορές συμμετεχόντων προς τους συναθλητές και οιοδήποτε μέλος της διοργάνωσης, χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση διαδρομής (κόψιμο) ή υπαίτια παραβίαση της κανονικής διαδρομής για ταχύτερη επίδοση και διαπιστωμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον δια βίου αποκλεισμό του εν λόγω συμμετέχοντα από τους αγώνες του URSA TRAIL.